Anonim

BÖRJNING AV NY VÄRLDSORDNING

Jag vill specifikt veta vilken manga eller anime som startade trenden, så jag kan resonera därifrån till hur-frågan för att inte göra allmänna antaganden.

Det fanns en tid i manga / anime där blått hår var onormalt. Till exempel, från de korta klipp jag har sett av anime "ア タ ッ ク No.1", innehåller den mestadels svarthåriga tjejer, ett par brunetter och en gles blondin. Ingen där är rosa / röd / blåhårig. Samma sak med Princess Knight.

4
  • Jag tycker inte att det är så ovanligt att du vill se färgglada frisyrer i ett land där de flesta har svart hår. Dessutom är manga svartvitt, så endast försättsblad, en sällsynt färgad sida eller textbeskrivning kan användas för att förmedla färg. Även detta inlägg.
  • Jag gillar en mer "Den här eller den anime / manga var den första som ritade anime karaktärer blond / blå, så att rita en väg härifrån kan vi börja eliminera dessa antaganden" svar.
  • @Hakase Alla svar på frågan du länkade försöker förklara Varför karaktärerna har onaturliga hårfärger. Den här frågan verkar ställa "Kan vi identifiera oss när blev detta en del av anime-stilen? "
  • Bara en gissning. Kanske från Wild Arms (PSX-spel). Huvudhjälten i WA 1 och WA 2 var blåhårig.