Anonim

Topp 10 ComicFesta Anime

Finns det någon officiell webbplats för anime och manga ranking? Jag känner till någon webbplats för anime och manga, och de har någon form av betyg och ranking, men deras betyg och ranking är olika. Jag undrar om det finns någon officiell webbplats för anime, kanske något som IMDB? Ärligt talat, jag vet inte riktigt om IMDB är officiell eller inte, men om någon ska be om betyg för en film, säger de alltid att titta på det i IMDB.

6
  • vilka parametrar skulle du fokusera på i anime?
  • är inte heller betyg på många webbplatser (såvitt jag vet ändå) genererade av användarröster? skulle sådana webbplatser fortfarande vara "officiella"?
  • Jag tror att OP efterfrågar betyg per tidskrift. Till exempel har Beelzebubs rankning på Weekly Shounen Jump varit runt 18 under de senaste veckorna. När det gäller en webbplats som har alla tidningarnas officiella betyg för varje enskild serie, kan jag inte tänka mig en ovanpå mitt huvud.
  • Ranka dem enligt vad? Popularitet? Försäljning? Recensioner?

Såvitt jag vet finns det ingen officiell rankningssida för anime / manga.

Det närmaste du kan komma till en officiell ranking skulle vara att rangordna dem efter deras försäljning, som visas på många webbplatser. Ett exempel kan vara detta MyAnimeList-inlägg. Mer info och webbplatser finns på inlägget Var kan man lära sig om tittarnas betyg för anime ?, där några fina webbplatser har listats.

De flesta andra betygssidor är, som hungerartisten nämnde, användarrankade och därför inte officiella.

2
  • 4 Bry dig inte om MAL-listor, det här är mycket mer användbart: Kumulativ DVD / Blu-ray-försäljning
  • 3 @Uriziel MAL-listorna är användbara om du vill samla in data som var populärt under en viss vecka; AnimeSuki-listorna är användbara för ett längre historiskt perspektiv. De har båda sina användningsområden och båda använder Oricon-data. MAL-listorna har också Oricon-data för manga / LN / ljud. Har Animesuki en analog till det?

OP snälla läs detta, jag tog mig tid att skriva det åt dig

Jag skriver detta i hopp om att bli av med några missuppfattningar som du verkar ha. Trots att det har gått nästan två år tog jag mig tid att hjälpa dig.

Mycket få saker kan / bör få ett officiellt betyg eller rangordning. Konst, som filmer och anime, borde definitivt INTE! (eller kan inte, beroende på hur du ser det)

Betyget i IMDB är genomsnittet av poängen som ges av slumpmässiga personer som tog sig tid att betygsätta på den webbplatsen. Detsamma kan sägas om de flesta film / TV / anime-webbplatser som har betyg. IMDB är en så stor referens eftersom det har en enorm mängd användare som betygsätter. Och det är därför det är en bra referens och folk pekar på det. Men det är inte en officiell betygswebbplats och det kan inte vara en.

Människor tvingas inte betygsätta, så alla betyg du ser någonstans är antingen av en enda person eller ett urval av personer. På webbplatser som IMDB är det urvalet människor som har sett det stycket, av alla i världen, som också:

  1. Känna till och använda den webbplatsen,
  2. Ta dig tid att betygsätta (offentligt),
  3. Råkade ha betygsatt just det stycket.

Så betyg / poäng är en referens, och du bör använda dem med tanke på vem som gav dem.

Om en webbplats har blivit den de facto "gå till plats" för priser / rankningar, som IMDB har för filmer, då är det en mycket värdefull referens, men inte en officiell konsensus mellan tittarna.

De enda siffrorna du kan få som kan vara "officiella" är saker som manga eller DVD-försäljning (faktiska nummer).

För anime är webbplatsen som verkar vara den stora referensen i betyg MyAnimeList (MAL).

Mitt enda problem med det är att det inte har några input från japanska tittare, eftersom (förmodligen) nästan inga japaner använder det. Du får bara input från ivriga västerländska tittare, och japanska tittare har uppenbarligen ett helt annat sammanhang. (Jag letar efter en japansk motsvarighet till MAL för en extra referens, varför jag hittade ditt inlägg).

Jag rekommenderar att du använder MAL: inte bara för att se betyg och annan information utan för att skapa en lista för dig själv, även om du normalt inte bryr dig om att göra dina egna listor och betyg. Du kan använda listan för att hålla reda på vad du tittar på / har tittat på, vilket avsnitt du är med på etc. Du kan ha dina egna anime-betyg för framtida referens (påverkar genomsnittspoängen genom att göra det). Det är verkligen användbart, annars skulle jag inte ge dem denna gratis publicitet.

Hoppas att detta inte var ett totalt slöseri. Med vänliga hälsningar.

2
  • 3 Välkommen till Anime / Manga SE. Om du är tillräckligt intresserad kan du ställa en ny fråga om japanska motsvarigheter till webbplatser som MAL (under resources märka). För övrigt är en annan risk för rankningssidor möjligheten att människor bedömer saker slarvigt eller använder kriterier som inte kommer att vara relevanta, även om jag bara har sett detta hända i ett fåtal isolerade fall med bokrecensioner (i ett fall för en bok som jag inte skulle ha betygsatt högt ändå).
  • Om du vill ha en japansk webbplats som MAL, kanske du vill besöka Anikore, men tänk på att rankningsberäkningen är helt annorlunda jämfört med MAL. Först ger användare betyg 5 av berättelse, animering, röstskådespel, musik och karaktärer, sedan beräknas ett genomsnitt för att få ett globalt betyg av 5. Dessutom beräknas varje anime-rankning med en okänd formel som redogör för för totalt antal favoriter, antal röster på taggar, antal recensioner, användarrecensioner, antal tweets och beräknad trovärdighetspoäng för användare.

Nej, det finns inget officiellt, eftersom det inte finns något officiellt som reglerar animeindustrin eller något. Du kan prova Dimitris lösning, men jag skulle rekommendera att hålla dig till Anime News Network och titta på deras försäljningsrapporter istället för att se vad som är populärt.

Försäljningstabeller är mer användbara, popularitet har ofta en multiplikatoreffekt.