Anonim

One Piece - Jag har kommit för att avsluta detta krig - Red Hair Shanks

Lag sluter en allians med Mugiwara för att döda en av Yonko, Kaido of the Beasts. Men varför vill Law döda Kaido? Är det för att Law vill vara en av Yonko?

1
  • Han ville inte döda Kaido, han ville att Doflamingo skulle tas ner på grund av sitt förflutna. Jag vill inte förstöra allt men om du har läst mangan eller tittat på anime kommer du att förstå vad jag säger.

Enligt One Piece Wiki:

Trafalgar Law sökte en allians med Monkey D. Luffy och Straw Hat Pirates påstås för att trona Kaido. Luffy gick med på alliansen och till och med förklarade att han kommer att besegra alla fyra Yonko. Trots att Law föreslog att deras chanser att lyckas är bara 30%, förblev Luffy oskadad. Det avslöjas emellertid senare av Law själv att han bara bildade en allians med Luffy eftersom han ville använda Straw Hats för att förstöra fabriken som producerade SMIL för att göra Kaido arg på Doflamingo och inte som ett medel för att trona Kaido.

Detta avslöjades på den sista sidan i kapitel 724:

5
  • Du behöver inte förstöra taggen när den redan har sänts i teckningarna. De är till undsättning för Mansherry-bankomaten.
  • 1 @Peter Raeves Ja, jag är själv i det senaste avsnittet. Jag trodde att OP måste vara i början av 600-talet på grund av hans fråga, och därmed sätta spoiler taggen.
  • 3 Jag är inte säker på vad webbplatsens faktiska riktlinjer är, men om de inte anger något annat antar jag alltid att de är uppdaterade med mediet de ställer en fråga om.
  • 1 Och om de inte är uppdaterade, så gör de sig eftersom de inte har något emot spoilers, eller hur? Varför skulle de annars fråga öppet om?
  • 1 Ja. Jag kommer inte använda spoiler tag för saker som redan har sänts då.

Det är inte sant.

Law har en plan för att döda (eller besegra) Kaido och anledningen är sambandet mellan emistern och Doflamingo själv (smile's fabrik).

Visst att han ville besegra Doflamingo i processen, men planen mot Kaido existerar ändå.

1
  • enligt wiki som @Ashishgup nämnde, Det avslöjas emellertid senare av Law själv att han bara bildade en allians med Luffy eftersom han ville använda Straw Hats för att förstöra fabriken som producerade SMIL för att göra Kaido arg på Doflamingo och inte som ett medel för att trona Kaido. Just nu Lag om Wano bara för att fullfölja löftet att han gör en allians med Luffy för att besegra Kaido, inte för att han avsiktligt dödar Kaido.

Det är sant att Law ville ta ner Doflamingo - men han vill också ta ner Kaido. Kapitel 667:

Om du vill överleva i den nya världen finns det bara två sätt att göra det. Antingen svär du trohet mot en av Yonkou ... eller så kämpar du med dem.

5
  • Någon förklaring till varför jag fick en nedröstning?
  • 2 Jag nedröstade inte mig själv, men jag antar att det beror på att ditt svar anses felaktigt. Law sa bara det för att få Luffy att gå med honom. Han ville bara döda Doffy för att hämnas Corazon. Han hade inget intresse för Kaidou. Som sagt i det andra svaret.
  • Jag är inte säker på om han har "inget intresse". Är att besegra Doflamingo hans enda mål i livet? Om ja, så slutar han vara pirat nu. Men om han fortfarande kommer att vara pirat, måste han bestämma om han ska ta ner en av Yonkouerna eller att svära lojalitet mot dem - och jag tror att Law skulle besluta att slåss mot en Yonkou.
  • Jo lag sa det 13 years I have lived on, all for the day I would take down Doflamingo i kapitel 783. Senare i kapitel 798 sa han I've lived for the day I could take Doflamingo's head, in Corazon's stead. Han uppfyllde sitt mål i livet, det betyder inte att han borde sluta leva. Han kan fortfarande vara pirat, han kan fortfarande följa Kaidou, men hans mål för att åka till Dressrosa var Doflamingo och inte Kaidou.
  • Det är allt sant, men den ursprungliga frågan var INTE: "Varför åkte han till Dressrosa?" men "Vad är anledningen att gå efter Kaidou?". Som du själv säger: Han kan fortfarande gå efter Kaidou, och jag svarade varför han kan fortfarande gå efter Kaidou (även om detta inte var hans huvudmål, där är en anledning att gå efter honom). Det är så jag förstår frågan: Att be om en anledning att följa Kaidou.