Anonim

Akame Ga Kill: Les différences entre le Manga et L'Animé

Först och främst, varför slutfördes anime före manga? Såvitt jag känner till ligger anime framför de senaste mangakapitlen med stor marginal.

Jag har hört att anime faktiskt skiljer sig från manga; betyder det att vi kan få en remake som Fullmetal Alchemist: Brotherhood för Fullmetall alkemist?

Dessutom kommer mangan att fortsätta med Akames berättelse? Kommer det att förklara några av plothålen som lämnades obesvarade i anime?

5
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/15136/…, anime.stackexchange.com/questions/15124/…
  • något säger att det finns bot för mer enkelt för att nämna ett vapen som kan få människor att leva tillbaka i de tidiga episoderna verkar för mig vara helt udda och av karaktär för resten av anmie så kanske det finns en sådan där ute? vi visste aldrig alla 48 och det fanns sådana som inte fanns i boken om dem. låter hoppas XD
  • Det finns tre frågor i din inläggsdel: den första är OK men trivial IMO; andra kan vara nära värdig som oanmälda framtida händelser; tredje har redan ett svar här.
  • Möjlig duplikat av Hur olika är anime- och mangaversionerna av Akame Ga Kill?
  • Frågan detta försöker stängas som en kopia av kom efter den här frågan. Visst är det fel sätt

Skillnad mellan anime och manga av Akame ga KILL!

Jag har listat ut några av skillnaderna mellan anime och manga av Akame ga KILL! i detta svar. Låt mig reproducera det här för eftertiden.

Historien är i allmänhet densamma fram till avsnitt 17 / kapitel 33. Animen börjar dock ha mindre avvikelser från mangan från avsnitt 18 / kapitel 34. Efter kapitel 38, som motsvarar avsnitt 19, hoppar anime totalt över 10 kapitel som börjar med kapitel 39, med undantag för denna plotpunkt i kapitel 43, där

... Susanoo dog i kampen mot Esdeath för att låta resten av Night Raid fly. Ursprungligen hände detta under uppdraget att mörda Borick, som sträcker sig från kapitel 40 till kapitel 43. I anime flyttas Susanoos död till avsnitt 21 under räddningen för Tatsumi istället, och Boricks mördande trivialiseras i slutet av avsnitt 19.

Avsnitt 20 startar om från andra hälften av kapitel 50, men följer inte mangan för nära, eftersom mangan introducerar många nya karaktärer under Wild Hunt-bågen (från kapitel 44 till 48), och flera av dem påverkar historien bortom Wild Hunt båge.

De flesta skillnaderna mellan manga och anime-anpassning kommer från detta gap i 10 kapitel.

Möjlighet till att en remake slutar

Det är inte utan motstycke och till och med vanligt att anime har ett originalt slut när anime tar slut på källmaterial. Heck, för fallet med Fullmetall alkemist, 2003-anime förgrenade sig från mangan halvvägs och följde sin egen originalhistoria.

För fallet med Akame ga KILL!, det är extremt osannolikt att det får en ny version. Till skillnad från fallet med Fullmetal Alchemist (2003) anime där handlingen i mangan fortfarande utvecklades, Akame ga KILL! manga är för närvarande på väg mot slutet. Anime-slutningen förbjuder också någon logisk förlängning av historien, och en fortsättning av anime skulle kräva en helt ny båge i mangan, plus stor efterfrågan från fans.

Eftersom mangan för närvarande pågår, kommer bara tiden att visa om mangan har samma slut som anime eller inte, eller om det finns någon förlängning av historien om de karaktärer som överlever.

1
  • FMA lyckades komma så långt före mangan även efter att ha använt äventyrsstäder?

Det finns också flera undantag från historien om flera sidkaraktärer. Till exempel utelämnar anime helt Wild Hunt utan vilken tittare aldrig får reda på Runs berättelse (den berörs i anime men utvecklas aldrig). Eftersom anime slutade tidigt kommer människor aldrig att känna till historien om människor som Wave.

Spoiler:

Lubbock dödas av Budo efter att ha rymt att torteras i fängelse av Syura.

Och det kommer förmodligen aldrig att bli en ny version - det är bara för brutalt ...

Men du borde definitivt läsa mangan.

2
  • 2 Egentligen är det inte Budo som dödade honom utan samurai-killen från Wild Hunt.
  • Det som var för brutalt var den engelska dubben ... Jag måste ta tag i Sub ... och Manga ...

Det är detsamma från avsnitt 1 till 18, men efter det gjorde de många genvägar:

  • Boriks mördande blev "lätt np"
  • De hoppade över Wild Hunt Arc
  • Förvandlade många fantastiska strider och förstörde det bara. De flesta av dem är korta dumma strider och tar bort det mesta av betydelsen av några tecken.

Anpassningen var ganska nedslående.

Och elitlaget från Shura hoppas över så mycket även sambandet mellan Rans förflutna och en av medlemmen. Till slut hämndade Ran sin hämnd men döden till slut ...

1
  • Lägg till mer förklaring till ditt svar