Anonim

The Rock och The Usos lägger smackdown på The New Day: Raw, 25 januari 2016

Från min förståelse har touge-reglerna under hela anime-serien varit en av följande:

Katt och mus / plötslig död (med Wikipedia T ge-terminologi ...)

  • Bilar startar stötfångare till stötfångare, om katt avslutar en runda före råttan med en betydande tidsskillnad, vinner katten. Om råtta överträffar katten vinner råtta. Om inget av dessa händer fortsätter du till en ny runda och byter position.
  • Exempel: När Keisuke slog Wataru på Shomaru-passet

Gripspelare

  • Bilar börjar sida vid sida (eller rullande start till första sväng), den som är ledare i slutet vinner.
  • Exempel: När Takumi körde Keisuke vid Akina pass

När Project D körde Purple Shadow började både Takumi och Keisukes tävlingar stötfångare till stötfångare vilket indikerar att det inte var greppsspelare. Men i båda fallen övergick de vid ett tillfälle och loppet slutade inte, vilket betyder att det inte var katt och mus plötslig död. Kanske finns det en icke-plötslig död version av katt och mus, vilket skulle vara mycket mer meningsfullt eftersom båda raserna gick i flera omgångar.

Det finns dock fortfarande något som inte är helt rätt. I Takumis fall tog han tillbaka sin motståndare och förlängde loppet. I fallet med Keisuke tog han tillbaka sin motståndare och loppet slutade (utan något märkbart vinnande avstånd).

Vad skilde sig mellan Keisuke och Takumis lopp så att Keisuke vann? Keisuke tog tillbaka ledningen men det borde ha tagit det till nästa omgång. Till och med Keisuke själv sa "Det kändes tveksamt. Vill du gå en tredje körning?"

Så totalt sett är jag bortom förvirrad. Exakt vilka Touge race regler tävlade de i?

1
  • I Project D vs Purple Shadow gav Hoshino upp loppet eftersom hans BNR34-däck förlorade det mesta av sitt grepp.