Anonim

EVANGELION -01 Testtyp (2nd Movie Ver) HG Review

Jag vill titta på Evangelion men vill inte titta på den gamla 90-talsserien eftersom jag inte tål animationen.

Finns det en remake eller en nyare film med samma historia?

7
  • Ärligt talat, om du tror att animeringskvaliteten på Evangelion är tillräckligt dålig för att du inte vill titta på den, du missar mycket bra anime.
  • @Eric Du kan verkligen inte jämföra icke-CG-animering med post-~ CG-animering. Det är en helt annan nivå. Till exempel DBZ och KLK. DBZ är oövervaklig jämfört med Kill la Kill.
  • Det var inte min poäng alls.
  • @ user3289 Båda bilderna har konstnärlig skönhet. Det är den skiftade estetiken i en era till en annan som skiljer dem åt. Att använda ett ord som "oövervakligt" är lite grovt och naivt. För en aspekt av ett helt arbete som ständigt utvecklas ger skillnaderna mycket subjektiv diskussion. Det är inte dåligt att man skiljer sig från en annan. I slutändan handlar det om estetik. Man kan uppskatta "äldre" verk, medan en annan kanske föredrar nyare trender. Skjut inte upp en eftersom du gillar den andra bättre, de har var och en sina egna fördelar och nackdelar.
  • Att jämföra Eva med ödet / noll är mer som att jämföra en målning av Giotto med en av Leonardo da Vinci: Leonardos arbete är mer detaljerat och realistiskt än Giottos, men Giottos arbete är fortfarande intressant, både på egen hand och för sin plats i utvecklingen av stilen. Dessutom ser Eva riktigt bra ut för sin tid, och de nyare utgåvorna har blivit lite berörda.

Egentligen är animationen överlägsen i många fall för 90-talsshow. Så ditt argument är inte giltigt.

Evangelion bör ses i den ordning som släppts (Series => EoE => Rebulids) eftersom Rebulids helt klart inte är omarbetningar.

Å andra sidan om du inte känner för att titta på serien varför skulle du göra det? Bara för att det är en klassiker? Värdelös.

7
  • 90-talets animering är överlägsen 2005+ animation?! Hur är det ens möjligt? Jag vill titta på det eftersom jag ser att det nämns och rekommenderas överallt och för att jag läser är det en dekonstruktion som Madoka. Jag såg några gifs som jämför originalshowen med en nyare version så jag antog att de gjorde om.
  • 4 Animering är överlägsen i många fall, ja - då var de inte så billiga skridskor om det. Eva visar inte att du borde titta bara för att någon rekommenderar det, verkligen.
  • "Eva visar inte att du borde titta bara för att någon rekommenderar det, verkligen." Det är inte bara någon, det är i stort sett alla anime-diskussionssajter och varför inte?
  • 3 Det är en helt annan fråga. Och det enklaste svaret skulle vara: visa är inte så trivialt som de flesta är, åtminstone kompositionsmässigt.
  • Jag minns att jag läste att ombyggnaden är kopplad till originalserien (och till EoE) med bevis som tyder på att Röda havet faktiskt är LCL och i det första drag ser du konturer som är massproducerade Evas och att Shinji och Asuka "byggde om" världen och själva tillbaka till ett tidigare tillstånd i hopp om att förhindra vad som hände och att de uppenbara förändringarna som hur Adam ser ut orsakades av att de inte riktigt förstod allt ... för det kan bara vara spekulation

Du kan titta på evangellion-ombyggda filmer, men vissa plotpoäng förändras, vissa saker utelämnas och den tredje filmen är till synes (jag har inte sett det ännu) helt annorlunda.

Återigen skulle jag rekommendera att du bör titta på serien först, men du kan bara titta på filmerna, de behöver inte nödvändigtvis någon kunskap om serien för att titta på.

4
  • Om du känner till innehållet i filmerna och serierna, tänk bara på att Rebuild är en uppföljare
  • Jag antar att det att fråga om varför ombyggnaderna har samma scener från originalserien skulle förstöra showen eller hur?
  • 1 tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/WMG/NeonGenesisEvangelion Det är en teori som inte har bekräftats, oavsett, han borde kunna se ombyggnaderna som en fristående
  • 3 Plus de flesta av de bilder som används för uppföljningstolkningen har redan en in-universum, icke-uppföljningsrelaterad förklaring, endast sak som inte har någon universumsförklaring är Kaworus kryptiska dialog (vilket är ungefär 90% av allt han säger).