Anonim

Bra vibbar från Sarah G!

Jag undrar varför skulle en anime som innehöll flera avsnitt sammanställas till en film.

Till exempel spände Attack on titan 26 avsnitt som senare sammanställdes i 2 filmer. Ett annat exempel är Death Note, även sammanställd i två filmer.

Jag förstår kanske lanseringen av en originalfilm med en ny berättelse eller ett speciellt avsnitt som sammanfattar serien. Men en fullständig film som sammanfattar serien?!

Är det verkligen nödvändigt eller lönsamt?

Det har definitivt potential att vara lönsamt. Annars, varför skulle de göra det?

Filmanpassningar för en framgångsrik serie har två fördelar.

  • Avid fans kommer att titta på det, även om det bara är en gigantisk sammanfattning
  • Människor som inte vill investera 26 avsnitt i serien kommer att titta på den

Det senare är särskilt sant eftersom mer avslappnade tittare kommer att ha hört namnet tidigare från showens popularitet och bestämmer sig för att få fart på det genom filmen.

Naturligtvis är varje instans annorlunda och det kan finnas serier som flunkade dramatiskt eller uppträdde mycket bra.

När det gäller live-action-anpassningar som Death Note sprider publiken mycket bredare och kan marknadsföras till människor som vanligtvis inte skulle gå nära anime.

Jag kan inte hitta några försäljningssiffror men jag är ganska säker på att det är en bra investering för populära shower, men varje satsning är unik.

Oavsett om det är nödvändigt beror det på din personliga åsikt.

1
  • 1 En annan anledning: det kan hjälpa till att få den föreställningen tillbaka i allmänhetens sinne / hålla showen relevant. Innan du sänder Ljud! Euphonium säsong 2 sprang KyoAni en Ljud! Euphonium sammanfattningsfilm, och de gjorde samma sak med Chuunibyou demo Koi ga Shitai! före sin andra säsong.