Anonim

Deadpool 2: The Final Trailer

Något som jag tycker är konstigt i One Punch Man är, det verkar som om det inte verkar finnas alla slags makt i historien. Jag menar, vad vi vanligtvis ser är människor med ökad styrka, motstånd, regenerering, hastighet, (alla förstärkningar av naturliga mänskliga bostäder), ESP och människor som ökade sin makt genom artefakter som cyborgs, människor som använder specialpistoler (som gyllene boll, vår mustasch, stinger, etc) och det är det. Vi ser till exempel inte hjältar som kan manipulera is eller eld utan artefakter, osynlighet, människor som naturligt kan avfyra strålar, vindkontroll, vattenkontroll, djurkontroll etc. Kan vara jag har fel och jag känner inte alla hjältar, men är det inte så?

Kan hjältar ha någon form av krafter i One Punch Man?

jag tror det ett definitivt eller korrekt svar på denna fråga kan endast tillhandahållas av mangaka själv eftersom någon annan kan medföra behovet av spekulation. Jag ska dock ge mina åsikter.

Vi ser till exempel inte hjältar som kan manipulera is eller eld utan artefakter, osynlighet, människor som naturligt kan avfyra balkar, vindkontroll, vattenkontroll, djurkontroll etc. Nästan alla de krafter du nämnde här kan göras av espers, förutom osynlighet och naturligt eldstrålar, vilken typ av strålar de än är. Det finns egentligen inget sådant som omöjligt när det gäller en författare och hans / hennes berättelse. Allt kan göras möjligt om mangaka kan skapa en situation för att göra saker som inte tidigare ingick i hans / hennes berättelse vara möjliga.

Problemet jag ser med ONE inklusive, till exempel osynlighet och eldstrålar, och varför jag tror att vi inte skulle se dem när som helst snart är att det är original. I One-Punch Man, de flesta hjältar förutom espers, förvärvade sina förmågor via träning eller på annat sätt senare i livet. De föddes inte med dem, vilket skiljer historien åt. Att inkludera en del där människor nu föds med olika förmågor skulle få det att se ut som Boku no Hero Academia eller X-Men.

Även om, igen, vem vet. Mangaka har kontroll över historien, så om han kan få den att fungera, har jag inga klagomål. Så, ja, hjältar kan ha någon form av krafter One-Punch Man om mangaka vill det så.

1
  • @zibadawatimmy Vilket var vad jag angav som ett undantag ovan. Som jag sa, "In One-Punch Man, de flesta hjältar förutom espers, förvärvade sina förmågor via träning eller på annat sätt senare i livet."

Jag vet inte om det är kanon eller om det borde betraktas som "fyllmedel", men i den nya OVA 1 av säsong 2 (släpptes inte vid tidpunkten för frågan),

Hjältar som kan manipulera is, eld och djur dök upp