Anonim

Vänskap [Say I Love You Opening] (engelska Fandub!) Sofy Chidori

Det svåra med att använda Chidori eller Rasengan är att ta kontakt. Om du tar kontakt är striden (borde) vara över.

Jag förstår inte hur det är så mycket bättre att ha en Chidori eller Rasengan än att bara använda en kunai. Visst, en Chidori gör mer skada; men ändå, om du stöter på någon med en kunai, ska striden (borde) vara över.

Poängen med Rasengan och Chidori är inte bara att ta kontakt, utan POWERFUL kontakt.

En kunai kan aldrig tränga igenom Gaaras sköld eller något annat starkt försvar, men Rasengan och Chidori kan. Oodama Rasengan och Rasenshiriken är på ännu högre nivåer eftersom deras skador är astronomiska.

I striden med Kakuzu, innan Naruto kom, var det otroligt svårt för de andra att stoppa ut Kakuzu, än mindre avsluta honom. Men med Rasenshuriken trängde förstörbarheten in och förintade hans charkrasystem på mobilnivå. Jag tror inte att du kan göra det med en kunai.

Rasengans och Chidoris makt är inte begränsad till bara "att ta kontakt". Charkra-naturmanipulation och formmanipulation har stor betydelse vid denna tidpunkt: Sasuke kan förvandla sin Chidori till mininålar, pilar, svärd (med justerbar längd) och strömma. Naruto kan smälta in sin Sage charkra-stil i Rasenshuriken för att göra den till en flygande förstörelseskiva. Detta kan inte åstadkommas med en enkel kunai.

Att vänta "en timme eller så" är varken ett praktiskt eller genomförbart alternativ, särskilt med tanke på att de skadade har den tiden att fly eller läka eller bandage sina sår, eller ännu värre, hävda överhanden i striden. Det skulle inte vara så enkelt som du hävdar att det är.

För att inte nämna det Naruto är full av löjligt starka karaktärer som kan ta mycket mer missbruk än en kunai-sticka och komma bra ut. Mot fiender med den typen av hållbarhet eller förnyelseförmåga är den råa kraften hos jutsu som Rasengan eller Chidori absolut nödvändig för att säkra kampen.

Att säga att de inte är så mycket överlägsna en kunai eftersom du kan vänta "en timme eller så" för att fienden ska blöda ut är som att spela en RPG med endast startutrustning. Det är inte praktiskt om du inte kämpar mot de svagaste fienderna och du kommer att bli snabbt utklassad och förmodligen dödad av den första fienden som bestämmer sig för att ha pansar.

Först och främst gör det inte att knivhugga någon med en kunai omedelbart avsluta en strid. För det andra är dessa två justus mycket komplicerade och svåra att bemästra, till och med kontroll. I och för sig kan du göra mycket skada.

Rasengan är en tät boll av roterande chakra. Ett litet chakra i sig är ingenting, men om du skördar tillräckligt med chakra för att göra en rasengan kan du få allvarliga skador. Som din såg i Naruto avsnitt 95 (tror jag) tog Kabuto mycket skada när Naruto körde en Rasengan in i honom. Se, Kabutos celler kan regenereras omedelbart, så det är ganska svårt att skada honom.

Nu förstår jag din syn på chidori. Allt vi verkligen ser Sasuke och Kakashi göra med det är att kasta det i andras kroppar. Men ändå kräver chidori att en användare kan ha avancerad chakrakontroll. Precis som en av Rasengans variationer, Rasenshuriken, måste användaren utföra en förändring i chakra för att skapa chidorin. Det finns många variationer av denna jutsu som är bättre än den grundläggande chidori, som chidori-bladet. Men ändå är chidorin i sig riktigt stark.

Sammanfattningsvis kan jag inte se varför en Rasengan mot Chidori skulle avsluta en strid. Dessutom kan massiva mängder chakra vara mycket reaktiva när de kommer i kontakt med andra starka källor till chakra.

2
  • Jag förstår att jutsu skulle vara väldigt svår att utföra, men jag säger att de i de flesta fall inte verkar så mycket överlägsna bara en kunai. Visst gör en chidori ett större hål och dödar inom några sekunder, men det är inte riktigt nödvändigt. Om du vill få en stick med en kunai är allt du behöver göra att luta dig tillbaka i ungefär en timme medan de blir svagare och blöder ut, och de avslutar dem enkelt.
  • Jag tror att du pratar om att avrätta någon. Du skulle behöva flera kunai för att göra det. Annars kan din fiende få behandling och läka är bara några minuter.

