Anonim

Endast mänsklig

Alla i anime "passerar" efter att ha kommit till fred med det liv de brukade ha, förutom Otonashi. Såvida jag inte är riktigt förvirrad verkade Angel antyda att anledningen till att Otonashi inte kunde förmedla är att när Otanashi levde var han en organdonator som gav bort sitt hjärta.

Denna förklaring är inte meningsfull för mig. Betyder det det Allt organdonatorer sitter fast i limbo som Otonashi?

Varför kunde Otonashi inte hitta lugn / gå vidare till nästa liv?

2
  • @ ton.yeung men då finns det ett kort klipp av Otonashi som studentrådspresident ... som helt strider mot slutet.

Otonashi passerade vidare, även om han var den sista som gav vidare. Han antas ha reinkarnerats i slutet av avsnitt 13, det sista avsnittet av Angel Beats, och det är starkt underförstått att han möter den reinkarnerade versionen av Angel.

Anledningen till att han ännu inte kunde skicka vidare förklarades inte helt, men vi kan försöka bilda en slutsats utifrån det, så det är inte helt spekulativt. Först förlorade han alla sina minnen och han måste återfå det för att verkligen förstå vad han ångrade. Han hamnade inte i efterlivet normalt som de andra studenterna hade, så det är mycket möjligt att han inte hade någon ånger från början. Det kan vara så att han befann sig i det efterlivet för att få Angel att gå vidare med sitt liv, eftersom hon beklagar att hon inte kunde tacka den person som gav henne hjärtat. Kanade, ängeln, var där före honom och det vore normalt inte meningsfullt eftersom han dog före henne.

En annan förklaring är att han helt enkelt ångrar att han inte kan uppnå sin dröm om att bli läkare eller mer specifikt att hjälpa människor. Han ville hjälpa människor efter sin systers död och för att han dog innan han kunde nå sitt mål är det förståeligt att han ångrar att han inte själv kunde se att han räddade ett liv. När han väl sett att Kanade kunde leva sitt liv, att hon var nöjd med det liv han gav henne, kunde han gå vidare strax efter.

Jag tror inte att alla organdonatorer nödvändigtvis skulle ångra. Om de levde ett helt liv skulle de inte fastna i denna efterlivsskola i första hand. Kom ihåg att du bara kommer att vara i detta efterlivet om du har ångrar. Annars skulle du förmodligen bara bli reinkarnerad. Bara för att du donerade ditt hjärta betyder inte att du får fastna i den limbo.


Källor:

  • Hur är det möjligt att Kanade har Otonashis hjärta?
  • Wikia: Yuzuru Otonashi - Ytterligare en epilog

Otonashi var egentligen inte tänkt att vara i den världen, men på grund av att han förlorade sitt minne snubblade han in i den världen av misstag som anges i anime. Men även efter att ha återvänt sitt minne försvann han inte. Det beror på att även om han inte hade någon ånger i sitt tidigare liv, fick han något som var nödvändigt för att åstadkommas i denna värld - vilket hjälpte alla att förmedla. Så i anime, det visar inte det exakta ögonblicket av Otonashi passerar, men efter avsluta låten, det visar reinkarnerade Kanade (Angel) med kort hår surrande till "My Song" och reinkarnerade Otonashi med sin hatt på gå förbi henne . Ögonblick efter att han gick förbi Kanade började Kanade gå bort och Otonashi vände sig sedan om och sträckte ut handen mot ryggen som om han försökte knacka på hennes axel.

I Ytterligare en epilog, det visar faktiskt att Otonashi inte går vidare. Det är bara ungefär 2 ~ 3 minuter långt och det visar en pojke i Battlefront-världen som äntligen fick reda på att något var fel mitt i ett test. Han orsakade ett upplopp och studentrådspresidenten gick in i klassrummet, och du kan se att studentrådets president var Otonashi. Otonashi berättade sedan pojken vad han skulle göra (typ av, han gav lite tips) och berättade för honom att komma till studentrådsrummet om han hade några frågor. Efter att Otonashi lämnat klassrummet mumlade NPC: erna om hur cool han var och om han hade en flickvän. Då sa en NPC att det fanns ett rykte om att Otonashi faktiskt väntade på någon och du kan typ av göra en relation till situationen för skaparen av Angel Player och Otonashi, som båda hittade kärlek i Battlefront-världen även om de inte skulle .

