Anonim

Persona 5-spel! Funny Moments Edition! Del 2

I Kara no Kyoukai och Tsukihime-spelen har karaktärerna som kan se döden förnamnet Shiki:

  • Ryougi Shiki: Kara no Kyoukai - Erhållen från att bli alltför utsatt för Akasha medan han dör i ett komma
  • Tohno Shiki: Tsukihime - Erhålls från att nästan dö när den attackeras av SHIKI
  • Tohno SHIKI: Tsukihime - Erhållen från att vara med Roa (osäker på om Roa måste vara dominerande som han var i Near Side Routes, SHIKI är dominerande i Far Side Routes)
  • Nanaya Shiki: Melty Blood - Hämtad från Tohno Shiki som Nanaya är en aspekt av Tohnos personlighet och fördes till världen även om TATARIs krafter (används av White Len)

Jag undrar om namnet Shiki har relevans för döden eller för att kunna se döden. (Från min förståelse har varken Roa eller Tohno SHIKI de mystiska ögonen på dödsuppfattningen, bara förståelsen av det genom Roas många reinkarnationer.)

Det är förmodligen relaterat till det faktum att "shi" är döden på japanska. Kanji för döden är "死", som dock inte visas i något av namnen på tecken som du listade. Ordet skulle fortfarande förknippas med döden (som visas av tetrafobi som uppträder i hela Japan).

Dessa karaktärer är också från Type-Moon-serien, så anslutningen kan också komma från det faktum. Tsukihime och Melty Blood är direkt relaterade och finns i samma värld, medan Kara no Kyoukai inte är det.

1
  • Tekniskt antas att Melty Blood bara är relaterat till Tsukihime eftersom det följer Satsuki Yumizuka-rutten och Kagetsu Tohya som introducerar Len och Nanaya, tills vi får Tsukihime-remake och ser vad som händer med Satsuki Yumizuka allt vi kan säga är att "någon händelse inträffade som gjorde det möjligt för Satsuki Yumizuka att bli en vampyr och leva "som med ett annat Type-Moon-verk som förekommer" i en värld där Tsukihime aldrig hände "