Anonim

Roligt du borde fråga ...

Antag att det finns herr A, som fick en plastikkirurgi för att ha samma ansikte som herr B och bytte namn till herr B. Han använder det här namnet i flera år och alla känner honom som herr B nu. Jag lär känna hans nuvarande ansikte och namn och skriver det i Death Note. Vem kommer att dö?

1
  • Jag antar att den avsedda personen, för det är namnet de använder nu och det är tekniskt deras namn, även om det inte var fallet tidigare.

Min personliga gissning skulle vara det ingen skulle dö. Det fastställdes vid denna fråga att trots att de bytte namn skulle Dödsguden fortfarande se det ursprungliga namnet. Därför skulle Mr. B fortfarande visa A som hans riktiga namn. Så om du skulle skriva ner Mr. B, medan du tänker på Mr. A, skulle namnen inte matcha.

Nu om att ha exakt samma ansikte. Man kan argumentera för att Mr. B skulle dö, för du skrev ner hans namn och tänkte på hans ansikte, men trots att du har genomgått plastikkirurgi kommer ditt ansikte aldrig att vara 100% exakt detsamma. Även med identiska tvillingar kommer de att ha skillnader. Det är därför jag tror att ingenting kommer att hända, eftersom Death Note antagligen vet att du inte tänker på Mr. B utan på Mr. A på grund av att deras ansikten är något annorlunda.