Anonim

Gravity Falls - Made Me Realise on Synthesia - Pia

I filmen Porco Rosso, det nämns att han har en förbannelse som fick honom att se ut som en gris. Varför förbannades han att se ut som en gris och vad var botemedlet, om det fanns en?

Borde ha sett hårdare ut innan jag ställde frågan.

Enligt Nausicaa.net's "Porco Rosso" FAQ, under frågan "Varför blev Porco gris?'

Även om det aldrig nämndes i filmen, säger ett pressmeddelande att han var det desillusionerad av mänskligheten och förbannade sig att vara en gris. Miyazaki uppgav att "När en man blir medelålders blir han en gris". Det verkar som om Porco bär mycket bagage, och det har något att göra med att han slutar vara människa.

Den officiella historien går som följer: Kapten Marco Pagot (uppkallad efter den italienska animatören och Miyazakis vän - de arbetade tillsammans på Sherlock Hound för Italiens RAI TV) var en esspilot för det italienska flygvapnet under första världskriget. Han slutade med IFA eftersom han såg fascismen öka, och han ville flyga efter sin egen vilja. Han blev en bounty hunter och antog namnet "Porco Rosso". Han streckade ut sitt eget ansikte som en ung man på bilden som Gina hade hängt på restaurangväggen, så att ingen skulle veta hur han såg ut som människa.

Miyazaki sa att Porco en gång avsåg att gifta sig med Gina, men då bröt första världskriget ut och Gina bodde på en ö som var österrikiskt territorium. Som militärofficer kunde han inte låta sig gifta sig med en fiendemedborgare. Sliten mellan hans lojalitet mot sitt hemland och hans kärlek till Gina valde han sitt land. Men när han bevittnade dödsfallet för sina medpiloter, inklusive hans bästa vän (Ginas man), började han undra över innebörden av hans handlingar och innebörden av att flyga och dö för sitt land. Han kunde inte lösa konflikterna i sitt sinne och blev en gris.

Dessutom, under frågan, "Blev Porco människa igen?'

Det allmänna samförståndet är ja (men om han förblev mänsklig är en annan sak).

I det sista skottet av de två som vaddade mot sina plan, insisterade Curtis på att se Porcos ansikte och antydde att något hade förändrats åt det. Samtalet mellan Porco och Fio i lägret skapade teorin om "kyssa grodaprinsen", så Fios kyss (och Kinas kärlek) i slutet gjorde Porco tillbaka till en människa. Han blev en gris för att han var desillusionerad över mänskligheten, men Fios oskuld fick honom att känna att "det finns fortfarande något hopp för människor", som Porco sa. Den här gången vann han och han "gjorde inte en annan tjej olycklig". Det verkar som att han äntligen övervann sitt självhat.

Så jag antar att svaret är "desillusionerad av mänskligheten"är det som orsakade förbannelsen, det vill säga att han förbannade sig själv och att det är möjligt att han botade den i slutet när han återfick sin tro.