Anonim

Skott på iPhone av Damien Chazelle - Vertical Cinema

Titeln säger allt ... men jag kommer att utarbeta:

  • Inledningsvis ser vi tekniker härledda från ett enda chakraelement (Katon, Doton, Suiton, Fuuton och Raiton). Dessa är de vanligaste, eftersom vanligtvis en ninja bara kan behärska en chakranatur (eftersom ninjor normalt har en koppling till endast en chakranatur)
  • Senare upptäcker vi att dessa kan kombineras på ett antal sätt, skapa nya element (Mokuton = Doton + Suiton, Ranton = Raiton + Suiton, Youton = Katon + Doton, bland flera andra). Enligt vad jag förstår överförs dessa vanligtvis som en Kekkei Genkai. Men jag tror att de också kan skapas av kombinationerna av elementen, av ninja som inte ärvde den från andra generationer (korrigera mig om jag har fel). Dessa är inte ovanliga, men mindre frekventa än de ovan (det finns ninja som kan bemästra och ha tillhörighet till mer än en chakranatur: Sasuke kommer att tänka på, eftersom han kan bemästra både Katon och Raiton. Katon är hans klans naturliga tillhörighet, och han behärskade Raiton också, men det gör jag inte kom ihåg om han någonsin har kombinerat dem båda)
  • Ännu senare hittar vi om kombinationer av ännu fler element av ninja som kan behärska flera element, såsom Muu (Nidaime Tsuchikage) och Oonoki (Sandaime Tsuchikage), som kan kombinera Katon, Doton och Fuuton, för att skapa Jinton. Dessa kallas Kekkei Touta. Jag vet inte om de också kan överföras via Kekkei Genkai, eller om de bara kan undervisas. De är till och med sällsynta än de ovan, eftersom ninja sällan kan behärska eller vara naturligt ansluten till mer än två chakranaturer (Terumii Mei the Godaime Mizukage, kan också bemästra Doton, Katon och Suiton, men jag tror inte att hon någonsin kombinerar mer än två åt gången).

Mina frågor är:

  • Lärs kombinationer av chakranaturer eller överförs endast av Kekkei Genkai (eller båda)?
  • Är kombinationer av mer än tre chakranaturer möjliga?
  • Och ovanstående fråga skapade en ny för mig: Kan en ninja bemästra mer än tre chakranaturer? (Jag tror att Kakashi gör det, men jag är inte helt säker på detta)
0

Chakra-elementkombination är förmodligen ett född drag. En Shinbo är född med ett chakraelement och kan behärska några fler (sekundära element).

Men i vissa klaner, som Senju, föddes de med två element, (både jord och vatten), och de kan naturligtvis kombinera dem för att bilda träelementet.

Eftersom vi bara trodde att två elementkombinationer var möjliga, och vi upptäckte att tre verkligen var möjliga, ser jag ingen anledning till varför det inte finns en möjlighet för fyra eller fler.

REDIGERA! Baserat på de senaste mangakapitlen verkar det som om minst fyra elementkombinationer är möjliga. Även om det är en första uppskattning och den tredje makt ha fel om det.

Vi har några exempel för att ninja ska bemästra alla fem chakraelement, Kakuzo är ett bra exempel. Han hade alla fem, vatten, jord, eld, blixt och vind, i en kropp (även om han fuskade och använde 5 olika hjärtan för det). Så det är möjlig. Det sägs också att de som väcker Rinnegan kan bemästra allt sex element (inklusive YinYang-elementet).

Handla om blandning eftersom det inte har hänt ännu kan vi inte vara säkra.

REDIGERA!

Six Paths Sage Chakra, som skapar Gudodama kallas Kekkei-Mora och bekräftades vara en kombination av alla 6 element: eld, vatten, jord, blixt, vind och YinYang.

1
  • Jag ändrade mitt accepterade svar från Alenannos till det här, för jag har forskat och jag kom också till slutsatsen att de som behärskar Rinnegan kan bemästra alla sex element av chakra (som förklaras av Jiraiya i kapitel 375, sidan 11). Med tanke på att Rikudo Sennin existerade (vilket Bijuu bekräftar) betyder det att det fanns åtminstone en person som kunde göra detta. Med tanke på detta passar det här svaret bättre än det andra och lämnar bara frågan om blandning elementen obesvarade.

Lärs kombinationer av chakranaturer eller överförs endast av Kekkei Genkai (eller båda)?

Jag tror att kombinationer av chakra i allmänhet är möjliga endast genom Kekkei Genkai, även om vissa kan "passeras" genom transplantation (t.ex. Kakashi och Sharingan).

