Anonim

titta på? v = FwupzdzA4nQ

Sedan lanseringen av Dragon Ball Super bekräftades det av Akira Toriyama och Toei att Dragon Ball GT inte är kanon längre. Men jag undrade om det fortfarande fanns några element i GT som kanske har hållits av författaren och som fortfarande skulle betraktas som kanon i själva Dragon Ball Super manga / anime, och särskilt Super Saiyan 4-transformationen uppnådd av Son Goku och Vegeta .

Jag vet att händelserna som ledde till dessa omvandlingar inte finns i den verkliga serietidslinjen, och så att de inte skulle kunna transformeras i SSJ4 just nu. Men gjorde Akira Toriyama bekräftad faktumet att helt utesluta denna omvandling?

3
  • Om du vill se något mer av Super Saiyan 4-omvandlingen efter Dragon Ball GT kan du läsa Dragon Ball Heroes manga som har samma författare / artist som Dragon Ball Super manga (Toyotaro). De gör korta animationsfilmer på 12 minuter eller så med förmodligen "non canon" -karaktärer som Broly i Dragon Ball 4d, som bekämpar Goku Super Saiyan Blue, så jag antar att ingen helt kan avfärda möjligheten att se SSJ4 på kort " non canon "film eller något blandat med" canon "karaktärer
  • @Pablo En av det alternativa universumet Saiyans i Super verkar ha en Broly-liknande transformation. Det är inte otänkbart att de bara kan kasta SSJ4 på någon på ungefär samma sätt, men hittills har de inte gjort det.
  • Jag pratar inte om Super, hur är det med om de gör en Dragon Ball Heroes-film en dag? De har gjort en manga, så det är inte omöjligt.

Han bekräftade inte det, men han skapade inte heller designen. Det skapades av en kille som heter Nakatsuru. Fram till idag, i Dragon Ball, anses canon vara det som bygger på Akira Toriyamas ursprungliga idéer. 80- och 90-talets filmer var inte kanon eftersom Akira Toriyama inte var inblandad i dem. 80-talets manga var kanon eftersom den ritades av honom. Fyllmedlen i 90-talsserien var inte kanon eftersom de inte baserades på Akira Toriyamas idéer. Så ja, du kan säga att det inte är kanon, det betyder inte nödvändigtvis att det är helt uteslutet, men det är troligtvis det. Den sista kamehameha var en idé från videospel som inte var kanon, men ändå uppträdde den senare i Dragon Ball-superserien.