Anonim

Dragon Ball Z Kakarot, Kamehameha Clash, Gohan vs Cell, Full HD, Dragon Ball Kakarot Gameplay

Jag vet att han kan röra sig mycket snabbt (och till och med direkt). Det är därför när freeza säger att det är 5 minuter kvar tills planeten exploderar störde det mig inte att dessa 5 minuter tog 11 avsnitt. På grund av sin höga hastighet kan de röra sig super snabbt och många avsnitt behövdes för att visa allt. Vad jag inte undantar mig är hur de kunde hålla en enorm mängd tal på dessa fem minuter.

I Dragonball-serien, i en av turneringarna, kämpade Krillin Master Roshi. De hade en kollision, som hände på ett ögonblick. Ingen såg vad som hände, så de agerade på scenen och förklarade i detalj vad som hände. Det inkluderade flera attacker och till och med en omgång stenpapperssax. Jag vet inte om det var i mangan eller inte, men det är solida bevis som visar deras hastighet. Redan då, när stora stenblock var en utmaning att hantera, var de fortfarande tillräckligt snabba för att på ett ögonblick spela en omgång stenpapperssax och veta vem som vann och förlorade, mitt i att kasta flera attacker.

Senare i serien ser vi strider med högre hastighet. Åskådare ser många chockvågor som fyller sin vision, var och en flera meter från varandra. Kämparna attackerar / försvarar på ett ställe, distanserar sig sedan och kolliderar igen dussintals meter ifrån varandra flera gånger på mycket kort tid. Den här typen av hastighet är en högre nivåversion av Rock-papperssaxen tidigare.

Med sådana saker som bevis kan vi säga att det är mycket möjligt att de kan prata i hög hastighet när det behövs. Ibland pratar de när de kolliderar, även om vi bara ser det från deras perspektiv, så vi kan inte säga säkert om de saktade ner eller inte pratade. Så även om de åtminstone något kan prata i högre hastighet tack vare deras vansinniga hastighet och förmåga att förstå allt medan de går i sådana hastigheter, gör de det vanligtvis inte, och vi har inga solida bevis om de verkligen kan.

Men det finns andra faktorer som spelar här. Först och främst kan Anime, även mitt i kanonstrider, kasta och vanligtvis göra fyllmedel. De förlänger striderna för att göra showen längre och fylla i fler minuter med mindre historia. Det finns många exempel där människor är utmattade mitt i en kamp, ​​och ändå senare i samma kamp som fortfarande pågår, återhämtade de sig magiskt på grund av ett sådant fyllmedel. En del av den Frieza-kampen i anime var fyllmedel, eller kanonscener förlängdes för att fylla mer tid.

För det andra, på grund av sin enorma hastighet, kan deras sammanstötningar bli betydligt snabbare än porträtterade. Några gånger räknar de till och med sekunderna, och ändå kan varje gång räkningen går ner inte bara vara större än en sekund mellan dem, men tidsintervallet kan till och med variera. När vi tittar på striderna ur Goku-perspektivet kan vi inte säga hur mycket det har minskat för oss att förstå.

En tredje sak, specifikt för detta fall, höll Frieza tillbaka, vilket orsakade de fem minuterna i första hand

http://dragonball.wikia.com/wiki/Frieza

I frustration skickar Frieza en Death Ball in i planetens kärna och startar en kedjereaktion som skulle förstöra Namek på fem minuter (avslöjar omedelbart därefter att han höll tillbaka för mycket av sin makt för att Death Ball skulle bli en fullständig framgång).

Det är inte orimligt att hans uppskattning var av med några minuter på grund av hans rädsla för att vara på planeten när den exploderar, med en motståndare som han inte vet att han kan vinna mot. Wiki-sammanfattningen av de fem minuterna är också ganska kort, hälften så stor som svaret, det hände inte mycket på de fem minuterna.