Anonim

Wasp Live At The Lyceum London 1984

I det första avsnittet av Rose of Versailles, ser vi patriachen från familjen Jarjayes utse sin nyfödda dotter som hans son och namnge henne Oscar, för han är i desperat behov av en arving till sitt kontor och hans avkomma består bara av döttrar. Således ser det ut som att en kvinna normalt inte skulle betraktas som en lämplig kandidat för militära uppgifter. Detta är vettigt i kombination med de könsroller som antyds i de två första episoderna:

  • Girodelle vägrar ursprungligen att duellera Oscar på grund av kön
  • Senare nämner han "kvinnliga nyck" när hon försvinner i det andra avsnittet
  • Jarjayes hushållerska beklagar att Oscar inte behandlas som en dotter och hoppas när hon vägrar att bli officer att hon gör det för att hon vill vara kvinna.

Både i det här avsnittet och det som följer visas dock att Oscars kön är mer eller mindre en öppen hemlighet: minst tre personer utanför Jarjayes-hushållet känner till det.

  • Girodelle (se ovan)
  • Kvinnan som berättar för Marie Antoinette om Oscar medan hon ska till Versailles
  • Mannen som Jarjayes pratar med som föreslår duellen mellan Girodelle och Oscar, även om han säger till Jarjayes att det är bra att Oscar är en kvinna

Med tanke på att ett antal utomstående är medvetna om Oscars kön, finns det någon anledning till varför Oscar fortfarande får ta på sig maskulina roller, om det att vara kvinnligt skulle vara ett hinder i första hand? Eller är allt bra och dandy förutsatt att Oscar inte verkar uppenbart feminin och så länge den genomsnittliga personen är inte medveten om det? När allt kommer omkring är Marie Antoinette, Fersen och Rosalie omedvetna om Oscars kön tills de får höra om det.

2
  • För vad det är värt såg jag en "spoiler" - jag är bara en fjärdedel av min väg igenom serien - med något omnämnande av att Girodelle senare blev Oscars fästman, vilket gör sakerna ännu mjukare. I vilket fall som helst letar jag mest efter antingen bekräftelse av min hypotes (att det är bra så länge som den genomsnittliga personen ser Oscar som manlig) eller en motbevisning (t.ex. att det inte finns något riktigt svar eftersom Oscars behandling är oförenlig med resten av henne miljö), med några detaljer som matchar.
  • För en kvinna att vara kandidat för militära uppgifter är det omöjligt i Frankrike vid Marie Antoinettes tid. Så om man verkligen visste att hon var kvinna, skulle hon verkligen dödas för att förråda. Från det kan du bara tro att om folk känner till henne och inte berättar om det bara för att de inte vill att hon ska upptäckas / död, eller kanske någon högre upp skyddar henne. Människor vid den tiden älskade också skvaller. Om du visste riktigt bra information sågs du som någon med mycket inflytande, så kanske de håller på att avslöja det för en bättre tid ...