Anonim

Maldivernas billigaste turné | Bästa & billiga vattenvilla | Budgetresa på 50k | Ghumi Ghumi Vlog

En ny fråga fick mig att inse något. Type-Moon's tidiga fungerar som Tsukihime och Ödet / stanna natten hade tydliga scener i dem. Men några av deras senaste verk som Öde / Extra, Mahoutsukai no Yoru och de många återutgivningarna av Ödet / stanna natten har faktiskt inte haft något av detta.

Så jag har undrat: Från och med 2016, vad var det sista verket Type-Moon som släpptes som innehöll tydligt innehåll? Har det funnits några sociala faktorer som kan ha tvingat Type-Moon att sluta lägga till tydligt innehåll i sina verk?

Kinoko Nasu startade först Type-Moon som en doujin-grupp, så jag inkluderar också alla Type-Moon-släppta doujinshi de kan ha släppt (om det finns någon) som innehöll uttryckligt innehåll.

Med uttryckligt innehåll menar jag grafiskt eller djupt detaljerat sexuellt innehåll som endast skulle vara begränsat till vuxna. Jag räknar inte saker som i Öde / Extra, Till exempel

På sjuksköterskans kontor när Hakuno Kishinamis tjänare laddas av Rin / Rani, finns det en implikation att de kan ha sex. (Även om jag bara såg Rin och Sabres scen. Inte säker på Archer eller Caster, men jag antar att det är mer eller mindre detsamma.)

Eller i Strawberry Panic Light Novel (som inte är Type-Moon), var

Yaya drömmer om att hon har sex med Hikari och något av språket på det sättet (när Hikari klimaxar) skulle jag tro att det bara skulle visas i vuxeninnehåll 18/21 +.

Ingen av dessa var begränsad till endast vuxna (kommer inte ihåg Öde / Extrabetyg, men Strawberry Panic marknadsfördes mot tonåringar enligt betyg på baksidan av boken).

Obs: detta svar förutsätter att "grafiskt eller djupt detaljerat sexuellt innehåll som endast är begränsat till vuxna" betyder att R-18 / CERO Z i Japan.


Spel

Överraskande nämnde japanska Wikipedia detta,

2005 年 10 月 28 日 発 売 の 『Öde / ihålig ataraxi』 以降 ア ダ ル ト ゲ ー ム の 新 規 発 表 は 行 わ れ て い な い。

Sedan frisläppandet av Öde / ihålig ataraxi den 28 oktober 2005 finns det inget meddelande om nya vuxenspel.

Så det är åtminstone svaret på det sista spelet som innehåller uttryckligt innehåll: Öde / ihålig ataraxi (den ursprungliga PC-versionen, inte PS Vita-versionen).

Efter det började de bara släppa konsolspel (förutom Mahoutsukai no Yoru för PC som nämnts i frågan) med Ödet / EXTRA CCC med högsta betyg på CERO D (R-17, ingen internationell release).

Anime, film och OVA

Eftersom nästan alla sändes på TV: n kan de betraktas som 一般 向 け ア ニ (ippan muke anime, anime för allmänheten) även om de kan innehålla tunga ecchi-scener (t.ex. Öde / kaleidfodral Prisma Illya ).

Detta gäller också för filmer som Kara no Kyoukai, Öde / övernattning UBW, och även Carnival Phantasm OVA.

Manga & Light Novel

En del manga publicerades av Kadokawa, och så vitt jag vet publicerar Kadokawa inte vuxen manga (även kallad hentai) även om de igen makt inkluderar tunga ecchi-scener.

Jag kan dock inte kommentera böcker under själva märket Type-Moon.

Musik & Drama CD-skivor

Jag tro alla musik-CD-skivor är rena, men jag kan inte kommentera drama-CD-skivor.


I själva verket bara Öde / övernattning och Öde / ihålig ataraxi spel kräver ålderskontroll på den officiella Type-Moon-webbplatsen.

Obs: När det gäller "Kinoko Nasu startade först Type-Moon som en doujin-grupp, så jag inkluderar också alla Type-Moon-släppta doujinshi de kan ha släppt (om det finns någon) som innehöll uttryckligt innehåll.", Slutade Type-Moon att vara en doujin-cirkel och blev istället ett spelföretag 2003. Som en doujin-cirkel släppte de bara Tsukihime och dess extra innehåll. Öde / övernattning var det första arbetet som ett spelföretag.

Det senaste uttryckliga Type-Moon-innehållet jag känner till är scenen från 10:00 till 11:20 i Ödet / kaleidfodret Prisma Ilya 2wei! OVA (varma källor avsnitt).

Jag vet inte om detta skulle betraktas som uttryckligt av den definition du gav, men det är tillräckligt tydligt att jag inte är villig att lägga upp en länk eller skärmdump, eller beskriva scenen i detalj.