Anonim

Tom rörelse

Anime-serien Spöke i skalet har ett japanskt namn som kan translittereras som "Mobile Armored Riot Police"; från Wikipedia:

Spöke i skalet (攻殻機動隊 Kōkaku Kidōtai?, bokstavligen "Mobile Armored Riot Police")

Det är klart för mig att det engelska namnet "Ghost in the Shell" är långt, coolare än "Mobile Armored Riot Police". Men varför valdes just detta namn? Vad är dess ursprung och vilken betydelse har det i serien (om någon)?

1
  • Jag trodde att det var en typ av Gilbert Ryle och Arthur Koestler.

Inom showen används ordet "Ghost" för att hänvisa till någons medvetande medan ett "skal" är den cybernetiska kroppen, ungefär som situationen med major Kusanagi. Wikipedia-sidan Philosophy of Ghost in the Shell har många insiktsfulla koncept att lägga till detta:

Med hänvisning till Skrattande man och Dockmästare:

Eftersom dessa brottslingar avslöjas ha mer djup än vad som först uppenbarades, sitter de olika huvudpersonerna kvar med störande frågor: "Vad är definitionen av" mänsklig "i ett samhälle där ett sinne kan kopieras och kroppen ersättas en syntetisk form? "," Vad är exakt "spöke"- kärnan - i det cybernetiska"skal'? "," Var är gränsen mellan människa och maskin när skillnaderna mellan de två blir mer filosofiska än fysiska? ", Etc.

Mer specifikt med originalfilmen finns den här artikeln:

Regissören har huvudpersonen "Vem är jag?" Majoren, huvudpersonen, undrar om hon är en riktig person eller ett program. "Major Motoko Kusanagi existerar knappt i sin ursprungliga mänskliga form och behåller bara en liten del av organisk grå substans inuti en nästan helt robot, titankropp eller" skal. "(Dan Dinello, sidan 276, Anime och filosofi) Titeln på anime stöder detta, ”Spöke i skalet”Hänvisar sannolikt till frasen”En skugga av ditt tidigare jag. ” Huvudpersonen har ett cybernetiskt sinne och kropp, som får henne att ifrågasätta hennes existens, oavsett om hon fortfarande lever eller inte. Om man säger att skillnaden mellan en människa och en maskin är att människan har en själ, vad är då en cyborg, som Major? “

Många av dessa begrepp och teman hanteras inom manga / anime.

Se också, i universums ursprung till termerna "Ghost" och "Shell". Jag vet inte om dessa villkor uppfanns av Masamune Shirow eller om han lånade dem från SF-troperna.

Masamune Shirow har sagt att han alltid velat att titeln på sin manga skulle vara Ghost in the Shell, även i Japan, men hans ursprungliga förlag föredrog Mobile Armored Riot Police. Han hade valt "Ghost in the Shell" i hyllning till Arthur Koestlers The Ghost in the Machine, från vilken han också hämtade inspiration.

Skal snarare än maskin eftersom, ja, systemskal blir den andra kroppen för många av oss även idag.

Jag är inte säker på hur namnet kom till personalen på Ghost in the Shell, användaren Anatoly Roschenya säger att Masamune Shirow ville hyra Arthur Koestlers bok "The Ghost in the Machine".

Uttrycket "Ghost in the machine" kommer från den berömda / ökända filosofen Gilbert Ryle i sitt arbete "The Concept of Mind". Uttrycket är tänkt att beskriva Rene Descartes dualism och hur han försökte hitta förhållandet mellan sinnet och kroppen, sinnet är spöket och kroppen är maskinen, detta är "dogmen för spöket i maskinen". Ryle kritiserade denna ståndpunkt för att tro att de två är av samma kategori. Om dessa två inte är i samma kategori, måste det försöka hitta ett förhållande mellan de två som om de vore.

Min uppfattning är hur som helst spöke är en term för en utgått fysisk form och som det är sant för livet av åker lika en eremitkrabba är han kortlivad utan ett skal som alltid är en annans kastade bort en evig strävan verkar vara en del av den vardagliga existensen som hon är här för att uppfylla eller riva ut hjärtat av det hon vet är självisk. Konstruerad för de vilseledda få det är krig som hon ser det