Även om det finns frågan om Lord Tsuchikage som i Manga hävdar att hans herre överlämnade till honom möjligheten att kombinera Jorden, Vind och Brand. Det avslöjas inte om de delar något blodförhållande så jag skulle behandla detta med ett saltkorn.

Är kombinationer av mer än tre chakranaturer möjliga?

Det finns Kekkei T ta som är en kombination av tre element (som Dust Release), och detta är redan klassificerat som Avancerad, så jag antar att de för närvarande inte avslöjas som möjligt.

Och ovanstående fråga skapade en ny för mig: Kan en ninja bemästra mer än tre chakranaturer? (Jag tror att Kakashi gör det, men jag är inte helt säker på detta)

Ja, Kakashi behärskar fyra naturar men en av dem bara enligt anime, och de är:

Douton - Jorden;
Kostym på - Vatten;
Raiton - Blixt;
Katon - Brand (endast anime).

1
  • 2 Kakashi kan ha bemästrat så många för att Sharingan gav honom insikt i hur motståndare manipulerade dessa chakran - det är ju ett "copy eye".

Jag tror att kombinationer bara är Kekkei Genkai, eftersom alla visade kombinationer var Kekkai Genkais.

Jag tror inte att kombinationer av mer än tre är möjliga, för då skulle en natur blockera den andra (jämför Suiton och Katon). Eftersom det finns fem "basnaturer" kan det inte finnas en kombination med mer än fyra naturer utan att blockera en. En ninjutsu med alla fem skulle bara ... göra ingenting, antar jag. Som skrivet i kommentarerna (tack vare JNat) är det möjligt att kombinera upp till fyra element åt gången om du beställer dem korrekt.

Ja det kan de. I NARUTO Hiden: Sha no Sho anges att shinobi kan lära sig mer än två och teoretiskt upp till fem naturer. Att använda dem alla samtidigt i en attack kan dock vara ... komplicerat.

7
  • Jag tror att Oonoki inte är en ättling till Muu utan snarare en protegé. Detta skulle innebära att han lärde sig Jinton-stilen och inte ärvde den genetiskt. Men korrigera mig om jag har fel.
  • @JNat det stämmer, helt missat det.
  • BTW, jag förstår din tanke angående naturens "kompatibilitet" och blockering av varandra. Å andra sidan, eftersom naturen kunde ordnas i en cirkel, skulle de alltid vara avblockerade genom att ha två naturer. När du kombinerar tre blockerar minst en av dem en annan. Ta Jinton: Doton står blockerad och blockerad, men Katon skulle blockera Fuuton. Jag tror åtminstone att det är så det skulle gå. Kanske betyder det att de används tillsammans inte blockerar varandra, vilket gör det möjlig att använda alla 5 tillsammans. Nej?
  • Mei kan också kombinera Katon och Suiton för att skapa Futton. Saken är den "ordning" som du tillämpar dem: hon tillämpar Katon överst av Suiton. Tvärtom skulle det blockera det.
  • @JNat: Ja, kombinationen är viktig. Jag tror att en kombination av 5 element inte är möjlig, eftersom alla 5 element inte kan kombineras åt gången - Det skulle finnas 1 blockerade element. Om du inte använder alla element tillsammans kan du 'beställa' dem så att de fungerar tillsammans. Jag redigerar mitt svar :).

Eftersom det är väldigt svårt att svara om det är möjlig att blanda mer än 3 chakratyper (jag tvivlar på att det stod någonstans i mangan), jag ska försöka svara på de två andra delarna av frågan.

Låt oss börja från det enklaste: Kan en ninja bemästra mer än tre chakranaturer?

Detta beror på vad du menar med "master", men det generiska svaret tror jag kommer att vara "ja". Kakashi visas använda fyra element (jord, eld (endast i anime), vatten och blixtar). Han använde ingen vindteknik, men han kunde hjälpa Naruto i sin träning, så han vet åtminstone något om dem. Observera också att:

  • han har naturlig tillhörighet till blixtarna
  • han har använt vattentekniker på den nivå som matchade nivån för Zabuza, som är vattenspecialist

Så vi kan säga att han är en "mästare" av minst två element, och definitivt kan använda ytterligare två (han använder dock bara eld i anime). Nu, med tanke på det, tror jag att det är säkert att anta att det är möjligt att använda alla element. Jag har också sett åsikter på Internet (obekräftat, dock) att varje shinobi faktiskt kan lära sig tekniker för varje element, men de valde bara att inte göra det, och bara använda det element de har naturlig tillhörighet till. Detta är en diskutabel men intressant åsikt.

Nu till frågan Lärs kombinationer av chakranaturer eller överförs endast av Kekkei Genkai (eller båda)?

