Anonim

Där det gör ont - Frälsningens smärta

Jag kanske har missat förklaringen när jag läste den visuella romanen, men om magin och allt det här hålls hemligt från allmänheten, hur exakt förklarar du de enorma bländande ljusblixtarna och den enorma mängden buller som kommer från slåss mellan tjänarna? Är det något att göra med Magic Association / The Church? Jag kommer faktiskt inte ihåg några andra fall i den visuella romanen än början på serien med Shirou som blev knivhuggen av Lancer där några vittnen dödades. För att inte tala om andra shenanigans som Rider som kallar till sin vagn.

2
  • Jag förväntar mig att det är något som det "slutna utrymmet" från Haruhi Suzumiya - någon form av fickdimension där striderna kan äga rum utan att någon ser dem - men jag är verkligen inte bekant med Fateverse-läran, så det är ärligt talat bara en gissning och det är inte värt att lägga upp det som svar.
  • @ F1Krazy Fate-konceptet skulle vara konceptet för avgränsade fält, men de åberopas sällan i FSN och täcker vanligtvis mycket begränsade områden. Även tjänare kan inte riktigt skapa ett avgränsat fält som är större än en gymnasium, och moderna magiker är i grunden begränsade till en verkstad.

Från författaren Kinoko Nasu själv:

Holy Grail War är okänt för allmänheten, men i vilken utsträckning är det dolt för vanliga människor? Manipulerar kyrkans folk (övervakare) media och polis (eller till och med regeringsnivå) för att täcka över det?
S: Kyrkan manipulerar information medan Magic Association hanterar media. Föreningen har också Einzbern täcka kostnaden för eventuella säkerhetsskador.

Ödet / komplett material III: Världsmaterial - FAQ med Nasu: Holy Grail War, s.131

Ögonvittnen kan hanteras genom att manipulera deras minnen.

1
  • 1 "Ögonvittnen kan hanteras genom att manipulera deras minnen." eller döda, kan inte glömma att vi ser in Öde noll Magic Association skickade ett team ut till ön Kiritsugu och hans far lever vidare och dödade alla när de försökte täcka över Kiritsugus fars experiment (och inte bara de döda apostlarna som skapades)