Anonim

* Anime Mix * ~ Rose Red ~

Vilken animes kvinnliga karaktär var den mest kända över internet från JAN-2015 till MARS-2016 (Vinter 2015 till våren 2016)?

För förtydligande:

Min fråga är inriktad på data som enkäter, träffar på webbsidor, inläggstavlor eller någon annan metod som visar sig vara korrekt. (Betydelse: Detta är inte en opinionsbaserad fråga. Om du vill lämna en åsikt gör det i kommentarerna.)

Som ett exempel, när TV-programmet "Amagi Brilliant Park"sändes, huvudpersonen Isuzu Sento var över internet, med flera doujinshis, fläktgjorda bilder och användningar av denna karaktär i anime-webbplatser.

Ytterligare exemplifierande: Suzumiya Haruhi (SHnY), Hatsune Miku (idol), Asuna (SAO), Mikasa (SnK) används mycket över internet och alla är lätt igenkända ansikten, och det här är vad jag letar efter, men från endast det senaste året.

Vad jag vill ha det här för: Jag skapar en app som använder den kvinnliga karaktären.

9
  • Jag tror att Famitsu gör karaktärsundersökningar efter kön. Jag skulle inte veta hur jag hittar det eftersom jag inte kan läsa japanska. Du kanske också vill utforma din fråga på det här sättet: be om omröstningar från tidskrifter specifikt för att begränsa och fokusera din fråga. De två som jag känner till är Famitsu och Dengeki.
  • Hej OP! Jag tycker att din fråga är ganska intressant, ändå ser jag några frågor som är följande: - Du bör definiera vad du kallar "senaste året" (hela 2015 eller 24 mars 2015 till 24 mars 2016). - Din fråga kan vara för bred (IMO) och du kanske borde definiera ett mindre omfång (t.ex. den mest kända kvinnliga karaktären i förra årets shonens).
  • detta är inte fråga. . .
  • Vad menar du, @NamikazeSheena?
  • Tack alla för dina kommentarer, jag har omformulerat hela mitt inlägg och jag tror att det nu är bättre och mindre brett.

Det finns några olika sätt att tolka din fråga. Tolkning nr 1 är "bland alla karaktärer som dök upp i anime från januari 2015 till mars 2016, vilken av dem är mest populär på internet av måtten X, Y och Z". Tolkning # 2 är "bland alla karaktärer som dök upp i anime från januari 2015 till mars 2016, vilken av dem är mest populär på internet som en följd av att de dyker upp i anime med mätvärdena X, Y och Z ". Tolkning # 2 är betydligt svårare att mäta, men det kan vara mer relevant för dig.

Det spelar också roll om du med "internet" menar "hela internet" eller "engelsktalande internet", eftersom japanska tittare tenderar att ha systematiskt annorlunda smak än icke-japanska tittare.

# 1 / alla

Under tolkning nr 1 och "hela internet" måste svaret nästan säkert vara någon från Kantai Collection, vilket är den största saken sedan skivad Touhou. Välj mellan Shimakaze (en tidig karaktär som uppnådde hög popularitet och har behållit den sedan); Fubuki (framkallad av anime); Kashima (den senaste karaktären från franchisen); eller ett antal andra skeppsflickor. (Jag tror att Shimakaze vinner med de flesta mått, inklusive pixiv-illustrationer - 24000 från och med nu; den här pixiv-undersökningen från 2014 med stor marginal osv. Men hon hade ett betydande försprång eftersom hon var fartyg nr 10.)

# 1 / engelska

Under tolkning 1 och "engelsktalande internet" är webbplatser som MAL bra ställen att leta efter.

  • På MAL är de högsta kvinnliga karaktärerna från anime som sändes under den aktuella tidsperioden Senjougahara Hitagi (Monogatari), Suzumiya Haruhi (via Nagato Yuki-chan), Sabre (Öde) och Erza Scarlet (Fairy Tail).
  • På Anime-Planet (som jag tror snedställer till en mer avslappnad demografisk än MAL) är listan Erza Scarlet, Hyuuga Hinata (Naruto), Suzumiya Haruhi och Lucy Heartfilia (Fairy Tail).
  • AniDB är lite svårare att arbeta med eftersom de har betyg snarare än bara "gillar", men topparna efter rå betyg (utan att justera för förtroende baserat på antal betyg) är Miyauchi Renge (Icke-Biyori, två gånger!), Kongou (KanColle), Cure Beat (Förhärdning) och Cure Moonlight (Förhärdning)

# 2 / alla

Under tolkning # 2 och "hela internet" kanske svaret inte är någon från KanColle, för att anime, även om den fortfarande var mycket populär, inte var lika löjligt populär som spelet som den bygger på.

