Anonim

I ett band för att få Chicks + LYRICS [Official] av PSYCHOSTICK

Till dig, 2000 år från och med nu ( Ni-sen nen-go no Kimi e) är det första kapitlet i den första volymen och det första kapitlet totalt i Attack on Titan manga.

Vem är du?

Och vad är betydelsen av att ta fram en tidslinje 2000 år framöver?


En sak som buggar mig att kapitlet, volymen och mangan börjar med att Eren vaknade upp ur en dröm, grät och utropade att Mikasas hår har blivit längre?

Som anges i wiki:

Under tiden har Eren Yeager en dröm om en äldre version av hans nära vän, Mikasa, bjöd honom adjö. Han är omedelbart vaknat av den riktiga Mikasa, som insisterar på att han har sovit ett tag. När de två återvänder till sin by börjar Eren gråt, men när Mikasa frågar varför, han svarar inte.

1
  • Det här är en bra fråga btw

Detta svar innehåller spoilers.

Vänligen läs inte om du inte är uppdaterad med mangan (senaste kapitlet är 91).

TL; DR

De du kan vara den framtida arvaren till "Attack Titan" -makten.

Tänk också på att det inte finns något officiellt svar, så det korrekta svaret (för tillfället) skulle vara "Vi vet inte'.

Men efter att ha diskuterat på vissa forum och läst några teorier ger vissa tips en gemensam riktning.

Som vi vet erhöll Eren kraften i Attack Titan med Coordinate Titan (även känd som stamfader Titan) från sin far, Grisha Jaeger. Ända sedan dess har han haft vissa "visioner" eller "minnen" särskilt när han kämpade mot andra titaner. I mangakapitlet 89 blir detta tydligt.

SPOILERS !! Bilder från manga kapitel 89.

(Bildkälla: Mangastream Ansvarsfriskrivning: Jag äger inte dessa bilder. De används bara för att besvara denna fråga tydligare.)

Leder till att Hange frågar:

Vilket tar oss till den andra antydan till detta kapitel. Eren påminner om tiden han kunde använda Koordinering Titans makt.

Fokusera på "allt anslutet'.

Vilket tar oss till kulminationen av kapitlet (och "svaret" på din fråga):

SPOILERS! Om du inte har läst kapitel 87 och högre, läs inte vidare!

Vilka minnen är det här undrar jag

FÖR ATT SVAR DIN FRÅGA

Det finns en minnetidslinje som ligger utanför vår tidsuppfattning. Det vill säga äldste som har fått (åtminstone) en av de 9 ursprungliga Titans makt, ha tillgång till minnetidslinjen för alla tidigare (och möjligen framtida) äldste som fick samma makt !! Enkelt uttryckt har Eren "Attack Titan" -kraften och "Coordinate Titan" -kraften. Han kan komma åt sin fars minnen och antingen ändra dem eller kombinera dem med sina egna minnen. Således är den du i det första kapitlet, kan vara den framtida arvtagaren till "Attack Titan" -makten. Som nämnts ovan är allt spekulation eftersom inget avslöjas ännu.

2
  • Det här verkar vara svaret på mig
  • 1 @WMios Tack för stödet! Svaret är antagligen i den riktningen, men för närvarande är det lite vagt vart Isayama vill gå. Dessutom tar han alltid läsarna på vakt, så vi måste bara vänta :)

Själva anime har inget officiellt svar. Jag sökte efter det och det finns en massa trådar från månader / år sedan som diskuterar vad den här titeln på det första kapitlet / avsnittet betyder med vilda teorier.

Men jag antar att det har att göra med en av dessa saker:

  1. Ett brev skrivet av någon för någon eller något. Armin, berättaren, till mänskligheten eller Eren, kanske?

  2. Erens öde. Kanske "Vi ses senare, Eren" är rätt innan han, säg, fastnar i en kristall eller lägger i någon form av hemgjord titan-tidsmaskin.

  3. Är en tanke någon hade. Kanske den som var den första kungen eller något, till och med Ymir?

Det finns en fråga om år noll i AOT-världen och tidslinjen och där uttalade Azarel att det finns en relativitet mellan titeln på det första kapitlet och tidslinjen:

En sista sak att tänka på är dock att det första kapitlet i mangan heter "Till dig, 2000 år framöver." Detta visar att ett tidsintervall på 2000 år på något sätt är relevant för historien. Det finns några tolkningar om vad detta kan hänvisa till, men en av de mest populära är att detta kapitel är riktat till läsaren, vilket innebär att historien börjar 2000 år framöver.

Det skulle sätta början på serien år 4009 e.Kr. Det betyder också att den nya världens datingsystem skulle börja 3164 e.Kr.

Låt oss prata om kapitel 88 en stund, eller hur?

Eren Kruger säger till Grisha Jaeger att skydda Armin och Mikasa, ja, en teori som jag tror kan passa den här frågan kommer till denna punkt.

Så, Eren dör och när han gör det överförs hans minnen till Eren Kruger på grund av att han är sin föregångare. Historien bygger på den norska mytologin, de tror att det inte finns något som framtiden och att det bara är en upprepad cykel från det förflutna. Säg att vi har ett universum av tidslinjer, ett universum av dig dör och det andra av dig föds så det finns inget sådant som framtiden, det är en konstant cykel av det förflutna. Det finns oändliga universum av dig och varje sekund av dig, det ögonblick du föddes spelas om medan du dör spelas också om. De trodde också att när en person är död skulle han skickas till världsträdet där han kommer att födas igen genom en annan rot av trädet i en annan familj som en annan varelse. De trodde att handlingarna i det nya livet för en kille kommer att påverkas av hans tidigare liv. Så ödet är oföränderligt. Det påverkas av att vara henne själv eller hans eller hennes omgivning. SÅ i grunden är Eren Kruger återfödd som Eren Jaeger och kommer att dö för att offra sig själv till en annan person för att bli ätit upp. Nu, om 2000 år kommer en stor händelse att inträffa i Eldia och Eren kan ha drömt om det så han försöker varna folket 2000 år senare om det eller något i den riktningen. Hans förfader måste ha varnat honom för det. Förmodligen kommer den egna förfädern att dela samma öde. Armin verkar berätta allt, så detta är förmodligen i hans synvinkel om så är fallet kanske han just har spelat in dessa händelser för att säkerställa att Eldia inte kommer att förgås ett sekel senare. Eren måste ha berättat för honom om det, så han lever bara på Erens berättelser bara för att se till att hans dröm uppfylls. Drömmen han såg i det första avsnittet kan ge en viss förskuggning.