Anonim

Horus's All-Seeing Eye

I Yu-Gi-Oh-förkortad parodi är namnen på de tre egyptiska gudskorten:

  • Obelisk Tormentor
  • Slifer Executive Producer
  • och Mega Ultra Chicken

Det andra namnet är en hänvisning till en producent av Yu-Gi-Oh engelska dub, som också kallas Slifer (Roger Slifer, för att vara exakt). Jag trodde att detta bara var en rolig liten tillfällighet som Little Kuriboh tog upp och gjorde ett ord av.

Men sedan letade jag upp de faktiska namnen på de egyptiska gudskorten på Yu-Gi-Oh-wikien:

  • Obelisk Tormentor | (lit. Giant Divine Soldier of Obelisk)
  • Slifer the Sky Dragon | (lit. Sky Dragon of Osiris)
  • The Winged Dragon of Ra | (lit. Winged Divine Dragon of Ra)

Va? "Slifer the Sky Dragon" kallas "Osiris the Sky Dragon" på originaljapan. Det ... gör faktiskt mycket vettigare, för Osiris är en egyptisk gud i verkliga livet. Var Slifer en avsiktlig hänvisning till Roger Slifer av de officiella översättarna?

Jag märker att de flesta andra språk använder "Slifer" också (inklusive franska, tyska, italienska, spanska etc.), och endast de kinesiska och koreanska översättningarna använder "Osiris". Vad hände här? Varför fattade översättarna detta beslut?

Namnet Osiris ändrades till Slifer av 4Kids-anställd Sam Murakami, möjligen på grund av religiös symbol / referens.

Enligt Wikipedia,

Ett gudkort i Yu-Gi-Oh! Handelskortsspel, ursprungligen namngivet Sky Dragon of Osiris ( Oshirisu no Tenk ry ), döptes om till "Slifer the Sky Dragon "efter Slifer av 4Kids Entertainment-anställd Sam Murakami.

som hämtade intervjun med Roger Slifer själv där han svarade med

När det gäller Slifer the Sky Dragon, trots rykten på webben, namngav jag inte den karaktären efter mig själv, även om jag var producent på Yu-Gi-Oh just då. Vad som hände var detta: En annan 4KIDS-anställd, Sam Murakami, var vår kontakt med kortproducenten. Vissa namn på korten måste ändras eftersom det fanns oro att deras namn skulle betraktas som demoniska eller heliga eller något här i staterna. Det gav mig aldrig mycket mening, men när du sänder här i Amerika är det något som måste tas emot. Hur som helst, Sam bytte namn på ett gäng av dessa karaktärer efter personer på 4KIDS. Det hände precis så att den han döpt efter mig var ett "gud" -kort och mycket mer framträdande än de andra i serien. Jag tillskriver det till de kosmiska krafterna i universum som försöker balansera saker för att jag ska bli en demon i Spökryttare. Och igen, bara för att ställa in rekordet, var jag inte ens medveten om det förrän efter att namnen på korten hade ändrats och det var för sent att gå tillbaka.

Detta är bara ett annat fall av censur som påverkar vissa kort (se även en obesvarad fråga: Var Kazuki Takahashi inblandad i modifieringarna i Yu-Gi-Oh! Av censursskäl?)

1
  • Det finns en chans att de senare insåg att detta inte var så stort problem eftersom GX-eran och framöver gav oss andra kort uppkallade efter gudar som Horus, Nepthys, Amaterasu etc. utan att deras namn förändrades mycket.