Anonim

Handlare från lyxbutiker som Saks Fifth Avenue och Davids Bridal till svenskt billigt chic mode

I manga / broderskap lär vi oss att anledningen till att mänsklig transmutation är förbjuden är att det annars skulle tillåta människor att skapa sina egna privata arméer (åtminstone enligt mannen som pratar med general Armstrong efter att hon har flyttats till Central). Strax efter det visas skyltdockorna "soldater", vilket antyder att de är resultatet av någon form av mänsklig transmutation.

Men det är ganska uppenbart att skyltdockorna skiljer sig från de produkter som Ed, Al, Izumi Curtis och Roy producerar när de försöker (eller tvingas försöka) mänsklig transmutation - i fallet med skyltdockorna har transmutationen faktiskt producerat det som alkemisten antagligen ville ha och är "framgångsrik".

Med tanke på detta, vad är skillnaden mellan den mänskliga transmutationen som hänvisas till i samband med skyltdockorna och den mänskliga transmutationen som försöken av offren? Är skillnaden i resultat helt enkelt en fråga om att ha ett annat avsedd resultat och / eller kanske filosofens stenar, eller finns det en annan förklaring till detta?

Det är väldigt enkelt. Den så kallade "mänskliga transmutationen" innebär att avsikten med sådan alkemi är att skapa en fullt fungerande människa, komplett med minnen, känslor, förmåga att känna och tänka. Med andra ord en perfekt kopia av en person.

Skyltdockorna är bara kanonfoder. De har inte förmågan att känna eller ha komplexa tankar. De är bara krigsmaskiner som följer ordern. Det var den ursprungliga avsikten med vilken de skapades.

Jämfört med transmuterade människor är skyltdockor mycket enklare och utgör därför ett mycket mindre hot mot världen. Tänk om mänsklig transmutation gick perfekt varje gång, och att du kunde skapa ett antal smarta, geniala människor. Vad skulle dåliga alkemister göra? Återskapa onda genier från det förflutna kanske, vilket skulle vara mycket farligare än en massa hjärnlösa soldatskyltdockor. Det är en av anledningarna till att mänsklig transmutation är förbjuden, förutom att det är omöjligt att utföra perfekt.

4
  • Det är sant - jag antar att de faktiskt fungerar under olika "definitioner" av mänsklig transmutation, även om jag inte är helt säker på den andra biten. (Jag antar att skyltdockorna i sig själva också är farliga, till en viss grad?)
  • 1 Visst, om du skapar en miljon skyltdockor har du en freakin armé av skyltdockor. Men bara en smart person kan räcka för att överviktiga sina siffror med hjärnkraft.
  • 1 Bortsett från faraaspekten finns det en känslomässig sida i denna fråga. När du ser massor av mördande monster som lyder deras skapare kommer du förmodligen inte att skrämma ut så mycket som om du har sett en hemskt vansinnig skrikande massa ångest som skrämmande liknar din älskade eller en vän. Tänk på att ett argument mot mänsklig transmutation på grund av hög risk för att framkalla galenskap.
  • Jag antar också att du kan multiplicera dig själv för att exponentiellt öka antalet alkemister som kan göra den här transmutationen och "skräpposta" hela planetens yta med kopior av några slumpmässiga människor (eller en person att lägga till galenskapen). Det finns förmodligen scifi-berättelser om ett sådant scenario, och det låter inte hälsosamt för resten av planetens befolkning: s

Skyltdockorna anges uttryckligen som "humanoida behållare", inte försök att skapa en människokropp. I stället för att försöka kalla tillbaka en själ som inte längre finns i världen, var skyltdockorna befintliga själar bundna till färdiga dockakroppar.