Anonim

Det anges att Alluka gjorde 3 önskningar, men jag räknade fyra av dem. Vilka av de jag räknade kasseras? Vilka är de tre önskningarna exakt?

1) "Die."

2) "Vakna upp."

3) "Spela Shiritori med mig."

4) "Klappa mitt huvud."

Men de räknar bara önskningarna som 3.

0

Kom ihåg att när Alluka begär något kan hon inte tvinga det ska hända. Som när de Alluka var barn och ville ha något, kunde hon inte tvinga den andra personen att göra det. De uppfyllde helt enkelt hennes begäran närhelst de kunde (utom när Allukas föräldrar förbjöd dem att göra det).

Killua och Alluka spelade definitivt shiritori tillsammans, och när Alluka sa "vakna upp" var detta en begäran han uppfyllde, eftersom han "sov". Slutligen såg vi definitivt Killua klappa på huvudet.

Det verkar som om familjen observerade det Killua beviljade inte Alluka sin begäran om "Die". Han sa helt enkelt, "Okej, visst," låtsades att han dör och fick henne att skratta i processen. Men han gjorde faktiskt ingenting för att skada sig själv. Detta gjorde det möjligt för dem att tro att exakt tre förfrågningar hade utförts.


Notera: I verkligheten förklaras anledningen till att förfrågningarna fungerar på detta sätt på ett mycket invecklat och expositoryt sätt i avsnitt 146.

Från vad jag kan förstå är det skillnad mellan när Alluka gör en begäran och när något gör en begäran. De två är olika, och "önskemål" kan endast uppfyllas genom att förverkliga förfrågningar från Något. Den ursprungliga "önskan" som vi ser Killua göra är dock inte en "önskan", den är ett "kommando", så den räknas inte som en önskan. Förvirrad? Bra jag med.

Så i verkligheten, eftersom Killua var med Alluka, riskerade han inte att få förfrågningar. (Jag känner att detta strider mot tidigare flashbacks, men det är bara en fråga om att Togashis skrivande är, då ... dålig.)

i alla fall, eftersom den ursprungliga frågan handlar om varför Zoldyck-familjen trodde det var tre förfrågningar, svaret ovan förblir sant. (Redigerad lite för att spegla detta.)

0

Önskningarna var inte önskningar från Alluka, eller Nanika som Killua kallar henne (som Killua kallar honom en flicka, jag kommer att hänvisa till honom som sådan).

Det anges i mangan att Alluka består av två olika personligheter: Alluka, den normala flickan, och Nanika, önskan som ger en. Alluka kommer upp när Nanika sover. Nanika sover efter a) innan hon börjar fråga någon önskar efter att hon har beviljats ​​en önskan, b) om personen hon frågar också lämnar synen innan hon kan fullfölja sina önskemål eller c) efter att Nanika läker något och tröttar sig. Jag tror att detta skulle komma under a), att det fortfarande är Alluka som ber Killua att göra saker som ett normalt syskon skulle. Nanikas första önskan, som kunde ha kommit upp när som helst är naglarna som kommer senare.

Därför spelar ingen roll hur många av "önskningar" hon frågar under den här scenen.Det som spelar roll är hur den bevakande familjen tolkar dem.

Killua dog faktiskt inte när han blev tillsagd att dö, så att det kunde kasseras. Den andra möjligheten är att den andra "önskan" inte är en önskan eftersom den i den japanska mangan sägs i en helt annan stil än den andra "önskan". Det kan vara så att om Zoldyckerna skulle inse att Alluka inte ville att Killua faktiskt skulle dö, kunde den andra "önskan" att vakna upp ses som en förlängning av att spela död.

Killua vill inte att hans familj ska veta att han kan befalla Alluka, så låtsas att de 'önskningar' han har ställt av Alluka är faktiska önskemål från Nanika.

Naturligtvis kan det lätt vara ett misstag från Togashis sida.

Båda svaren är ganska bra men det finns fortfarande någon saknad punkt. Killua förklarade i de senare avsnitten att det finns två saker som familjen inte vet, och det okända kommer att hindra Killua från att bli kontrollerad av sin nålbror som säkert kommer att missbruka makten / önskningarna från Nanika.

Det första okända ur familjeperspektivet är att Alluka kallar Killua "bror", och Nanika kallar Killua "Killua".

Det andra okända ur familjeperspektivet är att Killua kan utfärda "kommando" till Nanika utan begränsningar (senare avsnitt förklarar Nanika vill bara beröm från Killua).

Om hans nålbror inte känner till alla regler som tillämpas på Killua när det gäller Nanika, är det meningslöst att kontrollera Killua mot hans vilja. Därför har Killua alla skäl att vilseleda sin familj för att hålla reglerna så hemliga som han kan.

Från min förståelse, om varför familjen tror att det finns 3 begäran från andra verkar helt enkelt för att de inte är Killua. Då måste fruktansvärda begäran göra den sista önskan. Killua förklarade också att Nanika aldrig efterfrågar fruktansvärda saker efter läkning (Nanika behöver helt enkelt klappa på huvudet och vila efter några läkande handlingar).

Här är viktiga punkter att märka från det ögonblicket att killua möter Alluka i det isolerade rummet, till att Nanika läker Tsubones vänstra hand.

  1. Den sista önskan från Nanika är en dator från den feta broren.
  2. När Killua träffar Alluka kommer all "begäran" från Alluka (inte Nanika). Därför begär de inte alls, det är bara Killua och Alluka som umgås.
  3. De verkliga förfrågningarna efter datorns önskemål är fingernaglarna från Tsubone.
  4. Efter att ha läkt Tsubone "begär" Alluka / Nanika "klappa på huvudet och behövde vila.

Trivia:

  1. Killua utfärdade två klausuler kommandon att lämna hemmet verkar vara ett specifikt skrivande för tittarna att skilja om Killua och Alluka / Nanika lämnar hemmet därefter.

  2. Killua och Alluka / Nanika känner varandras existens eftersom de är småbarn som leker på gården, och barnet Killua bevittnar hur barn alluka / Nanika botade en fågel.

  3. Killua uppgav att endast de människor som önskar är förbannade, INTE Alluka / Nanika.

  4. Alluka kallar Nanika "hon", Killua gjorde detsamma. Men familjen kallade Alluka / Nanika för "han".

  5. Killua verkar fortfarande vara osäker på förhållandet med Nankia trots att han vet allt mellan dem tre (killua, alluka och nanika).