Anonim

Judge Eyes - Boss Battles: 10 - Boss 10 (EX-HARD)

Vi vet att om en människa gör Shinigami-ögonavtalet kommer han att förlora hälften av sin återstående livslängd. Men låt oss säga att Light gjorde shinigami-affären. Han kanske har dödat L tidigare och därmed förlängt sitt liv igen. Så här är mina frågor:

Skulle ljus ha levt längre om han skulle ha haft Shinigami-ögonen?

4
  • Även om jag gillar frågan röstade jag för nedläggning baserat på att jag främst var opinionsbaserad. Jag tror inte att tydliga bevis kan tillhandahållas för denna fråga. Eftersom jag är ganska ny på detta modererande grejer, förlåt mig om jag hade fel.
  • Jag håller inte med om att detta är opinionsbaserat. Visst, det är det hypotetisk, men det är inte samma sak. Vissa hypotetiska svar är ändå svarbara med fakta i universum, t.ex. anime.stackexchange.com/questions/11535/…. Andra (kanske som den här) har inget universumsvar. Inom ramen för denna webbplats är det rätta svaret helt enkelt att säga att det inte finns något sätt vi kan veta säkert eftersom det inte förklarades. Att stänga som opinionsbaserat är för frågor som är aktivt söker åsikter, inte bara hypotetiska.
  • @LoganM även med informationen om mangan finns det inget sätt att härleda ett rätt svar på detta, vad OP föreslår är redan hypotetiskt, därför kommer folk att ge honom vad de tror att skulle hända och igen kommer OP att välja svaret han gillar mest eller känner att det är närmast sin egen åsikt. Det finns ingen definitiv information om mangan som med 100% säkerhet skulle säga att Ljus skulle förlänga hans liv eller till och med förkortas.
  • @Prix Läs vad jag sa igen, jag adresserade redan ditt klagomål.

Hypotetiskt sett (eftersom det är vad det innebär att ge Ljus shinigami-ögonen i ett tidigt skede), om du ger Ljus shinigami-ögonen, det tidiga han kunde ha dödat L, var när de besökte samma skola / universitet och vid det punkt L var redan mycket misstänksam mot Ljus så att den spårade honom.

Om L skulle dö där oavsett hur, skulle det utlösa L: s efterträdare att komma in med all den redan samlade informationen som återigen skulle fokuseras mot ljus med förutsägelsen att inte utsätta dig själv för ljus.

Det påpekas att ljuset inte kunde döda utan att känna sitt namn baserat på L: s experiment, men skulle det vara tillräckligt för dem att upphöra med utredningarna i ett så tidigt skede att inte ens L upphörde själv?

12
  • Saken är att Light satte allt som Mika spelade in som den långa con, vilket innebär att han inte skulle ha utsatt sig så för L om han hade andra kort att spela. Låt oss anta att ögonen inte hade någon risk för hans liv. Han skulle definitivt ha använt det utan att använda riskfaktorer som Mika, Takada och Mikami där han tog risker att de kommer att reagera och flytta som han hade planerat för dem. L visste bara lika mycket som han om dödsanteckningen på grund av hans studier av Mika.
  • @Quikstryke från det ögonblick Shinigami träffade Light visste han att hans livslängd var kort, det är förmodligen därför han erbjöd ögonen att göra saker mer intressanta. Om inte Shinigami-ögat kan förutse händelser som jag tvivlar på.
  • Det finns inget bevis på att han visste att hans livslängd var kort. Ryuk antydde aldrig detta i manga / anime så det skulle vara spekulation. De kan inte heller förutsäga händelser, vilket var hela anledningen till att Ryuk gjorde vad han gjorde eftersom det var hans underhållning. Han ville se hur långt ljuset kan gå. Han berättar också för ljus att han slumpmässigt släppte boken, han visste inte vem som skulle hämta den.
  • @Quikstryke inte Ryuk förutsäga framtiden men beräkningen av livslängd och ljus identifierades ganska mycket innan han kunde ha ansiktsinformation om L att assimilera med vilken vid den tidpunkten skulle vara meningslös att ge efterföljarna tillgängliga.
  • Ljus identifierades som en potentiell misstänkt utan några bevis. När L träffade honom först var han under intrycket att det enda sättet han kan dö på är om ljus hade ett namn så att han skulle möta ljus och sedan dö direkt när ljus enligt L inte visste hans namn, skulle ha bevisat att ljus var oskyldigt i de andra utredarnas ögon. De fortsatte i utredningen. Dessutom kan ljus döda på annat sätt än en hjärtinfarkt. Han kunde ha försäkrat sig om att L blev deprimerad eller galen innan han dör och tvivlade på giltigheten av hans undersökning.

Förutsatt att Light hade ett långt liv framför sig (inga hälsoproblem) är svaret ett uppenbart ja, med kännedom om den händelsekedja vi känner till.

Du frågar antagligen om Near / Mello skulle ha fångat honom ändå, men det var redan etablerat Near vann bara på grund av den kombinerade hjälp han fick från L: s utredning och Melos handlingar. Ljus var bättre intellekt (plus i ditt scenario har han sina ögon).

Men naturligtvis inget sätt för Light att veta detta och han antog att han kan slå allt som kastas mot honom. Förmodligen med rätta, eftersom Mikamis iver / slarv orsakade fallet i slutet, inte Lights plan.