Anonim

Nära, det enda hoppet | Hindi | Death Note del 35

Ljus Yagami får tillbaka sitt minne när han berör dödsnoten. Men Misa får inte tillbaka sina minnen när hon tar bort berör henne med ett papper från dödsanteckningen. Varför?

2
  • Det gör Misa. när hon gräver upp det som Light begravde återfår hon alla sina minnen och om jag minns rätt inser hon att hon har glömt Ls namn
  • @ Memor-X-fråga redigerad

Kort sagt: Till skillnad från ljus ägde Misa aldrig den dödsnoten.

Nu relevant tidslinje:

Ryuk släppte en dödsnot som blev Light's - den med reglerna så vi kallar den regelboken. Rem överlämnade en dödsnot till Misa - utan skriftliga regler så vi kallar det den tomma boken.

Light och Misa möttes och rörde varandras dödsanteckningar. Vid den här tiden kunde de båda se antingen shinigami. Misa tillåter också att Light håller den tomma boken men överför inte äganderätten.

Misa fastnar och torteras av L och förverkar ägandet av den tomma boken så att den ägs av Rem eller den första andra människan som rör vid den (aka. Light).

Vid denna tidpunkt är Light ägare till båda dödsanteckningarna och vet att när han berör eller får äganderätt till en av dem, återfår han sina minnen. Misa hade emellertid bara någonsin ägande av den tomma.

Ljus får Shinigamis att byta dödsanteckningar så att den tomma anteckningen nu åtföljs av Ryuk och regelboken av Rem. Ljus döljer den tomma boken och ger regelboken till Rem.

Än Rem återvänder till Shinigamis värld och letar efter någon att ge regelboken medan Lights blir fängslad innan han slutligen slutar äga den tomma boken (till Ryuk som återvänder till shinigami-världen).

Rem hittar en människa som skulle missbruka dödsanteckningen (Higuchi) och överlämnar regelboken till honom.

Rem hittar Misa i trubbel och vill att hon ska veta att Rem skulle stödja henne så hon får Misa att röra ett klipp av regelboken - som åtföljs av Rem men aldrig ägdes av Misa så Misa får förmågan att se Rem men återfår henne inte minnen.

Efter att de besegrat Higuchi, berör Light regelboken och återfår tillfälligt sina minnen så att han dödar Higuchi och övertar äganderätten till den och återfår därmed permanent sina minnen. Efter att ha träffats igen beordrar Light Misa att hitta den tomma boken (som ursprungligen har fått henne av Rem) så att Misa äntligen skulle återfå sina minnen också. Observera att sedan shinigami bytte anteckningar följer Ryuk nu blanc-boken.

Om Misa skulle ha kommit ihåg Ls namn skulle hon ha dödat honom direkt men eftersom hon inte gjorde det, gjorde hon affären med Ryuk igen vad Rem aldrig skulle ha tillåtit.

Eftersom Rem är ansluten till ljus och ser arbetsgruppen hemsöka Kira (Misa), dödar Rem L och Watari när hon inser att detta är det enda sättet att skydda Misa från att fångas och dömas till döden.

1
  • Dessutom är jag inte säker på om man måste röra själva boken. Ett utdrag gör kanske inte jobbet