Anonim

ZHU - The One (officiell video)

I både Stay / Night och UBW är Illya ett Grail-fartyg.

... och hon är också en mästare.

Varför gjorde Einzbern henne till en mästare? Om hon vinner kriget kommer hon att göra det bli Lesser Grail eftersom hon är själva kärlet, eller hur? Och om hon blir Lesser Grail, så kommer det bokstavligen ingen att vara närvarande för att ta den Helige Graalen i besittning (eftersom alla andra konkurrenter skulle vara döda / besegrade).

1
  • En viktig sak att tänka på i FSN-berättelserna är att de tre huvudfamiljerna i gralkriget - Tohsakas, Einzberns och Makiri - alla har blivit galen och tappat fokus under hundratals år sedan första kriget. Tohsakas är verkligen de enda som fortfarande minns målet att komma till roten. Zouken kommer inte ens ihåg varför han började göra det, förutom svaga glimtar på en eller två vägar. Einzberns är mestadels bara i det för att vinna det av stolthet och se det färdigt. Observera att Zouken (chef för Makiri) och Ahb (chef för Einzbern) båda är onaturligt gamla.

Jag tror att Einzberns plan för 5: e Holy Grail War var att erhålla den tredje magin på plats och inte försöka förlita sig på en tredje part för att säkra den eller Greater Grail (som de gjorde förra gången, som misslyckades).

Mina bevis för detta visas i Heaven's Feel Route, i slutet av True Ending visas Ilya bär Heaven's Dress:

Mystic Code of Einzbern-familjen, Heaven's Dress, är hjärtat som styr den stora graalen som kan materialisera själen i flera sekunder. Detta möjliggör överföring av en själ till en annan behållare, till exempel när Illya placerar Shirous själ i en docka i ett dåligt slut.

Detta är vad Ilya använder för att materialisera Shirous själ i slutet av Heaven's Feel Route med en ofullständig form av Third Magic, som senare hittas av Rider och placeras i en marionett gjord av Touko Aozaki. Det beror på att resonera att eftersom himmelens klänning transmuteras från etern som bildar Leysritt, hade Ilya himmelens klänning sedan krigets början (och hade den därmed på alla tre vägar).

Ilya är också den starkaste mästaren som Einzbern kan skicka ut. Antalet magiska kretsar hon har överväldigar det för en typisk magus. Hon har ett obegränsat utbud av mana att leverera till Beserker och hon har också Mystic Eyes of Binding. Efter att hon börjat bryta ner från att absorbera tjänare har Kinoko Nasu sagt i en FAQ att Leysritt och Sella då skulle hjälpa henne:

F: Vad är Illyas kapacitet som en gral? Hypotetiskt, om Einzbern vann kriget, absorberade Illya de andra 6 tjänarna förutom Berserker och hade kvar en del mänsklig vilja kvar, kunde hon fortfarande ta på sig himmelens klänning och initiera Graal-ritualen?

A: Det är vad Liz och Sella är för. Ilya kan bara ta upp till 4 - Jag tror att att absorbera en femte tjänare inte skulle tillåta henne att fungera som människa längre.

Källa: Illyasviel von Einzbern - Citation 6

Nu vet jag inte i vilket sammanhang de menar med "erhållna" när de hänvisar till Magi i Nasuverse så jag kan inte tänka på vad som skulle hända efter, men jag antar att Sella skulle spela någon roll i det med tanke på att hon var för att hjälpa Ilya att bära himmelens klänning efter att Leysritt har offrats.

Den enda andra planen som Einzberns kan ha haft var att antingen materialisera själen eller extrahera den nuvarande moderna tidsanvändaren av den tredje magin, Justeaze Lizrich von Einzbern från Greater Grail.

Det finns ingen information om de ursprungliga utövarna av den tredje magin. Om det kan anses ha någon användare i modern tid, skulle det vara Justeaze Lizrich von Einzbern, som är kärnan i den stora graalen. Illyasviel von Einzbern använder det också i en av rutterna för ödet / övernattningen, även om det är en ofullständig användning.

Källa: Third Magic - History