Anonim

[Eng Sub] Seishun Buta Yarou-rollspelare spelar Telefon Charades

Vad skrev Shouko till Shouya i Koe No Katachi volym 7, kapitel 54?

Obs! Nedanstående bilder är de tecken som hon använde, i den ordning de visas (från höger till vänster).

5
  • min dåliga, jag skulle vara mer försiktig från och med nu ...
  • @Makoto Såvitt jag förstår det har innehållet ursprungligen hämtats från en licensierad källa i princip inget att göra med om rättvis användning kan göras gällande. Även bilder från verk som är fritt tillgängliga någon annanstans kan inte automatiskt användas här. De viktiga faktorerna (i samband med denna webbplats) är hur mycket av arbetet som återges här och vilket syfte det tjänar på denna webbplats.
  • @LoganM: Ja, det är en rättvis poäng. Jag tar bort min kommentar, återställer redigeringen och vi kan fortsätta därifrån.
  • Jag har ingen fysisk version av katachi (hela 7-volymen), men det är indonesisk översättning. Och jag vet inte om jag måste ta en bild av sidan som jag ville nämna den. pirat d-webbplats. Ledsen, och tack för bilden @Makoto
  • I animeversionen berättar Shouko om olyckan för att hon inte kunde förändras, så hon trodde att det skulle vara bättre om hon var borta och ber om förlåtelse. (Kommer inte att posta det som ett svar, eftersom det kan finnas skillnader mellan manga och anime)

Så jag såg den begränsade teatralösningen idag. Medan jag inte kan säga att jag minns någonting ord för ord, Jag uppdaterar mitt svar härifrån.

Shouko säger, inte tecken, i filmen, det

Hon trodde att om hon inte fanns längre, skulle allt vara bättre, vilket var vad som ledde till att hon självmord försökte.

Detta tränger in i hjärtat av saken: den enorma skuld och obehag som Shouko känner för hela situationen, vilket är det som fick henne att fatta det beslutet.

Detta belyser också en punkt där filmen skiljer sig från mangan, så ta detta med ett saltkorn.


Även om jag inte kan tolka JSL så bra, kan vi dra slutsatsen om vad som hände med hjälp av kontext ledtrådar några kapitel tidigare.

Detta hände efter att Shoya effektivt räddade Shoukos liv när hon försökte hoppa av sin balkong i floden nedanför. Kom ihåg i ett tidigare kapitel, Shouko och Shoya bytte positioner, effektivt hålla henne på balkongen, och honom stupade till vattnet nedanför.

Från det är vad vi kan dra slutsatsen att ...

Shouko trodde att Shoya var död och kände sig otroligt ångerfull för självmordsförsök och att Shoya hade skadats hårt på grund av sina handlingar. Hon ber ursinnigt ursäktande och är tacksam för att han lever.

1
  • Jag skulle uppmuntra en att läsa igenom mangas sammanhang flera gånger också. I det här exemplet saknas lite i sammanhanget eller tolkningen eftersom jag läser det igen.

Jag hittade bra källor för att svara på den här frågan. Dessa är från kapitel 54, sidan 9,10 och 11.

Sida 9, tredje panelen.

Du - falla ner

"Du föll ner"

Sida 9, fjärde panelen.

Jag dålig

"Mitt fel"

Sida 10, första panelen.

Samma

"(Vid den tiden) samma"

Sida 10, andra panelen. (Inte säker på den här)

Minimum

"Jag tror att det är lägst"

Sida 10, fjärde panelen (Inte säker på den här också)

Relation

"Jag förstörde mitt förhållande med alla"

Sida 10, femte panelen (och den här också)

Tidigare - Samma

"Vid den tiden (när jag gick i grundskolan) och jag har inte förändrats"

Sida 10, sjunde och åtta panelen (och den här också)

Viktig

"Alla är viktiga ..." Baserat på (?) "

Referenser (Japans webbplats): los-endos.hatenablog.com (japanska)