Anonim

Använda Orchard Core som ett frikopplat CMS

Vissa ki-attacker i Dragon Ball-universum har ganska tydliga syften. Taiy ken persienner, Makank sapp punkteringar, Kienzan skär osv. Men då finns det standarden ki sprängning attack, och varje kamp- eller kampsportskola har sin egen version av det: Piccolo och Gohan använder Masenk , Vegeta använder Gyarikku H , och alla härstammar från sköldpaddaskolan använder Kamehameha. För att inte tala om de många namnlösa energisprängningarna som används däremellan.

Finns det en förklaring i universum för skillnaderna mellan dessa (andra än färg och form)?

Dessutom utvecklar Vegeta nya (förmodligen starkare) attacker för att ersätta sina gamla. Han går från Gyarikku H till Big Bang Attack till Final Flash. Kamehameha, å andra sidan, är fortfarande en häftklammer genom hela serien.

Finns det någon logik med detta i Canon? Jag misstänker inte. Men om jag saknar något skulle jag vara intresserad av att veta.

2
  • Jag lade märke till att FInal Flash hade låg komprimering och hög effekt (den spriddes ut till halva planetens diameter), men en Kamehameha är komprimerad, sprider sig inte och fungerar som en vägg och driver tillbaka fiender om de är starka tillräckligt för att motstå att komma in i den (Kaio Ken x4 Kamehameha vs Vegeta, Vegeta tvingades rida den upp i himlen) Förutom det utvecklades bara vissa drag separat, så de har separata namn. Detta är dock bara en gissning.
  • Och de är tekniker, Kame skapar Kamehameha, Mr. Kaio KaioKen, är som kampsport, alla har olika stil. Kamehameha förändras inte eftersom det är mycket viktigt för DB.