Anonim

Överskridande tid och brytande dimensioner förklarade, Jiren är bortom förståelse

I maktens turnering pressades Goku till sina gränser flera gånger, och han väckte Ultra Instinct Omen och behärskade Ultra Instinct. Men i striden med Broly (där jag antar att han också tvingades till sina gränser, sedan

inte ens med Vegeta kunde han besegra Broly i Super Saiyan Blue

Han kunde inte väcka Ultra Instinct, inte ens Omen Ultra Instinct, och i den nya mangabågen ser vi att han var "Ultra Instinct-less" i flera år. Varför väcktes inte Goku's Ultra Instinct i sin kamp med Broly?

1
  • Jag rekommenderar att du redigerar din titel så att den inte specifikt nämner Broly. Som det ser ut är titeln en spoiler för den nya Broly-filmen, som inte ens har släppts ännu.

Ultra Instinct Goku är den starkaste iterationen av Goku i Dragon Balls historia. Goku med den makten kunde lätt överväldiga en kämpe som konkurrerade med en förstörelsegud.
För det andra är denna färdighet något som är så svårt att bemästra att inte ens Beerus, som är en av de starkaste förstörelseguden över multiverset, har kunnat bemästra och Beerus har levt i tusentals år.

Ur filmens perspektiv finns det många anledningar till att Goku inte använder sig av användargränssnittet,

  • Medan Broly utan tvekan är stark, konkurrerar han definitivt inte med Ultra Instinct Goku och att Goku använder användargränssnitt mot Broly skulle vara lite löjligt med tanke på det faktum att Ultra Instinct har ansetts vara en så komplex färdighet och att Broly går till tå med det skulle inte vara vettigt.
  • Filmen ville självklart göra Gogeta-kanon för att driva varor och för att tillgodose fans och de bestämde sig för att använda fusionsvägen.
  • Även ur filmens perspektiv skjuts Goku inte i samma utsträckning som han är mot Jiren. Medan Broly besegrar SSJB Goku, Both, Vegeta och Goku direktöverföring därifrån och spenderar sedan tid på att smälta och gå tillbaka. När Goku var tvungen att slåss mot Jiren, trots att han blev misshandlad flera gånger, var han fortfarande tvungen att stå upp och fortsätta slåss och mycket mer stod på spel (med tanke på att hela hans universum stod på spel), jämfört med kampen med Broly. Så Goku pressades inte tekniskt i samma utsträckning som han var i turneringen.

Att ha Goku uppnå Ultra Instinct skulle resultera i att de måste ta fram karaktärer som är starkare än Ultra Instinct, vilket är något som serien inte vill än. Under T.O.P var det mer eller mindre underförstått att Goku överträffade gudarna med sitt bemästrade användargränssnitt medan han gick tå till tå med Jiren. Det berättades i berättelsen om DBS Broly-filmen att även om Goku var nästan lika stark som en gud, försöker Vegeta komma ikapp. Därför förde de en fiende som var jämförbar med en Gud av förstörelse. Det verkar mycket troligt att serien kan återupptas och om den gör det är det mycket möjligt att vi kan se Goku möjligen uppnå denna förändring så småningom samtidigt som vi går upp mot en mycket kraftfull fiende i serien.

Jag tror att anledningen till att Goku misslyckades med att bli ultrainstinkt var att han försökte tvinga den att vakna. I alla Dragon Ball-avsnitt när han väckte ultrainstinkt tvingade han inte det. Ultrainstinkt var som en "slutspel" -omvandling eftersom han alltid slår upp den punkten att han knappt kan stå innan han kan aktivera ultrainstinkt.

I Broly-filmen var han super sayain gud och försökte för en sekund att tvinga ultrainstinkt och han misslyckades och tvingades vända sig till super sayain blue sin 2: a mest kraftfulla form förutom obehandlad ultrainstinkt.

Goku blev inte MUI på grund av historien om Broly Character. Det skulle inte vara vettigt för en behärskad kraftfull och starkaste form att gå tå till tå med en karaktär som har anmärkningsvärd kraft. Rykten säger också att Goku och Broly kommer att träffas igen. Broly kommer att ha nya former. Goku kommer att lära sig att utnyttja Sayian apa-form som SS4 och makthäxan Broly har i filmen. Först efter att Goku behärskar den formen kommer vi att se MUI spela ut igen. DBZ / DBS / DBGT kommer att behöva mycket mer knyta alla historier till en. DBZ HERO kommer att se ut att ha mycket mer galna nya karaktärer och slåss om.