Anonim

A Journey Through the Epic of Gilgamesh - Complete Analysis

I den faktiska ödetvägen (efter att Saber kallats) ser vi Gilgamesh i avslappnad klädsel när han konfronterar Sabre och Shirou innan han går in i hans gyllene rustning. Men i Unlimited Blade Works och innan Fate Route startar är hans avslappnade klädnad annorlunda, särskilt hans hår och att han inte bär örhängen.

(vänster: Obegränsat bladverk; höger: öde)

Nu kan jag förstå att i Unlimited Blade Works anledningen till att han inte bär sin rustning när han kämpar mot Shirou till slut beror delvis på hans ego att tro att han inte behöver det på någon som Shirou. Jag tror dock inte att det är hans ego som är orsaken till hans utseende.

Så jag undrar, varför ser Gilgameshs avslappnade utseende annorlunda ut på dessa två vägar, med tanke på att hans Unlimited Blade Works-utseende också sågs när han pratade med Sakura?

1
  • Min enda gissning är att han klär sig ut för att bjuda Sabre över till sin sida.

Jag spelar aldrig Öde / övernattning fram till slutet men vet lite, jag tycker att det är mer som "han har något i sitt valv och villig att ha på sig fritidskläder, så låt oss göra honom snygg" typ. För som jag vet använder andra tjänare inte ens "vanliga casual" kläder lika mycket som Gilgamesh, de använder nästan alltid sin astrala klänning / kläder som är väldigt (?) Starka / robusta (i fallet med Sabres klänning som kan blockera vissa magiska attacker).

När det gäller anledningen till att Gilgamesh bär fritidskläder mycket, tror jag att det är för att betona hans arrogans, jag menar att han är en kung och tycker sig vara den mest kraftfulla enheten i deras universum, och mestadels för att han är rang-typ eftersom han oftast kasta bara vad som helst i hans valv, till och med hans starkaste vapen Ea är inte närstridsvapen som Lancers ädla fantasma Gae Bolg: taggspjut som genomborrar med döden eller till och med Casters regelbrytare eller Assassins Tsubame Gaeshi.

1
  • Med undantag för Berserker, Assassin och True Assassin, bär alla tjänare fritidskläder när de inte är ute och slåss. Vi får även se Lancer arbeta som en servitör i uniform.

Gil gillar att hålla koll på de senaste moderna och har ett antal avslappnade kläder

Ur ett verkligt perspektiv är min gissning bara att de ville ge honom några olika utseende, istället för att få honom att se identisk ut i varje scen.

I universum är dock den gyllene rustningen hans rätta stridsdräkt när han tar en kamp på allvar. Han äger ett stort antal avslappnade kläder, som Type-Moon Wikia-posten på honom antecknar:

Han bär normalt gyllene rustningar som gör ett stort första intryck på dem han möter. [...]

Han gillar att ha på sig fritidskläder, "spela klädsel" för att avvärja tristess från att vara i andeform, när han inte är i strid, och senare bli kunnig om de senaste modetrenderna efter att ha bott i det moderna samhället i tio år. Han har samlat ett antal avslappnade kläder.

  • Öde / noll: Kläderna han bär på sig under fjärde Holy Grail War är en trendig vit v-ringning med tre fjärdedelar och pytontrycksbyxor.
  • Ödet rutt: Under ödet bär han en vit jacka med en pälskrage, en svart skjorta och svarta byxor.
  • Biker-outfit: "Biker-outfit" som bärs i början av spelet och i Unlimited Blade Works-rutten och Heaven's Feel-rutten är hans favoritdräkt, och gillar det nog att ignorera Shirous grupp när den presenteras med möjligheten att aska från den brinnande Einzbern Slottet smutsar ner det. Man kan säga att Shirous liv är mindre värt för honom än hans kappa. Han klär sig den här kläderna under den första Manga-anpassningen för Ödet / övernattningen av både Ödetvägen och Unlimited Blade Works-vägen.

(Och det inkluderar inte ens Öde / ihålig ataraxi.)

Artikeln citerar inlägget om Gilgamesh i Ödet / sidmaterial bok, s. 59 (översatt av Mcjon01 på s. 39-40 i denna PDF):

Kanske för att han har bott i det mänskliga samhället de senaste tio åren verkar han vara hipp på de senaste moderna. Han äger olika fritidskläder, men hans favorit är den cykeldräkt som han bar på Rin-rutten.

Tja, han gillade det nog att förbise Shirous grupp och lämna istället för att låta den bli smutsig, i alla fall. Jag kan inte tro att huvudpersonens liv var värt mindre för Gil än hans kappa ! [...]

Inlägget förklarar också anledningen till att universum inte bär universum varför Gilgamesh bär gyllene rustningar:

Under konstruktionsfasen insisterade jag också på ett självisk sätt att "Gil måste absolut bära full gyllene pansar".

Varför frågar du? Det kan bero på att jag upprepade gånger utmanade ett visst 60-vånings torn vid den tiden

(Detta är en uppenbar hänvisning till Gilgameshs karaktär i spelet Tower of Druaga.)