Anonim

1 4 DANS - Hey Friend (Original Mix) (Official Music Video) ('\ "One for Dance \")

Det finns en reklamfilm för March Comes in like a Lion (aka 3gatsu no Lion) som heter March Comes in like a Lion meets BUMP OF CHICKEN. Det utvidgar den slutliga låten av anime, Kämpe, i en 6-minuters musikvideo, producerad av mangas författare Chika Umino och bandet BUMP OF CHICKEN.

Jag kan dock ha det bakåt. Videon kan ha fördaterat anime med över ett år, vilket gör avslutningssången till en sammandraget version av musikvideon. Från vad jag kan samla, en DVD med videon åtföljde speciella kopior av den 10: e volymen av mangan, släppt 28 nov 2014. Anime tillkännagavs 25 september 2015. Om musikvideon förut daterade anime, vem animerade det? Studio Shaft (som producerar TV-programmet) kanske inte ens har varit inblandad.

Lägg till: Musikvideon är definitivt före anime. Den publicerades på YouTube den 8 december 2014.

Mycket av konsten i musikvideon ser ut som om den kan ha kommit från anime (och mycket inte), men det kan bara vara att de båda delar mangan som källmaterial. Också gjordes musikvideon i Flash? Delar av den har den mekanistiska känslan, men jag vet inte tillräckligt om Flash-videofunktion för att veta om det skulle ha varit upp till uppgiften.

Avsnittet [Visa mer] på YouTube-videon har en länk till en japansk webbplats eller sida som tydligen är tillägnad musikvideon: 3 möter BUMP OF CHICKEN . Den är på något sätt skyddad och kommer inte att översättas (inte att en översättning skulle vara mycket exakt). Jag kan inte ens dra över och kopiera text från den.

1
  • Hej, jag tittade på den japanska sidans källa och texten är normal. Jag kopierade lite och klistrade in på Google Translate: Utseendet på BUMP OF CHICKEN under de senaste åren som skapar starka och ljusa låtar överlappar varandra i former som inte längre vet vilken som är en av dem. Jag tror att den ursprungliga japanen var tydligare.

Det är ett samarbetsprojekt mellan Chica Umino, författaren till Mars kommer in som ett lejon och BUMP OF CHICKEN, ett japanskt musikband.

Bakgrunden till detta projekt, som nämnts på både Young Animal (utgivaren av mangan) och BUMP OF CHICKENs officiella webbplats,

I början gillar Chica Umino BUMP OF CHICKEN, och BUMP OF CHICKENs medlemmar gillar Mars kommer in som ett lejon.

De respekterar varandra, de gillar varandras produkt. Låt oss göra något!

Efter att ha tänkt ett tag är det enda som Chica Umino kan göra att rita en manga, och BUMP OF CHICKEN är att skriva en låt. De visste att de inte hade något annat.

Således skrev BUMP OF CHICKEN en singel, Fighter, och Chica Umino drog en spin-off manga.

Som det har nämnts i frågan släpptes singeln och mangan den 28 november 2014. Den begränsade upplagan av mangas volym 10 inkluderade singelns CD och den begränsade digitala leveransen från Toy's Factory (BUMP OF CHICKENs skivbolag) innehöll en serienummer för den digitala spin-off mangan.

År 2016 valdes låten också som en av slutlåtarna för anime.

När det gäller MV finns det inte mycket information (om det alls) om produktionen på internet. Någon nämnde att det är Chica Uminos ritning, men det finns ingen info om animationen / studion bakom den.


Ytterligare källor: Japanska Wikipedia

1
  • Aki, tack! Efter så många månader trodde jag inte att den här frågan skulle få en. Sedan jag postade laddade Bump of Chicken upp en relaterad musikvideo, Answer. Det är en utökad version av den första öppningssången. Den här gången tror jag att all animering är hämtad direkt från avsnitt av anime.