Anonim

Dumpster Rental Canton (678) 967-0195

Det verkar som om det finns något speciellt i anime och manga om tio års luckor. De verkar för mig att de kommer att bli en annan person om tio år.

Ja, jag vet att människor åldras och ett decennium är lång tid. Jag kan tänka på mig för 10 år sedan, och han var något av en röra.

Men varför är det alltid tio år? inte nio eller elva, 10 ... alltid 10. Listan är enorm:

  • Min fru är Wagatsuna-san: MC kan timeshippa 10 år, till en tid när han är gift med den samma flickan.
  • Horimiya: i ch10 Izumi kommer ihåg sitt gamla jag för 10 år sedan.
  • Orange: brev från deras framtida jag kommer från tio år framåt.
  • Blekmedel: - ch 685 har 10 års tidshopp.
  • Dragonball: ch 518 har ett tio år timeskip.
  • Soushin Shoujo Matoi Matois mamma räddade världen för 10 år sedan.
  • Strike the Blood när Minamiya Natsuki förlorade sitt minne, hon blev 10 år yngre version av sig själv.

Jag är säker på att jag har sett andra 10 års intervall i andra titlar, listan kan fortsätta och fortsätta.

Vad är så magiskt med 10 år glipa?

9
  • Jag tycker inte att detta förtjänar -1. OP har verkligen visat att det finns en hel lista med anime och manga som använder detta 10 år timeskip, inte bara hävdar det utan några bevis.
  • Varför decimaltalsystemet, det metriska systemet för enheter och så vidare ... numret 10 är alltså inte speciellt för manga / anime. Om du blir ombedd att välja ett slumpmässigt nummer för att gå framåt i tid nummer 10 faller inom det mycket bra intervallet som nämns av @Torisuda. Det ger dig den kreativa licensen att leka med karaktärerna medan du inte riktigt byter rötter. Det verkar också mindre slumpmässigt då kan vi säga något som, 8, 13 eller 21 år senare. (Om du undrar varför jag skrev dessa siffror kommer de från Fibonacci-serien).
  • Det finns definitivt ett mönster, det bestrider jag inte. Jag vet inte om jag tror på en kulturell faktor, förutom förspänningen mot multiplar av 10 som kommer från att använda ett decimaltalsystem. Jag tror att min berättande förklaring är mer sannolik. Men jag välkomnar svar som kan visa att det finns ett!
  • tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TimeSkip Detta visar att även om flera har tio år är det inte så vanligt. Berättaren väljer 10 istället för 9 eller 11 är vettigt för mig eftersom det är ett "trevligt runt nummer". Exempelvis har Deathnote en tidshopp på 6 år, Gurenn Lagann i 7 år och xxxHolic har 4, 6 och 100 år .. och så vidare. Således är detta ett fall av bekräftelseförskjutning snarare än en "kulturell faktor"

Denna fråga påminner mig om ett typiskt fall av Confirmation Bias.

Bekräftelseförskjutning är tendensen att söka efter, tolka, gynna och återkalla information på ett sätt som bekräftar en redan befintlig tro eller hypotes, samtidigt som man oproportionerligt mindre beaktar alternativa möjligheter.

Vi ser alla ett mönster i allt och försöker rationalisera ny information så att den passar vår nuvarande hypotes. OP: s kommentar är helt i linje med detta.

Jag kom verkligen förbi upp / ner-röstens ångestfas. Jag kommer att fortsätta lägga till fler och fler referenser om tioårsgap när jag hittar / kommer ihåg dem.

