Anonim

Tokyo Ghoul säsong 4 fick precis ett släppdatum !!! (Sänd)

I början av serien är Kanekis hår mörkbrunt, förutom i OP, där vi ser en bild av honom med vitt hår. I avsnitt 11 ser vi en sista scen av Kaneki, hans hår har blivit vitt. Detta visar sig vara en förhandsgranskning av de kommande sakerna, hans hår är brunt i början av avsnitt 12.

Men under avsnitt 12 ser vi en scen, som teoretiskt äger rum i Kanekis sinne, eller som en hallucination, där hans hår bleknar från brunt till vitt.

Efter denna scen verkar emellertid denna färgförändring också manifestera sig i den verkliga världen. (Kanekis kläder verkar också invertera färger.)

Vad fick Kanekis hår (och / eller kläder) att ändra färg i den verkliga verkliga världen under detta avsnitt?

3
  • även nageln blir svart.
  • Sakata Gintoki?
  • Håret är ganska uppenbart på grund av hela Marie Antoinettes syndrom, även om det blev vitt ganska snabbt. Men de svarta naglarna? Vet inte. När det gäller den plötsliga mentala omvandlingen i hans kropp? Förmodligen för att han mentalt anpassade sig till makterna och det var det som utlöste den plötsliga förändringen. Nu kläderna ... som måste ha varit en plothole eller luddig skrift.

Du borde läsa mangan. Hans hår blev vitt på grund av stressen att torteras 2 eller 3 gånger varje dag i 10+ dagar.

Anime är fel. Varför? Eftersom Kanekis hår inte förändrades på ett ögonblick, i mangan visar de oss att hans hår gradvis blir vitt medan han också tappar sinnet.

De förklarar inte varför håret blir vitt eller naglarna svarta (de är inte svartsvarta, de är mer som supermörkt blodfärgade), men vi kan anta att håret beror på Marie Antoinettes syndrom och naglar beror på den ständiga regenereringen. Som jag sa innan naglarna är som mörka blodfärgade, de är inte helt svarta, det är som när du slår ett finger riktigt hårt och nageln faller av på en gång? Tja innan det blir riktigt mörkt blodfärgat, Kanekis är så.

Jag vet att du publicerade detta för en tid sedan men kanske om du kan läsa det, eller andra som har samma tvivel kommer att förstå.

1
  • Ditt svar är det bästa enligt min mening. Trevlig förklaring

Det verkar som att hans hår blir vitt och hans naglar blir svarta både på grund av den fysiska och mentala stress som han upplevde under tortyren och den tvingade regenereringen av tårna. (Källor: en, två, tre)

Blekningen av håret på grund av stress kallas också Marie Antoinettes syndrom. Villkoret fick sitt namn efter att Marie Antoinettes hår förmodligen blev vitt natten innan hon skulle avrättas.

Sidenote: En annan anime jag känner till där Marie Antoinettes syndrom uppträder är Gosick där Victoriques hår också byter färg på grund av erfaren stress.

Förändringarna som händer både i hans sinne och i den verkliga världen (även om det bara är min åsikt) kan bero på att det som hände i hans sinne påverkade hans beteende också i den verkliga världen (gav honom styrka att bekämpa "Jason" medan han stod upp till Rize) och vice versa. En annan möjlig anledning är att skildra förändringen hos honom som person (inte bara det fysiska utseendet).

6
  • Hans naglar, målades inte de av Jason?
  • Kanske - jag märkte att hans naglar var svarta / mörka innan håret blev vitt. Men de flesta källor jag hittade anger att nagelfärgen förändras tillsammans med håret och skyller på stress och regenerering för det. Så vitt jag vet, i anime, visade de inte Jason måla naglarna, men kanske någon som läser mangan kanske vet mer ...
  • Intressant. Även om jag kunde förvirra detta med Terror in Resonance när Lisa har naglarna målade av Five. Hur som helst tror jag inte att Kanekis naglar som ändrade färg var en del av MA-syndromet eller ska påverkas av något sådant.
  • Definitivt. Naglarna är inte en del av Marie Antoinettes syndrom - det är bara för att håret ska byta till vitt.
  • "Kanekis hår var vitt bara i 10 dagar" - Jag tror att Wiki säger att han torterades i 10 dagar, inte att hans hårfärgsförändring varar bara så länge.