1
  • 1 Välkommen till Anime och Manga. Jag har tagit bort "Kod" -formatering eftersom detta lägger till onödiga rullningslister längs botten vilket gör ett svar svårt att läsa

I slutscenen av det sista avsnittet av Angel Beats, Otonashi ses men reinkarneras. Detta specificerar att han vidarebefordrade. Otonashi var den sista personen som gick vidare och stannade en liten stund innan han äntligen försvann. I Ytterligare en epilog, står det att han väntade på någon, men att 'någon' redan passerade. Mer information om detta inkluderar att han kunde "träffas" igen med SSS, men i en himmel eller reinkarnerad.

En annan sak är att han inte specifikt uppfyllde sin ånger, men försvann ändå. Vissa människor kan ta fram idéer för vad som verkligen hände. Vi vet alla, baserat på slutscenen i avsnitt 13, att han gjorde vidarebefordra, men av skäl som vi inte förstår helt.

Den främsta anledningen till att han kanske har försvunnit är att han äntligen insåg att han gjorde allt han kunde, och han räddade Angel liv och fick ett "tack" från henne i slutet när hon passerar. Han kan ha stannat kvar tillräckligt länge för att inse att han behövde lämna.

Ett annat sätt vi vet att han förde vidare är att i slutscenerna när alla försvinner från bilden, till slut kan vi också se Otonashi försvinna. Signalerade att han gick vidare för att antingen bli reinkarnerad med alla andra eller att gå till himlen. Det slutliga slutet är inte så sorgligt som vi alla tänker på Angel slårmed tanke på att alla passerar till efterlivet möts potentiellt igen och de lever alla lyckliga liv.

Enligt Angel Beats! Intervju med Maeda Jun, andra säsongen ??, bekräftade författaren att han kunde gå vidare, reinkarnerade och träffa Kanades reinkarnation. Han kommer att leva ett lyckligt liv.

Maeda frågades vad som hände med Otonashi efter den sista scenen som rörde många.

Hans svar:

Det användes inte att vara där själv, så jag tror att han också lämnade världen efter det. Dessutom belönades han. Det var inte ett dåligt liv. Det skulle inte vara som Otonashi för honom att stanna. Han är en framåtblickare som ser mot sitt nästa liv.

Under de tre dagarna [mellan EP12 och EP13] var det förmodligen också mycket drama, men till slut lämnade alla andra medlemmar till sitt nästa liv efter en tillfredsställande övertalning från Otonashi.

Så för TL; DR-personer:

Otonashi lämnade världen strax efter. Under de tre dagarna övertygade han också andra SSS-medlemmar att också lämna världen.

0

Du är förvirrad i denna fråga. Kanade säger att han skulle kunna stanna på efterskolan för att han kom dit utan ånger. Hans organdonation har inget att göra med detta.

Så vitt vi vet är efterlivsskolan utformad för att ge människor chansen att komma över sina ånger och när de når ett tillstånd av fred och lycka, går de vidare. Otonashi kom utan ånger och det är därför skolan inte kan hjälpa honom att skapa fred. Det är därför som ingenting som Hinatas basebollmatch eller Iwasamas "My Song" -debut kommer att få honom att försvinna. Det enda sättet för honom att gå vidare vid denna tidpunkt är att hitta detta tillstånd av fred och lycka på egen hand - men han har valet att inte söka det och fortsätta att hjälpa människor istället.

Så småningom kommer han att ångra att han inte har gått vidare tillsammans med Kanade och senare sluter fred med detta eller så blir han programmerare eller så är han bara president under en tid och bestämmer sig sedan för att gå vidare av någon anledning. Scenerna där karaktärerna möts i en annan verklighet kan vara nästa liv, eller kanske är de bara deras egen fantasi. Om de är riktiga, går Otonashi någon gång vidare och möter Kanade igen.

Det finns en teori om att Otonashi faktiskt är skaparen, så Ytterligare en epilog kunde faktiskt vara en prolog och slutet var att strax efter att Kanade lämnar Otonashi lämnar såväl som hans slutliga ånger inte träffade henne igen. Strax efter att han var reinkarnerad och hör reinkarnerad Kanade surrade låten hon skapade och Otonashi realister och knackar henne på axeln. Slutet.

Som jag skulle vilja säga, Otonashi vidarebefordrade, det finns bevis när han skulle gå efter pojken som kan kontrollera människor med ögonen. Det betyder att han kan skicka vidare men det fanns bara ingen scen för honom som gick vidare.

1
  • 1 Välkommen till Anime & Manga. Kan du förklara mer om "bevisen"? Du kan redigera ditt svar.