Jag har redan lagt detta i kommentar, men ville skriva ett mer fullständigt och sammanhängande svar. Nej, det finns inget speciellt med tio års gap / intervall och dess ökade användning kan tillskrivas några av de andra faktorer som gör nummer 10 tilltalande. Till exempel

Förmodligen för att det är ett trevligt runt nummer och för att anime-huvudpersonerna är så ofta tonåringar. Du kan visa någon händelse som formade deras liv som hände när de var 6 eller 7, sedan gå framåt tio år till när de är 16 eller 17, precis i det magiska anime-huvudpersonens ålder. Dessutom är det tillräckligt länge för att karaktärerna ska ha förändrats dramatiskt under tiden, särskilt med tanke på deras ungdom; en person kommer att vara väldigt annorlunda vid 7, 17 och 27, men inte så dramatiskt annorlunda vid 27, 37 och 47 - Torisuda

Det ger ett optimalt utrymme för karaktärsutveckling samtidigt som det är ett enkelt nummer att hantera. Som jag också nämnde antogs system som metriska system och decimalsystem bara på grund av deras "användarvänlighet". Även om det inte verkar vara så många fördelar med att välja "10 års intervall". Men om vi tittar på ett mer bredare urval ser vi att "10 år" inte är det DET DÄR allmänning.

Provet jag valde är TV Tropes - Time Skip, Anime och Manga. Det har totalt 56 poster. Men vissa serier har också flera mindre tidshopp. Eftersom jag sammanställde listan ganska snabbt är du välkommen att påpeka några misstag!

Det här är som jag förväntade mig !! Mindre timeskips är mer på grund av flera i en serie, medan större är sällsynta men fortfarande ganska spridda.

Exempel: Dragonball har följande tidshopp

Dragon Ball och Dragon Ball Z hade ett antal tidshopp under sin körning. Detta hände efter varje större berättelse. Den ursprungliga mangan sprang i elva år, med ungefär tre gånger så mycket som passerade in-story. Detta uppgick till inte mindre än sju tidshopp som varade ett år eller mer. Det mest anmärkningsvärda var fem år klyftan mellan slutet av 23: e Tenkaichi Budoukai och ankomsten av Raditz (som markerade slutet på den första Dragon Ball-anime-serien och början på den mer sci-fi-orienterade Dragon Ball Z), och sju år hoppa tillbaka till en mer komisk (men ändå dramatisk) ton mellan Cell- och Majin Buu-bågarna. Själva finalen var tio år efter Buu-bågen.

I själva verket kan jag enkelt göra ett argument för ett "speciellt 7-årigt gap".

  • Claymore har 7 år Time Skip in manga. Anime slutade innan den kunde nå den punkten
  • Fairy Tail fick en 7-årig Time Skip efter S-klassens kampanjbåge.
  • Det är ett 7-årigt gap mellan händelserna i slutet av Gundam Build Fighters och början på uppföljaren Gundam Build Fighters Try.
  • Diamond Cut Diamond börjar med showen av Esper Shounen och olyckan som ledde till att den avbröts, hoppar sedan framåt sju år för att starta den verkliga planen för de gamla Esper 9-medlemmarna som dödades.
  • drak boll har ett 7-årigt gap mellan Majin buu och Cell-sagor.
  • Tengen Toppa Gurren Lagann hade sju års tidsförskjutning mellan sin andra och tredje båge.
5
  • Jag svarar faktiskt på frågan som en Nej, och fortsätt med att tillhandahålla stödjande bevis. Kan nedväljaren förklara orsaken? Jag biter inte. Jag är allt för att radera detta om OP: n finner att det här inlägget inte svarar på frågan som förväntat.
  • 1 Den kommentaren jag skrev har fler röster än något svar jag någonsin har lagt upp. Jag borde ha uttryckt det som ett svar. (Men +1 för den extra informationen du lägger till, och fortsätt använda den.)
  • Observera RuleOfSeven, som nämns i Mangaa.DiamondCutDiamond?
  • @Malandy Jag har inte sett Diamond Cut Diamond så jag känner inte till denna "regel". Kan du utveckla? Även all anime här är bara exempel som hämtats från det bredare urvalet av TV Tropes-sidan
  • 1 tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RuleOfSeven: "Strax efter tre är sju det mest använda" olycksbådande "numret i fiktion."