Till skillnad från vad som sägs i några av de andra svaren är det inte Marie Antoinettes syndrom. I Tokyo Ghoul Re: manga förklaras det i kapitel 131:
eftersom kroppens celler bara kan dela ett visst antal gånger innan de misslyckas, aka Aging.

Eftersom Kaneki var tvungen att läka tårna upprepade gånger om och om igen, ständigt torterad och svältande. Hans kropp blev i grunden svagare och svagare eftersom cellerna hade tunna, varför hans hår blir vitt, som det händer med människor när de blir gamla.
Det är också därför Takizawa från Re: fick håret att bli vitt, tortyr.

Av samma anledning blir Kanekis hår svart igen eftersom han inte längre genomgått tortyr.

Det förklaras i kapitel 131. Det anges direkt att hans tortyr har fått honom att åldras i högre takt. Vilket verkar vara ett problem med mänskliga vänningar men ... Samma sak med Takizawa

0

Hans förändring i hårfärg beror troligen på Marie Antoinettes syndrom, ett sällsynt tillstånd som får håret att plötsligt bli vitt som svar på någon stor stress eller chock. Det heter så för att Marie Antoinettes hår förmodligen blev vitt efter att hon fångades under den franska revolutionen.

Här är Wikipedia om Marie Antoinettes syndrom.

Här är en mer tillförlitlig artikel från JAMA Dermatology, en webbplats som arkiverar artiklar i dermatologi.

4
  • 7 Kan du ge en källa? Gå google det är inte så trevligt. Du bör ge svaret här ...
  • 1 Även om jag lade till källor i det här svaret för att göra det bättre, tycker jag fortfarande att det inte är särskilt användbart. Den verkliga frågan verkar vara "Varför kom Kanekis drömvärldsförändringar till den verkliga världen?", Inte "Vad kan orsaka att någons hårfärg ändras till vitt?"
  • Jag tror att en annan punkt kan vara att de ville visa att kaneki förändrades inte bara mentalt utan fysiskt. Att använda detta syndrom som en rimlig teori. Eftersom hans hårfärg blev vit vilket passar syndromets beskrivning. Samtidigt dödade Kaneki också sin inre Rize, det kan ha utlöst något i hans kropp att anta den förändringen. Jag kommer inte att sätta detta som ett svar eftersom det är rent spekulation. Hoppas det hjälper någon
  • TG: Re verkar stödja detta, efter att ha tappat alla sina minnen och levt ett relativt stressfritt liv i flera år har hans svarta hår börjat växa ut igen. (1 år efter slutet var det lite svart runt rötterna, nu ~ 2 år efter det är det lite över hälften svart.

Hans kläder byter färg förmodligen på grund av att blodet på skjortan torkar. Vanligtvis, när blod torkar och bildar skorper, blir det svart. Det är också grunden för den plötsligt mörka färgen i naglarna.

Hans hår förändras i färg som svar på extrem stress som de andra påpekade och kallas Marie Antoinettes syndrom.

Efter att ha läst manga och typ av att veta vilken typ av skrivning denna författare tvivlar jag på att det beror på något Marie-whatever syndrom. Det är en så enorm detalj och att det beror på att "oops biologi" inte verkar mycket troligt för mig. Jag slår vad om att det är symboliskt, antingen bara för Kanekis karaktärsförändring (även om det kanske inte skulle vara mycket meningsfullt sedan andra gången Kaneki får svart hår han inte alls som han gjorde första gången han hade svart hår) eller av någon djupare poetisk eller filosofisk anledning. Mangan är åtminstone väldigt poetisk trots allt. Men vad denna symbolik betyder är en annan diskussion.