Anonim

Drick olivolja före sängen varje dag

I reglerna för Death Note (jag kommer inte ihåg exakt vilken regel) och sa av Ryuk själv när han förklarade saker för Light ealry i serien, den största skillnaden mellan en människa som använder Death Note och en Shinigami som använder Death Observera att människor inte får skillnad i livslängd när de tar ett liv medan Shinigami gör det.

Med tanke på alla människor som Kiras tog livet av, kunde de alla ha varit potentiella mål för Shinigami att öka sitt liv.

Så jag undrar vad exakt händer med den livslängd som normalt skulle samlas in av en Shinigami när en människa använder Death Note?

Detta omfattas faktiskt av Death of the Death Note:

Hur man använder: LIX

En mänsklig död orsakad av Death Note kommer att indirekt förlänga någon annan människas ursprungliga liv även utan en specifik avsikt att förlänga en viss persons ursprungliga livslängd i den mänskliga världen.

Det är troligt att detta helt enkelt betyder att personen som dödades "i förtid" har förlängt andras liv när de går om sina liv annorlunda än om personen var där, så händelser som leder till deras död kan förändras.

Inga andra regler i Death Note täcker vad du letar efter. Kikar på några troliga platser i mangan och läser över wiki, jag kan inte hitta något som specifikt anger om något händer.

På grund av Misas död strax efter serien kan vi anta att hon inte fick någon extra livslängd av sina ansträngningar. Även när hon minskade sin livslängd till en fjärdedel genom att handla för shinigami-ögonen två gånger, skulle hon fortfarande ha levt länge om att döda någon påverkade hennes liv eftersom det skulle ha lagts till efteråt.

Dessutom vet vi att shinigami-ägaren till dödsanteckningen inte får livslängd eftersom de inte skrev namnet själva.

Baserat på detta skulle jag säga att den kvarvarande tiden är bortkastad. Andras liv kommer att påverkas på grund av regeln ovan, men den "återstående" tiden fördelas inte på något sätt.

2
  • men den regeln skulle gälla oavsett vem som använder Death Note, jag frågar om när personen som dödas, som, om det gjordes av Shinigami, normalt skulle få sin livslängdsskillnad samlad och läggas till Shinigamis liv. eftersom en människa som använder dödsnot inte kan samla vad som händer med det? eller får Shinigami faktiskt inte hela livslängdsskillnaden eftersom vissa är fördelade runt
  • @ Memor-X Jag skannade över mina kopior av mangan och gjorde lite extra forskning, se mina redigeringar.