Anonim

فيجيتا يخبر غوهان انه اصبح ضعيف وعليه ان يتدرب! (الجزء 8)

Jag kommer inte ihåg om den här karaktären är från manga eller anime. Men jag tror att han var en sidekaraktär som berättade sin historia för huvudpersonen, eller åtminstone en karaktär av viss betydelse.

Hans berättelse går ungefär så här: Han fascineras av strider och tränar i svärdtekniker. En natt bevittnar han en man som dödar någon med svärd. Vid närmare granskning avslöjar det att den dödade människans ansiktsuttryck har en lugn känsla. Karaktären drar slutsatsen att mordet måste ha varit så snabbt att den dödade mannen inte hade tid att märka det.

År efter att mannen har tränat sina svärdtekniker möter han mannen som han har beundrat sedan den natten. Karaktären lyckas halshålla mördaren nästan utan ansträngning. Men han inser sedan att han har misstagit ansiktsuttrycket den natten och att det inte fanns någon sådan svärdteknik.

Han återvänder sedan till sin hemstad för att få veta att flickan som är galet kär i honom har dött medan han väntade på hans återkomst. Mannen ångrar sitt liv.

Jag tänker på något i linje med Samurai Champaloo eller Rurouni Kenshin. Det fanns dock inga omnämnanden på teckenlistorna för dessa beskrivningar. Det kan vara en helt annan show. Det kan också vara från Blod och stål, Vagabond eller annan show med samurai / svärdstema.

2
  • Denna beskrivning passar inte någon av huvudpersonerna för Samurai Champloo eller Rurouni Kenshin (särskilt Kenshin ...).
  • @ Clockwork-Muse som jag sa "sidekaraktär" inte en huvudperson.

Vad du såg var ett avsnitt av Rurouni Kenshin

Specifikt 63: "The Legend of the Fireflies"

Avsnittet passar perfekt till din beskrivning.

I det avsnittet mötte huvudpersonen Kenshin en gammal man som berättade för honom den exakta historien som du lade fram i ditt inlägg.

Mannen var redan en hobbyist i svärdsmanskap och deltog i tävlingar med ett träsvärd.

Han såg en rånare som dödade vissa människor med en teknik så "snabb som blixtnedslag, aldrig först insåg att det var över för dem"

Han dödade en person och lämnade sitt kärleksintresse för att hon ogillade mordet.

Han dödade fler människor och så småningom huggade ner rånaren med lätthet.

När rånaren dog såg mannen exakt samma uttryck på rånarens ansikte, och han insåg att han hade överträffat honom för länge sedan och att tekniken bara var tänkt och inte ens verklig.

När han kom tillbaka till sin hemstad fick han veta att hans kärleksintresse var dött.

1
  • Tack. Gubben får inte ha fått namnet då eftersom jag inte hittade honom från karaktärslistan: / Nåväl, du har gett mig sinnesfrid :)