Idolshower är en annan vanlig källa till superpopulära kvinnliga karaktärer. Inom den aktuella tidsperioden Love Live! och Idolmaster båda sändes, och båda dessa program får mer av sin popularitet från TV än KanColle gör. jag vet det Love Live! har (haft) periodiska karaktärsundersökningar, men jag kan inte hitta många av dem just nu. Här är en från januari 2016 ish som har Nico på toppen (se, Japan har konstig smak), och en annan från tillbaka 2013 som har Maki på toppen (okej, inte det där konstig). Ingen aning om Idolmaster gör dem också.

Förutom det har jag inga bra data, men mitt intryck är att de olika kvinnorna leder från Saekano, Öde, Oregairuoch Monogatari är också potentiella utmanare under denna tolkning.

# 2 / engelska

För det engelsktalande internetet är tolkningar nr 1 och nr 2 aktuellt mestadels desamma, eftersom det mesta av det engelsktalande internetets exponering för "otaku-kultur" sker genom anime, med praktiskt taget inga icke-anime-medier som uppnår framträdande någonstans nära det mest populär anime. (Kontrast Japan, där KanColle, spelet, är väldigt mycket en sak.)

De viktigaste undantagen är kanske några få visuella romaner som Öde / övernattning och Muv-Luv; och väldigt populär manga som One Punch Man och Shingeki no Kyojin (även om dessa saker nästan alltid får anime-anpassningar så småningom). Men jag känner inte till sådana icke-animeegenskaper som denna under den aktuella tidsperioden, så jag förväntar mig ingen verklig skillnad mellan tolkningar # 1 och # 2.

Diverse anteckningar

En annan välkänd källa för den här typen av saker är Ny typ tidningens karaktärsundersökningar varje månad. Men jag varnar dig i förväg, deras enkäter snedställs på väldigt konstiga sätt. Till exempel rankas Kira Yamato nästan ständigt, trots att hon inte varit på TV sedan 2005. Hur som helst, jag hittade de flesta av dessa under den aktuella tidsperioden, och det visar sig att Sabre toppar ungefär hälften av omröstningarna och placerar sig i topp 3 i resten.

Min personliga uppfattning

Om du väljer att inkludera KanColle, Jag tror att det uppenbara svaret är Shimakaze, eller möjligen Kongou, med tanke på att du vill ha en karaktär med hög igenkännbarhet i Haruhi / Asuna / Mikasa / etc.

Om du väljer att utesluta KanColle, vilket också kan vara rimligt beroende på din målgrupp, skulle jag rekommendera en karaktär från Monogatari, som har haft sju år att gryta i hjärnan hos människor, men ändå lägger ut nytt animerat innehåll. Senjougahara är förmodligen den mest igenkännbara av dem, men Shinobu / Kiss-Shot är mer aktuellt, med tanke på att Kizumonogatari händer bokstavligen i år. Det andra rimliga alternativet jag ser är Tatsumaki från One Punch Manockså med tanke på den breda populariteten för den showen bland engelsktalande publik.

Alternativt kan du bara använda Mikasa. Jiyuu no Tsubasa (sammanfattningsfilm nr 2) hade trots allt premiär i juni 2015.

2
  • Nico Nico är min Love Live waifu och jag gillar inte din innebörd att hon är en konstig smak. (Förvärvad, kanske, som Durian-frukt.) Här är en 2015-omröstning som körs av Anime News Network (bläddra till botten av sidan) där Maki kommer ut på toppen, följt av Nico och sedan Nozomi.
  • Ditt svar är oklanderligt, det här är precis vad jag ville ha, tack för din tid att svara på det: D