Jag tror, ​​båda. Minst tre tekniker: Jinton, Yōton och Jiton har mer än en användare utan uppenbara blodförhållanden till varandra. Ōnoki har också sagt att Jintons hemligheter överlämnades till honom av Mu, så det antyder (eller åtminstone antyder) att dessa förmågor inte bara kan överföras av Kekkei Genkai. Så jag skulle säga att båda vägarna är rimlig. Men med tanke på den information vi har nu är det omöjligt att vara helt säker.

källor: en, två, tre, fyra

0

Du måste ha läst mangan fram till det sista kapitlet, eftersom det här innehåller mycket sent information om spelet. Från mangakapitel 695 eller något:

Sage of Six Paths kunde behärska alla 5 elementära chakran. Vi fick detta från det fjärde Shinobi-kriget, när Tenten, någon som var oförmögen på ninjutsu, plockade upp ett Sage of Six Paths-verktyg / fläkt och kunde utnyttja alla 5 chakran, vilket utmattade henne väldigt snabbt. För det andra, när Naruto fick makten av Sage of Six Paths, gav Sage of Six Paths Naruto chakra av all bijuu. Bijuu har var och en sin egen natur, t.ex. Son Goku's Lava-stil (Fire + Earth), vilket innebär att Naruto hade bemästrat alla Kekkai Genkai, och om han kunde använda sin vindstil för att göra en Lava Rasen Shuriken, ser jag ingen anledning till varför det inte är möjligt att bemästra alla 5 naturar, liksom sekundära och tertiära eller till och med kvartära naturer.

Det är möjligt att bemästra och använda varje chakratyp.

Jag vet att det här är en mycket gammal fråga men eftersom jag såg många små misstag och saker glömda måste jag lägga ljus på dem.

Mitt svar innehåller spoilers från händelser som äger rum efter att den maskerade mans identitet avslöjades.

  1. Kekkei Genkai kan passeras genom undervisning om eleven har den erforderliga chakranaturen - för en beviskontroll vad Oonoki sa om Muu: att han lärde sig sin Jinton av honom. Så Muu lärde honom Jinton eftersom Oonoki redan hade de nödvändiga chakranaturerna.

    Ett annat sätt att få en Kekkei Genkai är genom transplantation. Exempel på detta inkluderar Kakashi's Sharingan, Nagato's och Obito's Rinnegan, Danzo's Sharingan, Madara's Wood Style, etc.

  2. Det är möjligt att ha mer Kekkei Touta eftersom förändringar i chakranaturen inte har några gränser. Egentligen ser vi varje par avsnitt några nya jutsu från en kombination av vissa chakranaturer, så länge du blir kreativ nog. Ett exempel på detta är Deidaras Explosion Release: det är faktiskt kombinerade jord- och blixtnedsläpp, men det är också lera som exploderar. Så vi kan tänka på det så här: det är Earth + Water som bildar lera, sedan lägger vi till eld eller blixt för att skapa explosionen (men det var redan beslutat vad Deidara's Explosions Release är, så vi måste bli kreativa, och kanske Water + Fire ger Boil, som vid användning av Lightning med ånga kommer att fyllas med elektricitet, eftersom vatten är ett stöd för blixtar).

    Vissa människor spekulerar i att oavsett hur du tänker på det, med någon kombination av mer än 2 chakranaturer, kommer en av dem att förneka åtminstone en av de andra (Earth + Water ger Wood, med Lightning kommer träet att förstöras eftersom det är gjort av jorden, så det är svagt för blixtar; vatten + vind ger is, med eld smälter du isen, eller om du kombinerar den med jorden eller blixt är det ingen mening).

    Personligen tror jag att det kan finnas en väg runt det, så vi kan få mer Kekkei Touta.

  3. Nej herre, en Shinobi kan inte behärska mer än en chakranatur. Men de kan lära sig att använda mer än en chakranatur - det finns naturligtvis gränser för vad din kropp som en Shinobi kan göra.

    Den tredje Hokagen, Sarutobi Hiruzen, kan använda de 5 huvudsakliga chakranaturerna. Han använder också Yin och Yang, och det var därför han kallades professor i Konoha, och som jag minns gud Shinobi eller gud Jutsu, för att känna så många chakra natur och varje jutsu i Konoha.

    Ett annat faktum är att Rinnegan-användare kan använda alla chakranaturer och deras kombinationer utan något undantag, som Madara visade oss efter att ha fått kraften i Six Paths: han använde Ranton (Water + Lightning) och Madara hade normalt bara eldstil. Med Rinnegan, vet vi, hade han alla chakranaturer och han använde också kombinationer.

    Dessutom använder Kakashi inte chakra-naturen i sin 1000 jutsu: han kopierar bara chakraflödet och handtecknen för att göra jutsu som dess ägare.

