Anonim

VÄLKOMMEN TILLBAKA VÄNNER !! | Fem nätter på godis 2 - del 1

Det finns en låt som börjar spelas runt 13:04 i avsnitt 5 och varar i cirka 20 sekunder. Det har inga texter, och det är inte "Stories".

Jag har försökt spåra den här låten och blir sakta arg. Jag har inte kunnat hitta den på någon av de officiella OST: erna.

8
  • Jag raderade mitt svar eftersom det inte är det slutliga svaret. Jag lägger upp som kommentar först innan jag äntligen svarar på det (eftersom vi fortfarande letar efter rätt svar). Har den insatta låten du ber om texter på den eller bara instrumental? Tyvärr har jag problem med att ansluta till youtube så jag kan verkligen inte höra det.
  • Och är du säker på att det inte är berättelser av Hitomi Kuroishi? Kontrollera dess texter och du kan lyssna på den för att dubbelkolla: animelyrics.com/anime/codegeass/stories.htm
  • Det har inte texter och inte heller Stories. Jag kollade bara.
  • Det spelar från 13: 04-13: 31. Jag kollade bara OST: erna för R1 och kunde inte hitta den där; dock kan det bero på att jag bara lyssnade på början på varje låt. Det är möjligt att denna melodi dyker upp halvvägs genom en OST.
  • Hittills är den närmaste jag hittat den som har en liknande melodi.

+100

Enligt den upplagda videon verkar låten slinga 15 sekunder.

Om du lyssnar på låten noga låter det som om det bara är ett pianospel, och låten är något som liknar C -> A -> B -> G -> A -> F -> G -> E, där den spelar en ton, hoppar den sedan över en ton och spelar nästa innan den går tillbaka till den missade noten, och hela processen upprepas.

Nu låter låten inte alltför komplex, så det kan ha varit anledningen till att den inte ingår i OST, oavsett hur ikonisk den är eller hur många gånger den spelas.

En annan möjlig anledning är att den här låten faktiskt har använts i något annat arbete utanför anime i förväg. Som ett resultat kan produktionsföretaget ha fått använda endast 15 sekunder i anime som bakgrundsmusik, men det är förbjudet att sätta det på ljudspår. Mitt skissartade minne påminner bara om två andra tillfällen där den här låten spelas: när Lelouch är runt Nunnaly och när Kallen ser sin mamma på Refrain. Jag kommer inte ihåg att låten var annorlunda i dessa fall, så uteslutningen från OST kan ha varit en licensfråga (tillåt att 15 sekunder av låten har använts ett antal gånger, men låter inte reproduceras i licensierade ljudspår).

3
  • Bör påpeka att jag inte är ute efter bounty eller någonting och detta är från min egen undersökning från vad jag äger själv, jag saknar ungefär 5 eller så Sound Stages och låten kan visas i en av dessa ändå kan jag inte låta bli att
  • Jag kan bekräfta att detta ljudstycke inte ingår i OST eller i OST2 eller närbesläktade ljudspår / öppnings- / slutlåtar. Ditt användningssvar är det mest troliga svaret som finns, även om tyst många människor säger att det är låten Stories av Kuroishi Hitome. Men jag tror inte att så är fallet
  • @Dimitrimx den har samma tempo men bakgrundsbeatsatsen (som jag tror kan vara violin eller chello) följer mer slingan av C -> C -> B -> B -> A -> A -> B -> B där den spelar en ton två gånger innan den släpps ner och upprepar processen tills den blir så låg som önskat innan den reverserar processen

Hittade en spellista på YouTube som innehåller alla spår som undantas från OST.

Spåret du letar efter är "Out of the Ordinary". Det är den femte videon i spellistan jag nämnde tidigare.

0