Anonim

DIO spelar undertale - avsnitt 3

Hela poängen med att föra Joseph till Morioh var att få honom att använda Hermit Purple.

Så varför använde han det inte för att hitta Kira efter att han ändrat sitt utseende?

2
  • Min insats är att det var en skriftlig tillsyn = P
  • "Araki glömde" är inte tillämpligt på den här med tanke på att det finns så många ledtrådar till detta. Se mitt svar.

Det beror på att Joseph Joestar växer senil. Stativ är manifestationen av användarens anda. Kommer du ihåg det avsnittet när Polnareff blev ung på grund av Alessis stativ? Silver Chariot var svag när han var liten.

Varaktighet eller Varaktighet är en kategori i en statstat som också påverkar monter när de åldras också eller när de inte är i praktiken. (Ett bra exempel skulle kunna vara Star Platins första 1,5 sekund Timestop som blev 2,0 sekunder i mitten av del 4. Efter händelserna i del 6 tränade Jotaro sig igen för att skydda dem han behöver som han har lärt sig i del 4. Han återfick senare sin 5 sekunders stopp, de maximala sekunder som människokroppen kan uppnå.)

Så på sätt och vis, om en statanvändare växer gammal, det påverkar också deras ställningar. På samma sätt, om ett stativ inte används så mycket, blir det svagare. Eremitlila är standmanifestationen av Hamon. Eftersom det inte finns fler hot, vampyrer och aztekiska halvgudar, använde Joseph Joestar det inte så mycket (Joseph Joestar är inte heller den typ av person att utöva. Han litar på sin listighet). Om han fortfarande övar det, slår jag vad om att han fortfarande skulle se ung ut även på 50-talet i del 3 precis som Lisa Lisa.

I efterhand var Hermit Purple förmåga att söka på Stand-användare dimmig eftersom det finns många Stand-användare i Morioh. Precis som när han försökte gudomliga Kira men hittade Angelo istället.

TL; DR Joseph Joestar kan inte använda Hermit Purple effektivt eftersom han är gammal och inte tränar det så mycket.

1
  • trevligt jobb person

Joseph använde Hermit Purple för att hitta Dio eftersom Dio hade Jonatans kropp. De delade samma blod. Kira var inte släkt med Joseph. Det är min gissning.

3
  • Men han använde Hermit Purple för att hitta vattnet i början av anime, vilket var det som gjorde att Jotaro till och med gick till Morioh i första hand.
  • Jag tror att det beror på hur gammal han är nu. Redan när han var ung var han tvungen att bryta en hel del kameror för att få ett "användbart" fotografi för att hitta Dio, vilket gjorde att stativet inte var så tillförlitligt. Jag kan ha fel tho
  • Jag föreslår att du redigerar ditt svar för att ändra det till vad du sa i den här kommentaren. Ditt tidigare svar kan vara lite korrekt eller en tillfällighet, men du kan behålla det om du vill.