Anonim

Martina Hirschmeier: LONDON (SchlaumeierTV.de)

Skillnaden mellan Shonen'ai och Yaoi som redan frågats.

Men jag stötte på några fler terminologier om anime och manga som hänvisar till maskulin homosexualitet:

  • Sh nen'ai
  • JUNI
  • Yaoi
  • Killar älskar

Vilka är de största skillnaderna mellan dessa genrer?

3
  • Boy's Love är, precis som Girl's Love i Shoujo Ai / Yuri, bara ett annat sätt att beskriva Shounen Ai / Yaoi ..... men jag har aldrig sett termen JUNI förut
  • @Makoto varför är detta en kopia?
  • @MichaelMcQuade: Dubbletten har svar som täcker de flesta (om inte alla) av denna terminologi. Det faktum att ett tidningsnamn kom upp gör svaret Nedan mer relevant, men i stort sett tror jag fortfarande att detta ska besvaras med den befintliga frågan.

Shounen-Ai Bokstavligen översatt betyder pojkar älskar. Men i denna typ av serier representerar det vanligtvis en oskyldig, icke-sexuell karaktär av homosexualitet. Ex- 7-spöken.

(Hämtad från wikipedia)

Termen sh nen-ai (pojkekärlek) betecknade ursprungligen efebofili eller pederasti i Japan, men från början av 1970-talet till slutet av 1980-talet, användes för att beskriva en ny genre av sh jo manga, främst producerad av året 24 Grupp kvinnliga författare, om vackra förälskade pojkar. Kännetecken för sh nen-ai inkluderar exotism, som ofta äger rum i Europa, och idealism. Jeffrey Angles noterar särskilt Moto Hagios The Heart of Thomas (1974) och Keiko Takemiyas Kaze to Ki no Uta (1976-1984) som banbrytande och noterar deras skildring av intensiv vänskap mellan män, inklusive svartsjuka och lust.

Juni- Det här namnet kommer faktiskt från en specifik mangatidning och det kan inte sägas som en genre eller demografisk per se.

(Från Wikipedia)

En manga- eller textberättelse med manliga homosexuella teman för kvinnor skrivna i en estetisk ( tanbi) stil, uppkallad efter tidningen Jun .

Yaoi

Yaoi (/ ja i /, japanska: [ja.oi]), även känd som Boys 'Love (BL), är en japansk genre av fiktiva medier med fokus på romantiska eller sexuella relationer mellan manliga karaktärer, vanligtvis inriktade på en kvinnlig publik och vanligtvis skapad av kvinnliga författare. Även om yaoi vanligtvis riktar sig till en kvinnlig publik, lockar genren också några manliga läsare; dock anses manga riktad mot en homosexuell manlig publik (bara) vara en separat genre.

Killar älskar

Yaoi och Boys-Love är i princip samma sak och kan användas omväxlande

Shonen ai (shonen = pojke, Ai = kärlek), så det är pojkens kärlek. Yaoi är mestadels bara den fysiska sidan av förhållandet mellan manliga karaktärer. Juni är den tidigaste tidningen yaoi (BL). BL betyder boyXboy-relationer.