Anonim

Alchemist | Wikipedia ljudartikel

Förutom allt prat om "Philosopher's Stone". Kan någon eller något bli alkemist? Inkluderar inte homunculus.

3
  • Du verkar ställa två distinkta frågor, varav den andra är mycket åsiktsbaserad. Försök att begränsa din fråga till 1 per fråga, och om du har fler, fråga en annan. Men åsiktsbaserade frågor är inte ämnen här.
  • Nej. Edward kan inte.
  • Vad menar du kaine? han är redan alkemist ....

TL; DR Ja, varje person kan vara alkemist, med få undantag.

För att besvara denna fråga fullständigt, låt oss titta på vad alkemi är.

Alchemy bygger på begreppet världssammankoppling. Världen består av många element, varav de flesta har vissa kopplingar till andra element, som bildar sammankopplade system, och dessa system är också sammankopplade, etc. Alla åtgärder mot ett objekt kommer också att påverka alla objekt som är anslutna till det; dessa föremål kommer att påverka deras relativa objekt etc. Detta förklarades i avsnitt 12 i Brotherhood-serien, t.ex. livsmedelskedjan är exempel på ett av sådana sammankopplade delsystem.

Detta är källan till huvudprincipen bakom transmutationer - du kan indirekt påverka något i denna värld, om du vet hur det deltar i dess delsystem.

Detta förklarar också varför du behöver lära dig alkemi och varför de flesta alkemister har ett begränsat område. För att veta hur man gör transmutation måste du lära dig om motsvarande system i världen.

Nu, viktig sak - människan är också en del av detta system. Och genom att förändra sig själv förändrar människan världen runt honom.

"Fullmetal alkemist" hyperboliserar denna idé: alkemi är i grunden en process för att vidarebefordra några abstrakta förändringar inuti alkemisten i sin omgivning, med hjälp av världens sammankoppling.

Så i grund och botten, eftersom människor är en del av världen, var och en av dem kan vara alkemist. Men för att göra det måste du lära dig hur världen fungerar (eller åtminstone hur vissa områden i världsstrukturen fungerar). Detta är ungefär samma för forskare - alla kan lära sig kvantfysik, men det är svårt, och inte alla har skick för det.

Men det finns också sådant som Gates of Truth. Enligt alla anmärkningar ovan är det vettigt att anta att Gates representerar personens anslutning till världen. Därför, om det inte finns någon port, är personen inte ansluten till världen och kan inte använda alkemi.