Anonim

Flickan måste kasta under lektionen, du kommer inte att tro vad som händer nästa

Många tillgängliga anime sänds mycket sent i Japan. Få exempel:

  • Photokano, 01:58
  • Hayate nej Gotoku! Söta, 1:35
  • Chihayafuru 2, 1:53

Varför sänds ofta anime på natten i Japan trots att de får bättre tidsluckor när de exporteras till andra länder? När började TV-stationer sända anime sent på kvällen, och ligger det en specifik anledning bakom detta?

1
  • FWIW, i USA, är programmeringsblocket "Adult Swim" som har mycket anime också ett sent nattblock. Jag tror att det till och med inkluderar One Piece nu som är ganska barnvänligt.

Det handlar delvis om att rikta in sig på specifika målgrupper. Beroende på vilken tid en show sänder på kan du berätta ungefär vad deras målgrupp är.

Massor av anime sänds på morgonen. Från den här säsongen sänder Danchi Tomoo 9:30, Dokidoki! Precure kl 8:30, Toriko kl 9:00, One Piece kl 9:30, Uchuu Kyoudai kl 7:00. Dessa är mestadels shower som riktar sig till yngre barn. De flyger också på helger. Det finns lite tidigt på morgonen anime som sänds också på vardagar, men vanligtvis sänds de innan skoltiden börjar.

Det finns också lite anime som sänder på kvällen. Detta är i allmänhet program som skulle vara lämpliga för en familj att titta på tillsammans eller för äldre barn / tonåringar att titta på på egen hand. Några exempel på detta från den här säsongen är Uchuu Senkan Yamato 2199 (17:30), Train Heros (17:30), Doraemon (19:00) och Yuugiou! Zexal II (19:30).

Sena anime är vanligtvis de som riktar sig till en mestadels vuxen fanbas. I många (men inte alla) fall är de inte lämpliga för yngre tittare. Även om de är det skulle de inte vara intressanta för tittarna. I princip är sändningstiden sent på kvällen så att barn inte av misstag kan ställa in medan vuxna fortfarande kan titta på den eller spela in den. Sent på kvällen tillämpar TV-stationer inte sändningsbegränsningar lika strikt som under primitiva timmar.Sent på kvällen anime har således konnotationen att ha mycket fanservice och moe, men det är inte alltid fallet. För många av föreställningarna, som Chihayafuru, skulle det förmodligen vara bra att visa det på kvällen, men eftersom det redan finns etablerade tidsblock för att visa anime, visas ibland sådana saker som sena anime ändå.


Det är också sant att de flesta slots på sena kvällar vanligtvis (men inte alltid) köps direkt från TV-stationen av produktionsbolaget. Eftersom detta inte kräver externa sponsorer, och eftersom det är billigare sändningstid, är det vanligtvis lättare att få en sista nattplats än en primetime-plats, så detta har blivit standard för en majoritet av anime som inte riktar sig till barn. Detta görs i huvudsak som en form av reklam för den slutliga produkten (DVD). För övrigt är det också anledningen till att de flesta anime-produktionsföretag gärna vill sälja rättigheter till simulcast för nästan ingenting, eftersom det fungerar som reklam utanför Japan, men DVD-licensrättigheter är dyra (eftersom DVD är den slutliga produkten och hur de förväntar sig att tjäna pengar).

Sena anime-slots har funnits på och av sedan 1960-talet (en av de tidigaste varelserna) Sennin Buraku från 1963-1964), men den första riktigt framgångsrika serien var De som jagar älvor 1997. Detta var också i början av en anime-boom, och snarare än att försöka expandera på dagtid valde många nya anime-serier att följa detta och gå till nattluckor. De senaste åren har detta blivit standardmetoden för sändning av anime, och en majoritet av anime sänds i slots på sena kvällar. Ibland kommer några av de som är särskilt populära att sändas om i andra tidsluckor.

När det gäller varför sena kvällsserier i andra länder ibland får bättre slots än i Japan, beror det troligtvis på den olika affärsmodellen. I Japan är TV på sen natt i huvudsak reklam för DVD-skivor. De syftar inte till att vara lönsamma på egen hand. I de flesta andra länder finns det ett mycket mindre utbud av anime-sändningar (varav några sändes sent på kvällen i Japan), och det sponsras ofta eller på pay-to-view-kanaler. Därför har de råd att sända mycket anime under dagen på grund av mindre konkurrens och bättre sponsring.

Engelska Wikipedia har lite mer information, även om artikeln är dåligt inköpt och inaktuell. Japanska Wikipedia är lite bättre och mer djupgående, men har fortfarande sourcingproblem.

1
  • 1 +1; Relaterat: Otaku O 'Clock

Det är kulturellt. I Japan är anime inte begränsat till barn eller tonåringar, och den trenden växer också här i USA. Men i Japan tittar många familjer på programmen tillsammans. Det finns också det faktum att japanerna går i skolan förrän mycket senare än vi gör och många har fritidsklubbar, aktiviteter eller cram school.

Du kanske har märkt att gymnasieelever i många anime inte är på väg hem förrän runt eller efter solnedgången. När man tar hänsyn till dessa faktorer är det vettigt.