Anonim

Cerise är bortom en besvikelse

Showen, Svärdkonst online har två massivt multiplayer online-rollspel i sig, Svärdkonst online (SAO) och Alfheim Online (AFO). Vilka är reglerna mellan spelare och spelare i dessa två spel? Ibland verkar reglerna antingen inte vara meningsfulla (att kunna attackera någon i en hemstad men inte attackeras tillbaka) eller verkar motstridiga (kräver en ömsesidig duell ibland och ibland inte).

Jag inser också att reglerna från de två in-anime-spelen förmodligen är annorlunda. Där SAO verkar ha gratis PvP i icke-säkra zoner kräver AFO dueller (men bara ibland?).

Går ljusromanerna i detaljer om detta?

Varning! Det finns spoilers i det här svaret om du inte har sett SAO helt än.

För SAO-bågen, utanför städerna, "flaggas" du ständigt för PvP. Från början när du blir förklarad hur spelarna är uppdelade:

Inuti staden, eller de platser som oftast kallas Säkra områden , fanns det skydd som implementerades av systemet och spelare kunde inte skada varandra. Men det var inte så där ute. Stragglersna skapade lag med andra stragglers och baklade andra spelare som på många sätt var mycket mer lönsamma än att jaga monster ute på åkrarna eller labyrintområdena.

Spelare som begår brott markeras orange (dvs. deras markör blir orange). Från och med när Kirito och Asuna möter truppen från armén i skogen:

Ännu viktigare, när en spelare begick ett brott, skulle deras markör bli orange och inte vända tillbaka till grön på länge.

Observera att angripa en orange spelare inte ändrar markören till orange. Från och med när Asuna går in för att hindra Kuradeel från att döda Kirito:

Kuradeel studsade tillbaka som om han hade fjädrar och försökte skapa en ursäkt med sin nervösa röst. Men innan han kunde avsluta blinkade Asunas högra hand och spetsen på hennes svärd rev Kuradels mun. Hon blev inte kriminell eftersom hennes motståndare redan hade en orange markör.

Inuti städerna har du stadsskyddet på plats, vilket inte tillåter öppen PvP, så många nya spelare stannade ursprungligen i stan för att vara säkra. Du kan attackera andra människor i städer, men det gör ingenting förutom några speciella glänsande effekter och knockback.

Om spelare deltar i dueller finns det flera alternativ:

  • First Strike Mode - från duellen mot Kuradeel:

    Jag nickade som svar och tryckte sedan på Ja och valde First Strike Mode bland alternativen. Detta var en duell som kunde vinnas antingen genom att landa den första rena träffen eller genom att minska motståndarens HP till hälften.

  • Komplett avgörande läge - från PK-incidenten i det inre området:

    Men tyvärr fanns det fortfarande några kryphål runt denna regel. En av dem är när spelaren sover. Det finns tillfällen när spelare, med sin energi uttömda under långa strider, i grunden är medvetslösa när de går in i en djup sömn och inte kan vakna även med vissa stimuleringar. Med den möjligheten kunde man ta upp en begäran om duell i Komplett avgörande läge och flytta den sovande motståndarens finger för att trycka på OK-knappen. Allt som återstod var att bokstavligen få motståndaren att sova som de döda.

De andra alternativen förklaras eller nämns inte så långt jag kan se.

För ALO-bågen finns det PvP mot andra älvlopp i din hemliga ras (kontrollerade) städer. Från när Lyfa / Suguha visar Kirito runt mötet med Sigurd:

På något sätt hade en krets av åskådare redan omringat dem, ritade av tecken på problem. Om detta var en formell duell, eller om han var en verklig Spriggan-spion, då bra. Men det skulle vara oärligt om Sigurd inledde en kamp med en turist som Kirito, som inte ens kan slå tillbaka i detta område.

Och i samma citat nämns att en "formell duell" är möjlig, men det förklaras inte ytterligare. Utanför städerna kan du slåss utan begränsningar. Detta kan ses av människor som bara kämpar överallt. Observera att om loppets herre dödas av en annan ras, kommer den andra rasen att få kontroll över den herres territorium. Från och med när Lyfa förklarar varför Salamander vill stoppa Sylphid-Cait Sith-alliansen:

"Dessutom, om de dödar Herren, kommer de att få några fantastiska bonusar. De kommer ovillkorligt att få 30% av herrens medel som är lagrade i herrgården, och under tio dagar skulle det territorium som herren styr över skulle bli ockuperat, då är de fritt att sätta skatter och ta de pengarna. Det är en enorm summa. Anledningen till att Salamander blev den största styrkan i spelet var att de tidigare hade satt en fälla för Sylphs första herre och dödat honom. Normalt gör herrar vågar dig inte in i neutralt territorium. I ALO: s historia har bara en herre någonsin dödats. "

6
  • Det finns inget sådant som en spelare med en röd markör. Markören kan vara grön och markören kan vara orange. Den blir orange när du träffar spelaren med den gröna markören utanför en duell och utanför säkert område. Det spelar ingen roll om du dödade honom efteråt, rånade dem eller bara sprang iväg. Markören återställer övertid till grönt de första tre gångerna. För fjärde gången måste du slutföra ett uppdrag. Den blir permanent orange femte gången. Röda guilder / spelare är något som består av spelare för att differentiera mördare.
  • @Krazer Jag tror inte det är sant. Även om jag inte har showen framför mig för att dubbelkontrollera, mordgruppen som skickades för att döda huvudpersonerna i slutet av den inre PK-bågen var röd tror jag.
  • Hittade det: Red Players
  • @Mysticial Så här går det inte i ljusromanen. Sök efter "The kill guild« Laughing Coffin »".
  • 2 @atlantiza PK-guilder och spelare i SAO kallas "Red" av spelare för att skilja dem från normala brottslingar, eftersom deras markörfärg också är orange. Om du läser upp lite mer för avsnittet noterade jag att du ser att Johnny Black (en "röd" spelare) hade en orange markör.

Baserat på endast Anime (särskilt avsnitt 5-7) är reglerna för Sword Art Online följande:

  • Spelare kan normalt inte skada varandra i inre områden (t.ex. städer). Men de lider av knock-back (som visas i avsnitt 11 när Asuna attackerar en av Liberation Front-medlemmarna).
  • Det enda sättet för spelare att skada varandra i inre områden är att ha en duell.
  • Det är möjligt att dö i en inre duell. (Det är det enda sättet att dö i ett inre område.)
  • Båda spelarna måste godkänna en duell. Men "samtycke" får bara spelaren att trycka på en knapp.

Vad får du från detta:

  • Om en spelare sover kan du plocka upp spelarens hand och trycka på knappen för dem och därmed inleda en duell. Eftersom den sovande spelaren inte är förberedd kan du döda personen. Därav en "sömn-PK" i ett inre område. (avsnitt 5)
  • Hela bågen av inre område PKs var faktiskt falska PKs använder "hållbarhet" av kläder.

I Alfheim Online är detaljerna mindre tydliga:

  • I hemstäder kan infödda attackera utomstående, men utomstående kan inte angripa infödingar.
  • Det är inte mycket om dueller. (Jag minns åtminstone inte att jag såg något om det.)
3
  • Och jag har inte läst ljusromanerna så jag vet inte om det klargörs i dem. Men som andra shower är det fullt möjligt att reglerna skiljer sig något mellan Manga / Novels och Anime.
  • Det är inte möjligt att dö i en duell. Din hälsa återställs.
  • 2 @MichaelSpencer: Ja du kan om duellen är i "Fullständigt avgörande läge", se mitt svar. Hur skulle de sömn-PKs som nämns i anime och roman hända?