Anonim

Hur snabbt beräknas och förklaras Goku's Ultra Instinct Kamehameha | Dragon Ball Code

Så i det sista kapitlet av mangan ser vi

Roshi möter Jiren, Roshi undviker Jirens hits i "Ultra Instinct" -stil och Roshi tvingar Jiren att skydda sig från sina slag.

Jag vet att det är en annan kontinuitet, men i anime krävs det en Super Saiyan Blue för att Jiren ska skydda sig så. Hur stark är "Ultra Instinct" Roshi i mangan?

Jag personligen känner att detta är ologiskt, inkonsekvent & fruktansvärt skrivande. Även om man skulle lowball Goku helt och ansåg Roshi vara den starkaste mänskliga, finns det absolut ingen rättfärdigande för hur man kan skala Roshis makt till och med Base Goku, än mindre Super Saiyan Goku. Att skala honom till Super Saiyan Blue Goku när det gäller makt igen är bara absurt.

Men med en uppenbar svårighetsgrad är det möjligt att motivera detsamma av följande skäl.

  • För det första använder Roshi definitivt inte Ultra Instinct. Om Roshi har någon uppfattning om Ultra Instinct som även Beerus knappt kan använda, vore det ingen mening. Jag tror, ​​Roshi har sett och studerat Jirens attacker under turneringen och hanterar helt enkelt sina drag liknande det som Vegeta gjorde i Avsnitt 122.
  • När det gäller makt är Jiren nerfäst i mangan. I Manga kapitel 37, där Mastered Super Saiyan Blue Vegeta kämpar mot Beerus. Efter Beerus ett skott MSSJB Vegeta sa han att Vegeta var tillräckligt stark för att vara en förstörelsegud i ett annat universum. Också i God of Destruction-turneringen var Beerus undertryckta attacker förmodligen tillräckligt starka för att döda Multiple Gods of Destruction. Därför skulle det redan ge Goku och Vegeta till Gud av förstörelsestig, och följaktligen är kraftskillnaden mellan Jiren och Goku / Vegeta kanske inte så stor som den var i mangan. Obs: Jag vet att detta fortfarande inte motiverar striden med Roshi, men jag trodde att det kan vara en intressant punkt att inkludera.
  • Jiren är inte lika skicklig av en kämpe som han verkade vara i anime. Han har bara råstyrka och rå kraft. Det kan vara svårt att tro baserat på vad vi ser i anime, men det skulle vara en logisk förklaring till varför någon som Roshi kan undvika Jirens attacker. Vi ser en sliten Goku som kan göra detsamma när vi kämpar mot Kale och Caulifla. Därför kan Roshi vara en överlägsen kampsportartist och har kanten på Jiren.
  • I Manga kapitel 29, där Toppo nämner Jiren, sa han det Jiren överträffade Vermouth när det gäller Battle Power Alone. Också i Manga kapitel 36, när Toppo bekämpar Vegeta, sa han att när det gäller ren makt var Vegeta i nivå med Goku. Även om jag antar här, tror jag att man logiskt kan använda detta för att argumentera för att Toppo kanske menade samtidigt Jiren hade den råa kraften överlägsen Vermouth, han är möjligen inte överlägsen när det gäller skicklighet och detsamma tillämpades på Vegeta med avseende på Goku. Detta kan kanske användas för att försvara Roshis kamp med Jiren
  • I anime, när Vegeta fortsätter att hålla fast och driva tillbaka Jiren i avsnitt 122, sa Vegeta att Jiren använde mindre kraft och hastighet än vad han använde mot Goku. Även i den tidiga fasen av deras kamp verkade Jiren mycket ointresserad av att bekämpa Vegeta och ansåg att han var ihållande och irriterande. Detta leder tekniskt till att Jiren sänker sitt skydd tillräckligt för att Vegeta ska få 2 solida slag. Jiren kanske känner på samma sätt om Roshi och väsentligen låter sin vakt gå ner. Om du tittar på avsnitt 122 behandlar Jiren initialt Vegeta som en fluga och helt enkelt bara byter bort honom två gånger. Han kanske kan försöka göra detsamma mot Roshi som uppenbarligen lägger mycket mer ansträngning och försöker dra nytta av detsamma.
  • Även om du tittar på genomsökningarna verkar Jiren inte riktigt skadad eller skadad eller något sådant. Han verkar mer irriterad än någonting och är uppenbarligen inte intresserad av att slåss mot Roshi och helt enkelt försöka slå honom bort (medan han helt underskattar hans kampupplevelse).
  • Slutligen tvivlar jag starkt på att detta är en anledning, men Jiren kan eventuellt vara rädd för att döda Roshi och eventuellt ha svårt att undertrycka sig själv till en nivå som kan slå ut Roshi utan att döda honom.

Sammanfattningsvis är karaktärer i Manga maktskalade betydligt annorlunda än anime. Jag tror att det vore bäst att inte jämföra Manga-karaktärerna med Anime-karaktärerna längre. Jag tror att de 2 bästa möjliga skälen för att rättfärdiga detsamma, först till förmån för Roshi, är att Jiren är nerfed i mangan; förmodligen inte när det gäller kraft men åtminstone i skicklighet och Roshi kan därför vara en bättre tekniker. Till förmån för Jiren anser han att Roshi helt enkelt är irriterande och inte har något intresse att slåss mot honom och bara vill skjuta bort honom utan att skada honom (alltså underskatta allvarligt hans skicklighet) och Roshi drar nytta av samma sak.

Det finns inget för tekniskt med det, förutom att han använder sin egen instinkt, Master Roshi har kämpat och tränat under en längre tid, så hans muskelminne och intuition är på jobbet. Ultra Instinct är mer ett derivat av det men utmärker det till en av Guds möjliga medvetenhet om / eller större makt ...

Jag går med vad de två ovan sa, jag tror att många människor missförstår vad som hände. Efter att Goku förstörts av Jiren Roshi ser Goku har gett upp, går han efter Jiren och snarare än att använda rå kraft (som Goku gjorde) använder han sina egna instinkter för att undvika Jirens attacker, han tävlar inte med honom, han är inte Han gör inte ens någon skada, han demonstrerar bara för Goku att makten inte är allt, som Jiren tror.

enligt vad Beerus och Whis säger är detta en dålig mänsklig nivå av någon teknik. De säger aldrig Ultra Instinct. I riktig kampsport finns det en träningsnivå som de flesta fightewrs försöker uppnå. det heter Munshin. Kolla upp det. Det är rensningen av sinnet att låta anden och kroppen ta över och slåss utan tanke. Det är inte ultrainstinkt utan en rå form av det, utan Goku's kraft bakom den. mästare Roshi kunde ha bemästrat det.