Anonim

5 galna NFL-rörelser som kommer att hända den här säsongen

Det sägs att när en Shinigami räddar en människa med sin Death Note, att Shinigami dör, och hans återstående livslängd överförs till den människa han räddade.

Men föreställ dig följande situation, en Shinigami har ackumulerat 500 års livslängd genom att döda många människor. Att Shinigami sedan dödar någon för en människa för att rädda sitt liv och dör.

Betyder det att människan skulle få 500 år till sin livslängd?

Människan skulle verkligen vinna 500 år till sin livslängd.

Shinigami som dör reduceras till damm, och deras återstående livslängd ges till människan de räddade. wiki

Det är dock mycket osannolikt att människan lever de 500 år. Shinigami är lat och vill inte bli störd med människovärlden för mycket, så människan skulle bli ett ivrigt önskat mål för den andra Shinigami. Om de skulle döda den specifika människan skulle de kunna spela i ytterligare 500 år utan att behöva bry sig om att skriva några nya namn.

Så i grund och botten skulle han få mycket extra livslängd, men det skulle inte göra honom immun mot kraften i Death Note. Ett exempel på detta sågs med Misa Amane. Trots att hon fick livslängden för två Shinigami levde hon fortfarande bara ett par år efter deras död, eftersom Death Note hade beräknat hennes livslängd vid flera tillfällen under berättelsen.


Som nämnts av Madara Uchiha kan människor med en livslängd på 124 år eller högre verkligen inte dödas direkt.

Du kan inte döda människor vid 124 års ålder med Death Note. XXIX

De kunde dödas indirekt genom att döda människor som skulle resultera i att hans livslängd skulle räknas om, men som jag nämnde är Shinigami lat, så de skulle inte bry sig om att göra det medvetet, vilket gör honom verkligen halvdödlig :)

4
  • 1 Om människan är 124 år eller mer fungerar egentligen inte Death Note, vilket i själva verket gör personen halv odödlig om han lyckas undvika Shinigamis blick tills han når den åldern: D
  • @MadaraUchiha Jag förstod aldrig varför den regeln fanns. Jag antar att det är för situationer som dessa xp
  • 1 Bättre att stänga eventuella slinghål med onödiga regler: s
  • Nej. Det står tydligt "Du kan inte döda människor vid 124 års ålder ..." Det betyder att du MÅSTE vara 124 år eller äldre. Bara för att du har en livslängd på 124+ år betyder det inte att du är den åldern. låt oss säga att en shinigami dör för att rädda livet och du får 500 liv som vi nämnde tidigare. Låt oss säga att du är 35. Nu har du potential att leva till 535 (vilket förmodligen inte kommer att hända). Du kan fortfarande bli dödad av dödsanteckningen eftersom du fortfarande är 35 år och inte är över 124. dödsnoten kan döda dig, dödsnoten säger helt enkelt att du inte kan döda människor i åldern.

I huvudsak ja, de kommer att bli halv odödliga. De kommer att ha långa, långa naturliga liv men de kommer fortfarande att vara sårbara för döden.

6
  • 1 Inte riktigt, om du inte med "död" menar "död med Death Note", är de inte utsatta för "död". Vi har sett livslängder som slutar med onaturliga dödsfall också (som att skjuta i en allierad). Så om din livslängd förlängs kommer du inte att möta det ödet så snart.
  • Ja, jag menade onaturliga dödsfall
  • Det är enligt reglerna i Death Note - men under ytan stör reglerna varandra och kan inte vara konsekventa, så frågor om "fysiken" i världen kommer inte att ha mycket tillfredsställande svar.
  • 4 Vad jag undrar är om de utsätts för geriatriska tillstånd. En person som är 130 år gammal kommer mer att likna en desserad mamma än en människa och kanske inte kan utföra grundläggande livsfunktioner ...
  • @SF. Om inte den 130 år gamla personens kropp skulle fungera på ett sätt som liknar dem som har maktringen i Ringenes Lord-universum.

Det undrade jag alltid.
Min huvudsakliga tanke är om de fortsätter att åldras normalt eller om deras åldrande saktar för att matcha deras återstående livslängd. Jag kan inte föreställa mig att en människa som vinner 500 år från en shinigamis död kan leva så länge om den åldras naturligt.
Med några avdrag har jag kommit till slutsatsen att den som vinner 500 år av livet från en Shinigami skulle behöva uppleva åldrande i långsammare takt eftersom hela deras varelse har förlängts i livet med de 500 åren. Det betyder att sjukdom, olycka oh, stängning av organ, inte kunde leda till dödsorsaken förrän de använt de 500 år. Så allt om den personen skulle antingen sakta ner eller stoppas i tid tills de naturligt kan dö efter att ha använt extra tiden. Bortsett från externa faktorer som användning av dödsanteckningen innan de träffade 124 års ålder.

Ny bidragsgivare Kara Bell är en ny bidragsgivare till denna webbplats. Var noga med att be om förtydligande, kommentera och svara. Kolla in vår uppförandekod.