    Och Kakuzu använder bara chakra-stödsystem: Vatten för att förbättra blixtnedslag och Vind för att förbättra eld. Men han använder inte kombinationer - Kekkei Genkai - och han behärskade bara jordstil, de andra är från olika Shinobi.

Jag tror att om en shinobi kan använda alla chakraelementen garanterar det inte att du kan kombinera dem. Alla svaren ovan är enligt min mening korrekta (vi kan inte anta någonting, om vi inte har sett dem, och jag är den "enda anime killen", så jag har ingen aning om manga), men om jag kan spekulera , Skulle jag svara:

Fråga 1: Lärs kombinationer av chakranaturer eller överförs endast av Kekkei Genkai (eller båda)?

Jag tror det är genom att lära ut någon (men jag utesluter inte Kekkei Genkai). Tänk på det.

Till exempel kan Sasuke behärska både Katon och Raiton, från vilken (inte garanteras) född Enton (Blaze Release). Vi kan anta att hans tillhörighet är till Fire (Uchiha-klanen / Hidden Leaf) men ändå kunde han lära sig blixtstilen, och han lärde sig själv en kombination av dessa (för jag kan inte komma ihåg att jag såg någon annan från Uchiha med den släppet).

Ett annat exempel är Dammsläpp, som beskrevs om: Ohnoki undervisades, och ja, jag tror att han och Mu inte var från samma familj, så det är med undervisningen.

Jag kommer inte att utesluta Kekkei Genkai, för det är något "inte ovanligt ännu kraftfullt" så det kan hjälpa ninjan.

Fråga 2: Är kombinationer av mer än tre chakranaturer möjliga?

I praktiken är det en mindre version av huvudfrågan. Mitt svar är: om du kan kombinera 3 kan du kombinera 5. Jag kan inte utöka svaret på den här frågan, eftersom vi inte har sett en så hög kompetenskombination. Dammsläppet är 3, Boil Release är 2 (men den femte Mizukage kan också använda 3 typer).

Fråga 3: Kan en ninja bemästra mer än tre chakranaturer?

Absolut! Ja, du har rätt: Kakashi kan använda minst 4 (eld, blixt, vatten, jord) plus en idé om vinden, men jag tror att det bara är för att han har Sharingan. Om han inte hade ett sådant öga skulle han veta som två typer. För att vara ärlig, den enda shinobi jag kunde tänka mig att kunna använda minst 3, 4 säkert, vet inte om 5, det är: Madara Uchiha. Jag är inte säker på blixtstilen, men han kan använd den andra 4.

Jag har just kommit ihåg att allt skapades av Sage of the Six Path, enligt Narutoverse, därför använde han (och besatt) alla de fem naturerna, det är ett annat faktum !!! (Jag vet inte om att kombinera dem, säker på att han också kunde det)

Till slut ger jag dig ett stort ja för frågan, och jag hoppas att jag inte kommer att dö förrän i slutet av denna anime (manga). De har en sådan potential och de kan uppnå mycket mer än jag någonsin kunde föreställa mig. Jag är nyfiken på vad som skulle vara namnet på utgåvan som inkluderar alla de 5 chakra-naturen. Vi borde fråga Hagoromo Otsutsuki. Jag är säker på att han vet det: D

I avsnittet där Kakashi kämpar mot Kakuzu, attackerar Kakuzu med en massiv brandattack. För att motverka detta kombinerar Naruto och Yamato ett vattenelementangrepp och ett vindelementangrepp. De lyckades avvärja attacken.

Nu är ordningen i vilken de ovan nämnda elementen kommer

vatten -> eld -> vind -> blixt -> jord -> vatten.

vad vi kan se här är: vatten + vind = stark attack och eld + vind = stark attack.

Så kan man anta att det finns några element som är mer som stöd för de andra elementen, som i detta fall är vind stödelementet för både vatten och eld.

1
  • Observera att "kombinera" här hänvisar till element fusion (dvs. vatten och mark skapar trä). Vad Kakuzu använde var att blanda eld och vind för att skapa en förbättrad teknik som motverkades av blandningen Yamato och Naruto Wind + Water.Ungefär som om du tar ett pulver av koppar och zink, får du en blandning av de två pulvren. Smält de två tillsammans, så får du mässing.

Ja men mest bara av Uchiha-klanen som Sasuke, Itachi etc. Eftersom de har kopieringshjulögonen (aka Sharingan) kan de lära sig alla fem jitsu genom att kopiera och observera dem.

1
  • Det finns blodgräns (Kekkai Genkai) för användning av chakraelement. Ingen kunde kopiera den med Sharingan.