Anonim

Beyond Dragon Ball Super: Omni King raderar Beerus! Mardrömmen från Beerus efter att han vaknat

Jag har hittat många mangor och några romaner om devilman och blev förvirrad över det och vet inte var jag ska börja så kan någon hjälpa mig om det.

Okej, om vi ska gå in Devilman och läsordningen för det, vi måste komma in i semi-spoiler-territorium för att avsluta den ursprungliga mangan, så du kommer att varnas.

Tänk på att detta huvudsakligen gäller mangan, som utgör baslinjen du behöver för att komma in i den här serien.

  • Börja med originalet Devilman serie, som sprang för 5 volymer. Serien slutar med en tidsslinga, och jag går inte in i omständigheter, men det berörs knappt i Netflix Lipsill Anpassning.
  • Shin Devilman är en sidahistoria som händer någon gång mellan huvudserien, innan Akira förråds.
  • Devilman Lady är en serie som måste ta itu med nedfall från händelserna i den ursprungliga seriens timeloop och efterdyningarna av den, men som kommer närmare slutet på denna story.
  • Neo Devilman, Amon: Darkside of Devilmanoch Devilman: Strange Days är "vad händer om" och sidorättningar som avser berättelser för OG, SHIN och LADY.
  • Slutligen har vi Demon Knight, vilket är en prequel till Devilman, och slutligen Devilman Saga, som delvis avslutar det.

Go Nagais andra serie, Våld Jack, har också band till Devilman också, men jag kommer inte att gå in på det.

I slutändan skulle ordern vara OG, SHIN, DAMA, SAGA, JACK. Allt annat (Neo, Amon, Strange Days, Demon Knight) kan läsas senare.

Dessa svar gavs från min kunskap och lite faktakontroll från Devilman Wikia