Anonim

Nightcore - Survive the Night

När jag tittade runt den förbjudna anime-listan på TVTropes märkte jag att det finns tyst mycket japansk animation förbjuden i länder utanför Japan. Jag var nyfiken som vanligtvis inte kunde låta bli att undra.

  • Vilket land var det första som faktiskt förbjöd en japansk animation eller ett avsnitt och av vilken anledning var det förbjudet?
3
  • inkluderar detta shorts eller h-anime?
  • @Krazer Ja, jag tror att de kan inkluderas.
  • 5 För ett något facetterat men ändå korrekt svar är jag säker på att Astro Boy förbjöds i Nordkorea när det kom ut, eftersom Nordkorea redan var en skrämmande dystopi 1963. Jag antar att det här inte är vad du är letar efter, men som tyder på att du kanske vill ändra din fråga på något sätt.

Jämfört med din andra fråga Vilken japansk animation var den första som blev en internationell framgång ?, Jag tror inte att du verkligen kan hitta en specifik animation för att vara den första som förbjuds. Alla japanska (eller till och med alla internationella) medier var troligen förbjudna i flera länder av olika skäl.

  • Vissa länder hade en så stram regim att inga medier kunde komma in (eller ut) från (eller till) vilket land som helst, som senshin nämnde. Om jag hade bättre världshistoria skulle jag ha lagt till några exempel
  • Vissa länder hade haft ett nag mot Japan och hade förbjudit all japansk kulturell import tillsammans. Sydkorea hade till exempel förbjudit alla japanska medier efter andra världskriget.