För att vara ärlig i början av Naruto verkar det (rasengan) vara ett coolare knep än någonting annat. Det gör inte så mycket mer skada än en kunai och tar tid OCH en skuggklon att göra. Till sitt försvar skickar den fienden flygande och verkar vara något av ett supermakt slag som kan göra några inre skador i serien, men från komplexiteten i dess användning och den tid som krävs kan du kasta 10-20 kunai under den tid det tar att Använd den. Även om jag måste erkänna att det är mycket bättre när jag kämpar mot starkare fiender, som i kampen med Kabuto. Mot en fiende på den nivån skulle en kunai inte kunna göra tillräckligt med skador, men viktigast av allt kunde de undvika eller avböja dem alla.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Rasengan, även om det är en bra teknik att känna till för sista diken mot en överlägsen fiende, verkar vara slöseri med chakra för alla som inte är Naruto.

En sidoanteckning för chidori, det verkar vara en något svagare version av Rasengan. Vi ser detta när Naruto och Sasuke slåss innan Sasuke lämnar, de har båda samma nivåer av baschakra men ändå gör Narutos attack märkbart större skador på den vattentanken. Även från den typ av skada som verkas verkar det rättvist att säga att Rasengan var bättre på penetration. (som i princip ett jätte slag)

Rasengan är gjord av ett så kraftigt roterande chakra att det skickar dig att snurra våldsamt i motsatt riktning i ett dussin meter eller tills du träffar något. Första gången vi ser rasengan skickade Jiraya två killar som snurrade i motsatt riktning och när de träffade en ballongställning förstörde de den. Tänk på att endast en av dem träffades direkt med rasengan och den andra var bakom den som träffades. När Naruto först använde det hade Kabuto börjat läka slagpunkten innan han ens träffades och det slog honom fortfarande. När det gäller chidori sägs det vara en jab från en blixtbelagd hand som utförs i toppfart, och med tanke på Sasuke med scenen undviker ett förbannelsemärke en attack av ljud, det är ganska snabbt. Det är så snabbt att det ger personen tunnelsyn och kräver den visuella uppfattningen av Sharingan för att göra det säkert för användaren att använda den utan att vara öppen för motattack. Chidori / raikiri riktar sig vanligtvis mot hjärtat, så om du lyckas landa det är det ganska mycket över. Naruto lyckades avleda Sasukes chidori i lungan istället för hans hjärta, och han skulle fortfarande ha dött om han inte regenererade det förlorade organet och vävnaden. Med tanke på att vi aldrig ser någons hjärta skjutas ut när de träffas med chidori, kan vi anta att det förstörs vid slag. Så nej, jag tror inte att en kunai är lika effektiv för att avsluta en kamp som rasengan eller chidori.

Som svar på de andra svaren här är rasengan inget skämt. Medan jag använde rasengan för första gången Naruto en-shot Kabuto, även när Kabuto hade börjat läka slagpunkten. Med hjälp av rasengan kunde Konohamaru ta ut Naraka-smärtvägen och använda en salvia-läge-förbättrad version av den kunde Naruto omedelbart ta ut Asura-smärtvägen. Även efter att han hade tappat ur salvia-läget, när Naruto lyckades slå Devas väg av smärta besegrade han honom. När det gäller chidori / raikiri skulle den första gången vi ser att den använde ha dödat Zabuza om Haku inte hade ingripit genom att offra sitt liv. När Sasuke använde det mot Gaara kunde han bryta igenom Gaaras sand, något som kunde avvisa attacker från Lee, en stor hårdhitter. När Kakashi kastade Sasuke i vattentornet gick chidori rakt igenom det. Jämfört med vad Naruto gjorde verkar det inte så imponerande, men det vattentornet var tillverkat av metall skulle jag anta stål som är mycket svårare att genomborra än människokroppen. I del två vid fem kage-toppmötet kan han använda chidori för att tränga igenom den fjärde Raikages blixtchakra kappa, även om han inte kan genomtränga Raikages kropp. Kort sagt, chidori och rasengan är ovärderliga tillgångar i en kamp, ​​mer än så en enkel kunai.