Anonim

Saad Nizhóní (vackra ord): Sherwin Bitsui (Diné) & Tacey M. Atsitty, Diné (Navajo)

På engelska kallad Madman DVD-utgåva av Full Metal Panic? Fumoffu!, som en del av det extra segmentet Mysterierna i Fumoffu på den första skivan (avsnitt 1-3) noterar det att det är något annorlunda med den första och andra avsnittet jämfört med när de sändes.

Anteckningarna säger Ett gisslan utan kompromisser sändes inte på grund av en viss händelse och så En fruktlös lunchtid sändes med Mannen från söder som det första avsnittet istället. Vad var det här evenemanget och hur relaterar det till Ett gisslan utan kompromisser?

1
  • Jag minns vagt att det fanns någon form av kidnappningsincident som hände strax innan Fumoffu gick på luft, varför de klippte segmentet som i grunden handlar om en kidnappning. Jag ska försöka gräva upp källor senare om ingen annan skickar ett svar.

Enligt Wikipedia, Ett gisslan utan kompromisser sändes inte "eftersom handlingen involverade kidnappning av barn och i Japan gjorde kidnappningar i verkligheten rubriker vid den tiden", och som nämnts i frågan, En fruktlös lunchtid och Mannen från söder sändes som avsnitt 1 den 26 augusti 2003.

Den japanska artikeln av Full Metal Panic! rapporterar att Fuji TV gjorde ändringen av sändningen på grund av kidnappnings- och mordfallet i Nagasaki som händer mindre än två månader före sändningsdatumet.

Nedan följer en sammanfattning av händelsen, baserad på aritiklen:

1 juli 2003, i Nagasaki, en 4-årig pojke kidnappades och mördades av en förstaårsskola (12-årig). Barnet leddes av mellanskolan till översta våningen i en parkeringsbyggnad, där barnet avskalades nakna, sedan slogs och sparkas i magen och på olika platser. Dessutom får barnet könsorganen stympade av medelskolan med sax. Men när han insåg att det fanns säkerhetskamera bestämde han sig för att kasta det gråtande barnet över räcket 20 meter nedanför, vars inverkan dödade barnet 30 minuter senare.

Titta på sammanfattningen av Ett gisslan utan kompromisser (hämtad från Wikipedia):

Efter Sousukes möte med ett gäng lämnar sina medlemmar respektlöst beslutar deras ledare att ta Kaname som gisslan. Istället för att ge efter för deras krav, Sousuke håller gängledarens lillebror som gisslan och föreslår ett utbyte.

Historien liknade den upprörande händelsen, inte bara kidnappningsdelen utan också delen om en ung man som kidnappade en pojke.