Anonim

Varför använder Naruto inte kloner för familjetid?

I ett avsnitt, när unga Naruto och Sasuke skulle slåss mot varandra i en duell styrd av Iruka Sensei, kunde Sasuke enkelt skapa sin skuggklon. Enligt How Itachi kunde också använda Shadow-klon? Skuggklon Jutsu införs inte av några blodgränser.

Så varför använde Sasuke inte den här användbara tekniken i någon av sina slagsmål? Och varför ingen av Narutos vänner från Team 11 verkar intressera sig för att lära sig denna jutsu?

Naruto har i sina mest slagsmål visat att Shadow clone jutsu kan vara mycket användbart. Visst måste många Ninja ha känt sig intresserade av att lära sig det?

4
  • skuggklon är en förbjuden jutsu. ingen får lära sig det. så ingen av byn kan lära sig det. som sagt sasuke tänker på denna jutsu som symbol för ensamhet och svaghet. han sågs aldrig skapa en skuggklon, det var en vanlig klon. även om han kan lära sig det med hjälp av Sharingan.
  • And why neither of Naruto's friends from Team 11 seems to interest in learning this jutsu? Kiba känner till skuggklonens jutsu men på grund av sin låga chakrapool kan han bara göra 1
  • Men under det första avsnittet Land of Waves överväger Kakashi att använda skuggkloner mot Zabuza, men inser att Zabuza bara skulle matcha dem med Water Clones. Jag tror inte att Kakashi skulle överväga att använda en jutsu som han inte kände. Eller kanske han kopierade det från Naruto. Den tredje Hokage använder också Shadow Clones för Reaper Death Seal på 1: a och 2: a Hokage.
  • @Henjin Shadow Clone är inte förbjudet. Multipel Shadow Clone är.

Kan Sasuke använda Shadow Clone Justu? Visst han kan! Men han väljer att inte göra det för att han inte vill associera sig med att använda Narutos signatur justu, som han ser som Narutos svaghet och hanteringsmetod för hans ensamhet.

Shadow Clone-teknik

Trivia

På grund av Narutos omfattande användning av denna teknik ser Sasuke det som ett symboliskt sätt för Naruto att undvika ensamhet

Detta hänvisar till mangan, kapitel 696

Dessutom finns det en scen i anime (som jag inte kan garantera att jag är i mangan eller inte) under Sasukes träning där Orochimaru får honom att döda 1000 onamnade ninjor. Sasuke ser sig stark nog att inte ens behöva hjälp från Shadow Clones

Jag tror att det beror på den del av skuggklonsträning som blir lite bortglömd med kunskapsöverföringen. Jag pratar om hur du inte bara får kunskapen om klonen när den sprids, utan du får också klonerna trötthet. Visst kan du göra 9 kloner och träna i 1 timme och sedan sprida dem och få kunskapsfördelen med träning i 10 timmar, men du får också den plötsliga tröttheten att göra 10 timmars arbete på under 1 timme.

Naruto har extremt snabb läkning och mycket uthållighet / chakra på grund av Kurama och hans naturliga förmåga (son till Minato och reinkarnation av Ashura), men till och med han gick bort från att ha för många kloner som bara klippte 1 blad i handen och sedan spriddaShippuden ep. 73).

På grund av utmattningsöverföringen tror jag att Sasuke kan ha varit orolig för att det skulle påverka hans ögons livslängd innan han fick den eviga Mangekyo Sharingan. Efteråt tror jag att han bara kände att han inte behövde tekniken, plus att han associerade den med Naruto och hans rädsla för ensamhet.

Med Kakashi använder han bara så många chakratekniker och skulle kopiera tekniker i farten, så det var nästan alltid ett bättre drag att hålla hans chakrapool så stor som möjligt för att kunna använda vilken teknik han skulle behöva, och han gör inte ' t har chakran eller uthålligheten hos antingen vuxen Sasuke eller Naruto.

Shadow Clone-tekniken är användbar för att distrahera motståndare, men som en nackdel delar den chakra mellan klonerna.

Naruto är en ninja som attackerar utan en konkret plan, så tekniken hjälper honom i hans dårskap.

Sasuke, å andra sidan, tänker innan han kämpar och har inte chakra-reserven som Naruto har (tillhandahållen av Kurama).

Så, min gissning är mer chakra relaterad.

5
  • Vad sägs om andra ninjor (Jinchuriki, Kages)? Många karaktärer verkar ha mer chakrareserv än Naruto.
  • Som jag sa är det för distraktionsändamål, och du kan distrahera fiender med något annat utan att slösa bort chakra! Klonerna försvinner efter en träff, vilket är slöseri, skuggor är inte lämpliga för slagsmål som Taijutsu. Och Naruto utnyttjade dem bra under kriget.
  • "det är för distraktionsändamål" - skuggkloner är också avsedda för intelligensinsamling, eftersom de skickar inlärd kunskap och erfarenheter tillbaka till den ursprungliga användaren när de sprids. Användbar för spionering. Men Naruto använder också det tricket för att kraftigt påskynda sin träning med Jiraiya och Yamato.
  • 1 Jag håller inte med om att det är chakra relaterat. Ja Naruto har betydligt mer chakra på grund av Kurama, men Kakashi använder Shadow Clones flera gånger under hela serien. Det är överflödet av chakra som gör att Naruto kan använda Multi-Shadow Clones
  • Kakashi använde dem endast vid behov och det finns skillnad mellan klon och skuggklon. Dessa länkar kommer att förklara djupet naruto.wikia.com/wiki/Multiple_Shadow_Clone_Technique | naruto.wikia.com/wiki/Shadow_Clone_Technique