Anonim

VARFÖR SAO Alicization är bra! Är SAO årets anime? | SAO säsong 3 recension

I Sword Art Online-anime ser vi Kirito komma in i Alfheim Online först i avsnitt 16. Även om han ska komma in i Spriggan-basen när han först anländer, möter han istället något som en glitch och hamnar i en skog. Finns det någon förklaring i anime eller lätta romaner för varför detta hände? Jag minns inte att det nämndes i någon av de senare anime-episoderna.

Obs: ur en plotperspektiv är det något nödvändigt att detta händer eftersom det ger honom ett sätt att träffa Leafa, men detta förklarar fortfarande inte riktigt varför detta händer rent inom ramen för SAO-kontinuiteten.

Om det inte framgår av min formulering och införandet av den första bilden frågar jag varför Kirito hamnar i skogen efter någon form av fel uppstår när han reser till Spriggan-basen (där han skulle gå till början). Det accepterade svaret här ger den bästa förklaringen till varför så är fallet.

Från Sword Art Online Volym 3 - Fairy Dance, kapitel 2 (betoning min):

"[...]. Yggdrasil ... hon verkar vara där. Den platsen, vet du det?"

"Ah, det vet jag. Eh, va, det är i allmänhet i nordost, men ganska långt härifrån. Om jag skulle konvertera det till riktigt avstånd skulle det vara ungefär femtio kilometer bort."

"Wow, det är verkligen ett långt avstånd. Det är det, fem gånger Aincrads diameter. Varför fördes jag egentligen till den här skogen i alla fall?"

Yui sänkte huvudet ett ögonblick på min fråga.

"Jag tror det dina positionsdata var antingen skadade eller förvirrade med en närliggande spelare, vilket resulterar i att du hamnar här. Det är dock bara en gissning. "

I skärmdumpen är den pyramidliknande strukturen signaturbyggnaden för Spriggan hemstad. Det blockiga tomrummet ovanför det är den fel som "teleporterar" Kirito till skogen.

Yui tog upp två möjligheter för glitch:

  1. Kiritos positionsdata skadades

    Eftersom Kirito och Asuna teleporterades till himlen utanför Aincrad i SAO ögonblick innan spelet stängdes av och Kiritos karaktärsdata från SAO laddades i ALO, är chansen att positionsdata också laddades, vilket skickade honom på en fritt fall nosedykning in i skogen 50 kilometer från Yggdrasil.

    Även om detta matchar det faktum att ALO: s karta är mycket större än SAO (som framgår av ovanstående citat), var det ett mirakel att Kirito tappade precis vid skogen där Leafa var. Eftersom kartan i ALO är mycket större kan han lika gärna hamna någon annanstans i ALO.

  2. Kiritos positionsdata förväxlades med en närliggande spelare

    Eftersom Kirito och Suguha hade åtkomst till spelet från samma IP-adress (vilket är ganska vanligt för IPv4 i den verkliga världen), blev Kiritos positionsdata fel och han tappades i skogen där Suguha (Leafa) var, istället för hemstaden Spriggan. Det faktum att han föll från himlen överensstämmer med det faktum att Leafa kämpade i luften.

    Jag erkänner att detta sträcker sig lite, men det här är det närmaste jag kunde relatera ett verkligt koncept med teorin ovan för att förklara närheten till Kirito och Leafas position i spelet och tidpunkten när glitchen inträffade.

(Hur som helst tar jag det som en ursäkt för berättelsen istället för allmän kunskap).

2
  • 10 Och här trodde jag att det hämtade hans senast kända plats från SAO (med tanke på att det gav honom all sin andra statistik ....). Jag skulle säga att det skulle vara dumt server om det inte loggade in honom som Leafa, men kanske var en buffert inte helt rensad eller något (Obs - det kräver lite väldigt dum programmering). De är lyckliga att college-studentrum inte har det här problemet regelbundet ... Naturligtvis med tanke på att jag hör att karaktärer faktiskt har hackat statistik ... (här är en ledtråd - om du litar på att klienten behåller denna information kommer det att bli hackad, period. Lita aldrig på klienten)
  • Så vad du säger är att inte ens en framtid där du kan göra ett helt dyk MMORPG ................... IPV6 fortfarande inte har implementerats än. För alla som inte vet det släpptes IPV6 på 90-talet och har knappt börjat komma framåt under 25+ åren har man försökt lösa alla problem med IPV4.

Vad jag tror hände är att eftersom ALO är gjord av SAO, och den plats du loggar av i ALO är den plats du bor om du inte är på en säker plats eller en hydda, och SAO-spelet slutade med honom i chefsrummet som kanske platsen han flyttade till är samma plats som han var senast på SAO.

Spekulation: Yuis föremål var i Asunas sotrage, genom att hon bar det på sin person i den sista striden med 'Heathcliff'. Vi vet att lagringen mellan gifta karaktärer delas, så när hennes avatar dör i SAO skulle Kirito få all sin lagrings- och inventeringsartiklar (också en möjlig anledning till att han använder sitt svärd för att slåss med när hans andra bryter, det var i hans lager ).

Eftersom vi vet att varken Kirito eller Asuna die (IRL) och ALO: s data var en sammanslagning av SAO: s klient, tror jag att det skulle vara möjligt att datalänken mellan dem hade en effekt på Kiritos ursprungliga lekplats, genom att han gyts i hennes område, Livets träd. Men på grund av administratörsrättigheterna och låsning av RECT överraskade systemet denna länk och kraft skapade honom ur livets träd. Eftersom IP var kopplad till två VR-enheter (Leafa och Kirito) genererades hans nya spawn-område från hennes världsposition.

(Ledsen för bristen på referenser, min dator är begränsad på vissa webbplatser just nu)

Världarna fungerar i princip samma. Så där han var i den SOA tekniskt kartade hans plats till världens kartplats. det var därför han släppte sig ur himlen på det sättet och behöll all sin data. Hans lokala x, y-position var där han började. Han har speciella data eftersom han har skrivit Yuis data till sin lokala. Så att dessa data skrivit över startstandarden för användare.

1
  • 1 Detta är något av en sen kommentar, men det är inte riktigt vettigt med tanke på att vi ser honom först närma sig Spriggan-basen innan fel inträffar och han landar i skogen.

Det fanns aldrig en förklaring i romanen, så vitt jag kunde minnas. Allt om SAO indikerar dock att spelardata sparas lokalt (som hur Kirito sa att han räddade Yui till sin NerveGears lagring, vilket på något sätt placerade henne i hans lager när han kom in i ALO). Dessutom skulle det faktum att ALO använde SAOs källa förklara varför ALO kan bli förvirrad och läsa in Kiritos tidigare data från SAO.

Till viss del är det vettigt inom ramen för SAO. Att spara data i en fjärrdatabas skulle möjligen tillåta "andra" att manipulera det och eventuellt ändra spelarstatistik på ett eller annat sätt. Min gissning är att det här betyder att ALOs spelardata också sparas på klientsidan. Du kan resonera att detta beror på att ALO: s programmerare var dumma (Titta på hur ALO använder "GM Pass-kort" och 12-siffriga (wut?) Nummerkuddar, för saker som förmodligen är mycket viktiga). Jag tvivlar dock på att Kawahara verkligen tänkte så långt framåt.

0